-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fricc_
tag
Mostanában (is) szó volt a friss kávé pár hetes/napos pihentetéséről.
Szeretnék érdeklődni, hogy van erre valami bevett ajánlás? :-)Gondolok itt arra, hogy megjön a frissen pörkölt kávé, onnan zacsistól bekerül valami kevésbé meleg helyre (pince, kamra stb) ahonnét majd a pihi végén ki ahogyan akarja szétporciózza (már ha akarja persze)
Tudom, a profik holdfényben pihentetik, szüz lányok pálmafával legyezik, hogy egyenletes legyen a hőmérséklet, stb.
Jómagam a sima mezei földi halandónak való módozatra lennék kíváncsi, már ha érdemes egyáltalán foglalkozni a kérdéssel....[ Szerkesztve ]
-
fricc_
tag
A minap kutakodtam, és belefutottam ebbe a gőzölés kezdőknek leírásba.
Most gyorsan előkerestem :-)[ Szerkesztve ]
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Hamarosan a boldog tulajdonosai leszünk egy Gaggia Classicnak.
Brikkáról fogunk váltani, a mérleg úton van, még a darálón filózók.Ahogy visszaolvastam a GRAEF CM 702-es a minimum szint amit ajánlani szoktatok. Ennél azt írja az adatlap hogy "kemény műanyag borítás", míg kb. egy 20.000 Ft-al drágább a 800-as illetve a 802-es. A két utóbbi tud annyival többet a két nagyobb hogy érdemes-e azon elgondolkozni.
Esetleg a középkategóriában van más ajánlott versenyző is? :-)
Tudom, van még a használt és felújított ipari daráló, viszont ahogy olvastam ezeket nem mindig könnyű beállítani.
Ja, kimaradt, otthonra lesz, napi két adag kávéra tervezve, plusz ha beesik valaki akkor annak :-)
[ Szerkesztve ]
-
-
fricc_
tag
válasz Bazsee71 #33945 üzenetére
Én is küzdök még a nemrég vásárolt Brikka-val. Nekem is ugyan olyan őrlöm van mint neked.
Még nem találtam el a kellő finomságot. Nem tudom neked mik a tapasztalataid, én jelenleg úgy vélem, hogy a zárt állapotból kiindulva 180 foknál kevesebb fordulat kell.Ha ennél többet tekerek a kávé túl híg lesz. Te milyen fokozaton őrlöd?
A youtube-on van egy csomó videó, többféle elkészítési módszer is lehetséges, legalábbis a videók alapján.
Nézzél meg párat.Nálam szinte mindig volt robbanás, még a túl durva őrlésnél is, illetve akkor is ha nagyon picit megkocogtatom, hogy ne legyen benne "levegős üres" terület.
Mi még a kikísérletezési fázisnál tartunk a párommal :-)
[ Szerkesztve ]
-
fricc_
tag
válasz ronin s8 #33822 üzenetére
Köszi.
Azt sejtettem, hogy kell egy kis idő amíg belőjük a megfelelő beállításokat.
Most nézem, hogy hülyén írtam a kérdést, főleg hogy írtad is a két darálót ebből a szempontból nehéz megfeleltetni egymásnak.
Szóval egy jó kiindulási alapot keresek, amivel már el tudok indulni. Pár fórumozónak van Skertonja, és Brikkája, remélem meg tudják osztani a saját tapasztalataikat.
Sokat visszaolvastam illetve rákerestem a neten, és azzal tisztában vagyok, hogy a krém/hab is rendben legyen elég sok a változó.
Vízmennyiség, őrlési finomság, kávé mennyisége, kávé fajtája, stb.
Gondoltam a fentiekből egyet legalább kb, be kéne lőni, aztán utána próbálkozni a többivel :-) -
fricc_
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.Most állnék neki tesztelni a kávéfőzést. Az előzmény:
Karácsonyra, a rokonságtól egy Hario Skerton kértem :-)
A Brikka pedig most a héten jött meg..Az őrlési finomságbeállításban kérnék tanácsot,
Bár korábban sokszor átolvastam, valahogy nem tűnt fel hogy a 7-8 klikk a Mini Mill-re vonatkozik, és most esett le a tantusz, hogy nekem nem az van :-)Azt szeretném megkérdezni, hogy a 7-8 klikkes őrlési finomságot, kb. milyen Skerton beállítással érem el?
-
fricc_
tag
Bocsánat a triviálisnak tűnő kérdésért:
A kétszemélyes Brikkában, mennyi kávét lehet egyszerre elkészíteni?
Gondolok itt a kotyogóból kijövő mennyiségre (esetleg ml-ben) :-)Nézem vidókat, van ahol két csészébe öntik, igaz ott kisebb adag jut egy főre, van ahol nagyobb pohárba, stb.
-
fricc_
tag
válasz Kávé Kálmán #32539 üzenetére
Persze hogy érdekel, írtam üzit.
-
fricc_
tag
Köszönöm, a tippeket, még az is lehet, hogy lesz egy kávé főzőm :-)
Jöjjön a következő kérdés, ez talán egy kicsit bonyolultabb lesz.
Ja igen, a legfontosabb, tudom szentség törés, de én nem kávézom ill. soha nem is kávéztam, ezért vagyok pöttyet meglőve.Eddig egy Philps saeco párnás kávéfőzőnk volt, amit a párom, meg a vendégek használtak, a Pennyből vett zöld színű CasaBlanca márkájú(?) párnával.
A páromnak ez bejött.A Brikkához kell, egy örlő + kávé. Mivel meglepi lesz az egész, az első X adag kávét nekem kéne megvennem, aztán a többit, majd kiválasztja a párom. Ha minden igaz nem a méreg erős kávékat kedveli.
Szóval, egy kis segítséget szeretném kérni, meg tudja valaki mondani, hogy ha valami hasonlót szeretnék, mint a fenti zöld párnás kávé volt, milyet kávét kéne vennem?
[ Szerkesztve ]
-
fricc_
tag
Sziasztok!
A páromnak gondolkozom, egy Brikka beszerzésén, de újonnan nem nagyon találok.
Tud valaki javasolni pár helyet, ahonnét lehetne rendelni?Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest