Új hozzászólás Aktív témák

  • ShiTmano

    aktív tag

    válasz trialboj #113036 üzenetére

    +1 a Sramra. Én Shimanoról váltottam Sramra. Jobban tetszik, feszesebb és nem állítódik el. Egyszer beállítom és utána évekig nem nyúlok hozzá. Habár amióta a Shimano lemásolta a Sram húzásarányát majdnem egy az egyben, azóta állítólag jobbak a Shik is.

    Fékben viszont szerintem a Shimanok jobbak, kivétel a 8000-es XT.

    Részlet a cikkből, ha valakinek nincs kedve elolvasni az egészet.

    "Na szóval, azt már rég tudjuk, hogy a sram 1:1 actuation ratio, ha máshonnan nem is, a kanalára rá van írva. Ez is kamu amúgy, mert valójában 1:1.1 de az a 0.1 igazán nem sokat számít. Ebből kiindulva, lássuk mi az áttételi aránya a shimano 10 es xt-jének, amiről azt mondják, hogy remekül vált, nem úgy mint a régi shimanok, semmi lányos lágyság, nyúlás, van olyan jó mint a Sram. (B)A 9 es sram, nekem az volt a viszonyítási alap, azóta sincs más mert nem kell.
    Hát persze! Mondtam úgy másfél éve, amikor Zsoci bicaján mértem egy húzott bowden mennyiséget, és elosztottam vele a sor két legtávolabbi lánckerekének a távolságát. Az arányt 1.16 nak saccoltam meg. A táblázatok szerint 1.2 Vagyis 1:1.2. (B)Várható is volt, hogy a shimano szépen sutyiban megoldja az évek óta fennálló finom hangú de lassú és hamar elállítódó, pontatlan, megbízhatatlan váltás dilemmát.(/B)
    Adta magát, hogy most így élőben valaki megépítse ezt a kimérát, ami anno összematekoltam és voilá, működik!"

    [ Szerkesztve ]

    "Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim

Új hozzászólás Aktív témák