Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    válasz szkink #211997 üzenetére

    Már múltkor is akartam írni rá, elmaradt.
    Nekem vegyesek az érzéseim, igazából megvan, hogy mire jó, csak nekem néha vékony arra, amire kéne. Inkább tavasztól őszig jó, olyankor, amikor eleve vékonyabb ruha van az emberen, és ez %-ban többet ad hozzá, pláne hogy tényleg valamelyest szélálló. Tehát elindulok rövidujjú emzben, netán egy szál hosszúban, és ezt begyűrüm a zsebbe, mert ténlyeg rohadt picire összehajtható. De épp ma vettem egy vastagabb túramellényt, az remélem, téli tekeréseknél is beválik extra rétegként.

    Őszintén szólva nem tudom, jól emlékszem-e, de mintha ennek a korábbi verziója vastagabb lett volna, nekem legalábbis úgy rémlik. Áruházban tapogattam, aztán nem vettem, mert hogy fekete, és nem szeretem a nindzsa cuccokat biciklire, de már feladtam. Mire megrendeltem, már ilyen volt, és ez tényleg csak egy réteg még elöl is, hártya vékonyságú. Szóval mint mondtam, a legjobb valami vékony mezre, akkor tényleg hasznos tud lenni, amúgy is remek dolognak tartom a mellényeket, mert csak ott melegítenek, ahol kell.

    Ha már: gondoltam végigböngészem a fehérvári áruház téli kesztyűit a bringás részlegen, és hiányérzetem van. Oké, abból indulok ki, amilyen elképzelésem nekem kialakult a kesztyűim alapján, de szerintem tökre nincs olyan kesztyűjük, ami igazán jó lenne télre. Specifikusabban: télre, nekem (-5..+5 fokba). Vagy túl vastagnak tűnik a bélésük, vagy nem elég szélállónak az ujjaknál, vagy a kettő együtt. Van vastag, amibe belerohadnék, tudom. Van középvastag, amibe szintén, de szemből, ahol a menetszelet illene fogni, ott nincs semmi speckó szélálló anyag. Lehet, hogy azt mondják, szélálló, de szerintem oda nyugodtan mehetne valami valóban légmentesen záró anyag, nem ilyen hókuszpókusz membránok, amik csak áthűlnek aztán.. körbe, az ujjak másik három oldalán meg lehetne lélegző anyag, és nem kéne túl vastag sem, mert úgyis belülről fűtöm. Konkrétan a nyári kesztyűm majdnem jó lenne, ha elöl lenne valami atom bevonata.
    Lehet persze, hogy a tervezők eltöltöttek ezzel több időt, mint én, és az is lehet, hogy 100-ból másik 99 ember talál megfelelőt, csak én mégse vennék meg onnan most egy kesztyűt sem, pedig úgy mentem oda, hogy érdekel, van-e valami jobb, mint amik most vannak nekem.
    (az sem kizárt, hogy foghíjas volt a készlet, de érzésre eléggé megvolt az összes lépcső)

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák