Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Shyciii #67296 üzenetére

    Szerintem nem kell ezt ilyen komolyan venni, nem kell sehonnan elköszönni. A Linux világa eleve a sokszínűségről szól. Lesznek emberek, akiknek a rolling soha nem fog bejönni. A régi kiadás alapú modellhez szoktak hozzá, vagy volt valami régi rolling rendszerrel rossz tapasztalatuk, és nem tudod őket meggyőzni, hogy már nem ez a helyzet.

    Meg a rolling sem való mindenkinek. Nagyon kezdőeknek az Archot ezért sem ajánlom, a Manjarót igen, de kezdőknek az AUR-ral vitézkedést az alatt sem javaslom, valami elcsesződik, nem lesz meg a tudásuk, hogy helyrehozzák, annak ellenére, hogy megoldható a helyzet olyankor is. Ha nem használnak túl friss hardvert, nekik tényleg jobb lehet valami kiadásalapú disztróval kezdeni. Legfeljebb nem frissítik, hanem újrahúzzák új kiadásnál, egy kezdő úgyis el szokta tolni az első pár telepítését, úgyis újra kell telepítsen.

    Viszont aki komolyan gondolja a linuxozást, meg nem akar örök kezdő maradni, annak mindenképp javaslom a full rollingozást hosszú távon. Ha nem is feltétlenül Arch, de valami rolling rendszer. Szerintem nagyon hosszú időtávban (sok évre előre) gondolkodva előbb-utóbb a kiadás alapú disztrók is átállnak rolling modellre. Az Apple régóta így tolja, most az MS is elkezdte, igaz ők még nem valódi, hanem csak kvázi rollingot tolnak, de már jelzés értékű a tendencia.

Új hozzászólás Aktív témák