Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
beléptem a klubba egy x-540-nel

-
balakapa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek Logitech Z4-et vagy Logitech X-540-et vegyek???
Játékra és zenére kéne, néha filémet is nézek.
Ti melyiket ajánljátok jobban??
Előre is köszi!

-
Rolvik
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Most vettem egy x-540 es cuccot. csak az a problémám, ha a matrix gombot benyomom nem szól a center (ami felettébb idegesítő mert pont a szöveget nem hallom) ha kikapcsolom akkor meg nem szólnak a hátsó hangszórók. Jelenleg egy gigabyte alaplapom van és ez hajta a hangfalokat is. Realtek HD progi van feltelepítve.
Esetleg ha valaki tud please segítesen.
Köszi
Rolvik -
uzsika88
csendes tag
sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy levertem a x-540-esem rigth rear hangszóróját,nem tom hogy lehet-e venni csak egy ilyen hangszórót?Egy picit utána néztem aproneten csak z5500 lehet kapni külön! Esetleg ha valaki tudna hogy lehet valahol kapni akkor a válaszát megköszönném!
-
Raikkönen
tag
hali most szeretnék ilyen hangfalat venni, nagy szobába lennem iylen hosszúak a vezetékek?
-
fradi81
veterán
Kinéztem ezt a hangfalszettet, csak DVD filmek nézésére kellene számítógépen, meg zenére is amíg a rendes hangfalaim még nincsenek itt. Gondolom a mély láda megfelelő, a szatellitek rendesen szólnak, hátul is?
Az ára se vészes 17000 szállítással, ami még nagyon jó rajta hogy a centert rá tudom rakni a tft monitor tetejére, máshova nem is tudnám csak a monitor mögé az meg gatya..
A legfontosabb hogy a szobám kb. 3,5m széles és 5m hosszú, a hátsó hangszórók kábelei biztos rövidek, ezeket meg lehet toldani egyszerűen valami kábellel hozzáértés szerelés nélkül? Valaki írja már le milyen kábelt kell hozzá venni, Előre is kösz
-
il migliore
csendes tag
OLVASD FENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! look up

-
il migliore
csendes tag
hát bocsi hogy kozbe szolok de én még nem dontottem el hogy melyik kierősiőt vegyem meg a logitech x540-es vagy a 530-as ti mit tudtok nekem ajánlani.
szeretném meg venni holnap után de arra várok hogy válaszolyatok :
aszt hallottam hogy a 540-nél a sub woofer be rezonál ez igaz?? és a 530-nál nem??
melyiket vegyem meg... az 540-nes a a media márk-ba 21000 ft és a 530 as 19000 de az nem érdekes csak az kell hogy jól szolyon loszi várom akkor a választ mért dontenem kell!!
koszi sziasztok 
-
-
Fr3eWar
őstag
Hát ha lesz a laptopon spdif kimenet és tudsz hozzá reális áron kábelt is szerezni, akkor jó választás, de ha a 2csatornát akarod 5.1-re alakítani a matrix gombbal, akkor a 2 + sub jól szól, de a center meg a rear-ok csak nagyjából adják ki a zenehangot, és az énekhangot meg szinte sehogy, csak 10szóból egy felet. Tehát nem ajánlom, 5.1ben jó, de laptophoz inkább egy Z-4 et vagy Z-3 mat, azok is ilyen árban vannak, és 2.1-es de nagyon jól szól.
-
Eskimoka
tag
Hello!
Vásárláson töröm a fejem és tetszik a cucc...Van egy laptopom, amiről menne a móka, de nem tudom, hogy érdemes-e?Milyen minőségű ez a stereo-ról 5.1-re való átalakítás?
Köcce -
Fr3eWar
őstag
Hali, nekem is ilyen hangszóróim vannak, és az lenne a kérdésem hogy van-e már valami megoldás hogy Vista alatt is szóljon a winampban minden hangszóró. Mert a sound test alatt minden egység kiadja a hangot, de zenehallgatás közben a hátsó 2 nem szól. Ha meg a matrix-ot bekapcsolom akkor valami förtelmes hangot adnak ki a hátsók.
-
törölt tag
Üdv
A 2 hátsó hangszóró kábeleit szeretném meghosszabbítani...Ehhez milyen kábel kellene?
Ilyen RCA kábel?
[link]
Köszi! -
Zsolt19
csendes tag
Hát figyelj szerintem elég jól szól az a live javított verzió! ha nem így lenne nem forgalmazná a Creative 2008-ban. Amúgy tök ugyan az a menüje mint az Audigy SE-é! és szerintem az is. nem hallottam még XFit de épül a 3. gépem mert kettőt akarok a szobámba és abba már XFi lesz. és akkor majd hallgatom azon. csak amilyen gépet akarok az még elég sokból jönne ki így még várok vele 1 kicsit
de a ház és a táp meg a DVD író már megvan
szóval most pár hónapig kibírom ezzel, de én szeretem
nagyon pofás darab és vmi iszonyat minőségi anyagból van... nagyon meglepődtem amikor megrendeltem a boltba és másnap meghozták. minden volt hozzá. 3 RCA-jack átalakító, optikai kábel, külön Vista Driver CD, matricák , még a doboza is első osztályú. Én imádom a Creative terméket eddig 1-ben csalódtam az 1 Travelsound 250 volt, alig használtam és behányt :S de lehet hogy az én hibám volt mert rádugtam a nokia töltőt és lehet nem tetszett neki
viszont az a szar Lenco hordozható hangszoró igaz hogy szarabbul szól de az mindent kibír
szóval majd lesz XFim de most egyenlőre úgy állok hogy a gép még várat magára. amúgy engem hogy ilyen hogy dekóder meg ilyen dolgok nem érdekelnek. Ezek filmnézéshez lehet jók, de olyan sokat nem nézek filmet, inkább zenét hallgatok. Annak meg az a lényege hogy minden hangszoró rendesen korrektül szóljon és ahhoz tökéletes a jackes megoldás. amúgy mégvmi. a padláson a logitech is jack-ekkel van bekötve és filmnézés terén odaveri az Onkyo akármilyen Prologic 2-es meg mittom én még milyen dolgokkal felszerelt erősítőt a magnat felsőkategóriás hangfalakkal. Ez az egész 1 parasztvakítás!!! ugyan úgy mászkál a hang két csatornálról bekötve mint bármilyen dekóderrel. és én azért mondom ilyen nyíltam mert én azzal a magnat onkyo rendszerrel amire több mint 1 évig sporoltam rengeteg pénzt buktam még sikerült tőle megszabadulnom. ennek okáért már az egyszerűség híve vagyok. nekem tökéletesen bevált 
-
Kis zöld izé
senior tag
Sorry!Helyesebben ha nem akarsz egy hangkártyára 40000ft-ot költeni akkor minek az S-750-es?Azt is 2-es jack elosztóval használnád a TV-re kötve?
Vagy az 5.1-es Live-al?
Miközben a szett alapjáraton 7.1-es és hát minden bizonnyal nagyobbak az igényei mint az X-540-es szettnek.
Szóval nem értem a logikádat de szívesen venném ha elmagyaráznád!Ha lehet akkor úgy hogy nem hagysz ki egyetlen fontos momentumot sem. -
Kis zöld izé
senior tag
Hát bizony ezt az apró momentumot tényleg elfelejtetted említeni..
Amúgy vágom ezeket a kártyákat EMU,M-Audio volt nekem is.Ezek a kártyák inkább DJ-k nek és zenészeknek vannak fejlesztve.De amúgy van X-FI Notebook-hoz(ez már elég jónak számít) is 20000ft-ért.Akkor is inkább ez való a notebook-hoz mint egy studió kártya.Feltéve ha csak nincs keverőpultod.
[link]
Viszont nem értek 1-2 dolgot,megveszel egy S-750-es 7.1-es szettet kb 80-90000ft környékén,de hangkártyára már nem szánnál 40000ft-nál többet.Pedig az S-750-es mellé elkél mivel nincs benne sem dekóder se semmi.Akkor a 7.1-es szettedet 5.1 SB Live-al fogod használni?
Elég kuszák a gondolataid.
Szóval mielőtt írnál jól gondold át hogy mit. 
-
Zsolt19
csendes tag
Azt el felejtettem neked írni hogy nekem a szobámba notebook-om van, és így csak USB-s mehet rá. Na most a Zaj studió forgalmaz ilyen komolyabb hangkártyákat ami 40-től indul. annyit nem akartam érte adni így maradt a az SB surround. amúgy szerintem egész korrektül szól. majd ha a Creative kiad jobb usb-s hangkarit meg fogom venni.
-
Zsolt19
csendes tag
Azt el felejtettem neked írni hogy nekem a szobámba notebook-om van, és így csak USB-s mehet rá. Na most a Zaj studió forgalmaz ilyen komolyabb hangkártyákat ami 40-től indul. annyit nem akartam érte adni így maradt a az SB surround. amúgy szerintem egész korrektül szól. majd ha a Creative kiad jobb usb-s hangkarit meg fogom venni.
-
Kis zöld izé
senior tag
Mi az ami 50000ft-ba kerül?Esetleg egy X-FI prelude,de ez már felesleges ehez a szetthez(5500)
SB X-FI Xtreme Gamer MX 20000ft és mérföldkő egy 24bit-es live után vagy használtan 8000ft-ért Audigy 4-es kártyát.1000x veri a live-ot.Én másfél éve vettem az X-FI-met 23000t-ért.szóval szó nincs itt ilyen 50000-es tételekről... 
-
Zsolt19
csendes tag
hát jó figyelj ez volt USB-ben ami még jó volt árban! 50 ezerért nem veszek hangkártyát, Audigy 2 NX-et meg már nem csinálják sajna, használtan meg alig lehet kapni, vagy ha lehet akkor is több éveset
szóval nem értem a Creative-ot
Amúgy szerintem elég korrektül szól! -
Zsolt19
csendes tag
Én Sb live Surround External 24 bittel USB 5.1 próbáltam optikai kábellal, meg 1 orion DVD-vel. Mindkettő katasztrófa volt

-
Kis zöld izé
senior tag
De azért annyit hozzátennék hogy az X-FI-vel optikain használva közel sem szól rosszul.Nagyon szép a hangképe dinamikus mély csilingelő magas hangok szóval tuti a kis drágám.Nemsokára 5 hónapos a picikém

-
Zsolt19
csendes tag
Kis zöld izé tetszik az írásod így írok rá választ. Na most én a Z-5500-at 3 jack-el kötöttem össze és úgy nem szólt a hátsó. Optikai kábelen egyszerűen borzalmasa hangja maximum filmnézésre jó. Én ezzel a jack-es megoldással értem el a kegyetlen jó hangzást. Amúgy Audigy 2-vel hajtom. Amúgy nálunk elég messze vannak a házak egymástól és mivel a padlás a 3,5. emelet kb 15 méter magasan és a hang amúgy is felfele száll, de iszonyat kemény. Nekem a Magnat Vector Needle Dipol hangrendszerem volt onkyo 501-es erősítővel és Magnat Omega 380-as Subbal és hát mit is mondjak a logitech Z-5500-as minden téren odavágja. Sokan hihetetlennek tartják hogy ekkora kis szar szatelittből ekkora hangzást elő lehet állítani pedig igaz. Sajna én erre későn jöttem rá mert nekem ez a Magnat rendszer fél millába fájt és még nem is voltam vele megelégedve amikor a logitech-ez bontatlanul 64-ért sikerült hozzájutnom fél éve. Hangereje borzalmas ,a hangja kristálytiszta ha megfelelő minéségű zenével hallgatod (filmet nézni az X540-en szoktam tökéletes rá sztem), egyedül a mélynyomó és a szatellitek közti dinamikai egyensúlyban érzek kicsit hiányt 1-2 számnál. Olvastam hogy Goa-t nagyon jó hallgatni vele ezt megerősíthetem! Egyszerűen mint Goa Trance-re csinálták volna egyszerűen még nem hallottam ennél szebbet, pedig már elég sok több 100 ezer Ft-os kütyüt hallottam. Gigaworks-öt még sajna nem amúgy a fórum miatt rendeltem meg pont és úgy érzem nem fogom benne csalódni, pedig zsákbamacska a dolog
Tudom hogy nem dolby amit írtam,sajna elfelejtettem idézőjelbe tenni. És tökéletesen igazad van ez semmi más mint egy érzéki csalódás és azt gondolná az ember milyen szar pedig valójában iszonyat jó, és bátran merem állítani,hogy ezzel a megoldással a legjobbat lehet kihozni 4,1-es rendszernél és fölötte. (persze ezek között az aktív kütyük között). Én ezek után biztos már csak ilyet fogok venni, mert ennél mint a Z-5500 szerintem kell is kell jobb. irtózatős fülsüketítő hangerő, és kristálytiszta hang. Csak én nem értem azthiszem a prohardveres tesztbe volt, hogy nem jó zenére... Szerintem meg baromi jó, csak úgy kell bekötni ahogy én mondtam és eszméletlen
Egyedül Coax kábellal nem próbáltam még de majd azzal is kifogom. Az X-540-re visszatérve én inkább a desingja miatt vettem meg, nagyon jól néz ki, és 14 ezerért sikerült hozzájutnom még anno a Mistralba. Filmnézésre nekem untig elég! -
Kis zöld izé
senior tag
Én nekem nincs, de volt X-540-es szettem, viszont van hasonlóképpen egy 5500-as cuccom, csak nem a padláson.
Viszont volt már Logitech szettből egy pár darab.
Többek közt:
Pontosan ebben a sorrendben: Z-640, X-620, X-230, X-540, X-530, Z-5500 (jelenleg is ez van és valószínüleg marad is). Egyikre sem mondhatnám hogy a maga kategóriájában ne remekelt volna legalábbis nálam. Persze nem ilyen olcsó 3000ft-os 5.1-es hangkártyával. Egy ilyen olcsó hangkeltő kütyüvel nekem is elég undorítóan szólt az 5500-as szettem is.
Én az 5500-as szettemet Optikai bemeneten keresztül használom X-FI-vel a PC-n valamint Coaxon az asztali DVD-vel. Én nem tapasztaltam olyasmit hogy halkan szólnának a hátsók.
Elég dinamikusan szól
Hidd el nekem!
Szóval nálad vmi más lehetett illetve lehet a probléma. Na most a az 5500-asom rá van csatlakoztatva egy sztereó TV-re is, egy RCA-->3,5 jack átalkító kábel segítségével,a Logi dekóderén átkapcsolok Dolby Pro Logic II. Movie módra
és pl. az HBO-n sugárzott filmeknél bizony számos filmet Dolby Surround-ban sugároznak, még egy RTL KLUB is simán jól küldi a jelet. Szóval a Dolby jel felvételével és leadásával nekem sincs problámám. A Dolby DTS-el szintén nincsen problémám.
De biztos vagyok benne hogy minden készülék ami tartalmaz egy Dolby Digital,DTS, Pro Logic II-es dekódert az jobb mint ez a kábelalakítgatós történet.
Amit te hallasz az már csak érzéki csalódás mint pl.a falról visszaverődő hangok de abban biztos lehetsz hogy az nem Dolby
Amit te mondasz az a sztereó esetleg talán Quadro (dupla) 2x2 csatorna sztereó. Az S-750-es szett nagyon jó készülék még a Loginál is jobb <--> (relatív) bár 7.1-es más gyártási technológia szóval más kategória.Ez persze nem feltétlenül jelenti hogy jobb mint az 5500-as. Ugyanakkor drágább is viszont negyed annyira sem lehet kihasználni. Nagyon PC-re van korlátozva és hát ugye azért az sem mindegy. Szóval ha összességében vesszük a dolgot akkor az S-750-es szett nem éri meg az árát. Még 1x kihangsúlyoznám hogy nem azért mert rosszul szól. De ha érdekel a téma akkor látogass el az S-750-es topicba. Én is hallottam már 5500-as szettet 12nm-en és igencsak szépen szólt a megfelelő beállítások és a körülményekre optimalizált hangerővel.Ami egy 12nm-es helyiségben optimális beállítások mellett negyed hangerő, de akkor dinamikus! A Magnat meg a HIGH-TECH HI-FI cuccok,az megint más kategóriába tartoznak.Hát ennyi lenne az én szerény személyes tapasztalatom illetve véleményem.1ként árához mérve sem kellene az 540-es mert az X-620-as csak 2 max 3000ft-al drágább nála és szebben valamint dinamikusabban szól,mellesleg 6.1.Pedig nem az FDD2-es technológiával készült.Persze egy X-FI nem árt neki
Na mindegy szóval a lényeg az, hogy inkább 3000ft-al többet fizetek és megveszem az X-620-as szettet mint az X-540-es kütyüt. Ezektől a kis apró momentumoktól eltekintve,valóban nem rossz a kis 540-es.A rendőrségről illetve a szomszédokról pedig csak annyit hogy ha az embernek a birtokában van egy olyan hangszerkezet ami zavarhatja a mások nyugalmát azzal meg kell tanulni úgy zenét hallgatni, hogy dinamikusan szóljon de mégse zavarjon senkit sem annyira, hogy kopogtassanak vagy éppen csengessenek a fakabátok
az ajtón. Amit mellesleg meg sem hallasz. 
-
Zsolt19
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg a szobámba 1 ilyen rendszerem van érdekes bekötésben. A padláson meg egy logitech z-5500 na az egyszerűen über
Amit meg szeretnék veletek osztani mert olvasgatom a fórumokat, és én is elég sok dolgot tanultam belőle úgy döntöttem adok 1 jó tanácsot és megosztom tapasztalataimat. Én az X-540-est kimondottan TV-re vettem amire szerintem untig elég, eléggé néznek az emberek amikor nekik a több száz ezer Ft-os DVD-s házimozin csak az 5.1-es filmen szól mint az öt hangszoró én meg a híreket is Dolbyba nézem... Na és h hogy csinálom? nem kell semmi Mátrix mert csak lerontja a hangzást. lehet kapni azokat a jack elosztókat. 2 db-ra van szükség és az 1 jackből csinálok 3 kimentet és azt kötöm rá. Ebből arra következtetünk hogy mind az 5 szatellit egyformán szól de nem. amikor változik a a jel a bal és a jobb között vmi elképesztő térhatást nyújt. Odaver bármegy dekódert meg minden drága kacatot. A Logitech Z5500-at is megvettem és bekötöttöm gyárilag a hangkártyába és vmi iszonyat szar volt hogy a hátsókra alig küld jelet. Bekötözgettem így ahogy előbb leírtam mint az 5 hangszoró ordít Front kimeneti teljesítménnyel, azt kell mondjam hogy vmi kegyetlen. És 35 nm-ről beszélek.Nem 1x jöttek már ki a rendőrők
Amúgy azt se értem hogy 10 nm-es szobába minek vesznek az emberek ilyen drága hangrendszert, mert hallottam már kis szobába és elég szarul szólt. Tér kell neki az érvényesüléshez. Szóval én azt mondom hogy sokcsatornás hangrendszerrel élmény a zenehallgatás csak nem gyárilag, hanem a Front kimenettel jack elosztokkal. Aki még nem hallott ilyenről próbálja ki mert eszméletlen sokat dob a hangrendszeren! Amúgy én a Hama-t ajánlom amiből két vezeték ágazik ki mert így felerősíti a jelet. Az X-540 pedig egy nagyon jó hangrendszernek tartom ezért az árért, ami meglepett hogy már hangerőbe az nekem elég kevéske, de a dinamikája nagyon rendben van. Másik hátránya hogy a center meg elnyomja a hátsókat szinte, így általában a centert szeretem kikötni. Amúgy következő héten érkezik a Gigaworks S750-em mert eladtam a nagy Magnatokat, mert a Gigaworks az komolyabb számomra... köszönöm mindenkinek hogy végigolvasta a leírásom, és ha kérdésetek van nyugodtan kérdezzetek. -
Kis zöld izé
senior tag
No ezt benéztem kissé de sebaj jön a tavasz meg minden

-
törölt tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Oké,értem,köszi!

-
törölt tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Ilyen alaplapom van:
[link]
Itt Audio 8-Ch HD audio-t ír.Végülis szerintem nem rossz...
13 az már nekem sok
Nem hiszem hogy annyival jobb lenne,de 5-6 ezret még ráköltenék egy hangkarira...persze csak ha lenne változás...bár lehet hogy akkor nem nagyon lenne,mert mintha régebben azt olvastam volna hogy ez az integrált kari elég jó...Ja a gigabyte oldalán ezt írja:
Integrated ALC889A 8-Channel High Definition audio with 106 dB Signal to Noise ratio, fully -
törölt tag
Hali
Na én is vettem egy ilyet
Tényleg nagyon jó,bár jelenleg integrált hangkártyával használom...
Az érdekelne hogyha vennék egy olcsóbb sound blaster hangkarit(pl egy CREATIVE Sound Blaster Audigy SE OEM -t),akkor lenne változás vajon?Vagy ezek az integrált hangkártyák is vannak elvileg olyan jók már mint egy ilyen olcsóbb 5-6 ezer forintos sound blaster?Előre is köszi!
-
karay2
csendes tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
ok, kösz a tanácsot

-
Kis zöld izé
senior tag
Hi!Ha a praktikumra és a kihasználhatóságra mész akkor Genius de ha van egy karaj hangkártyád és kiegyensúlyozottabb hangképet szeretnél kapni akko sztem X-540.Nekem Z-5500-as szettem van de muternak viszont X-540 (ABBA forever)!!!YEEEE!!!!
De amúgy szépen szól kisebb helyiségben főleg.egy olyan 15nm kellemesen betölt. -
karay2
csendes tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Helló, megvetted végül ezt a cuccot? Ha igen le tudnád írni milyen a régihez képest? Én az x-540 és a genius 5000 közül az egyikbe akarok beruházni, és nem tudom melyikkel járnék jobban.
-
HellGreg
őstag
ja, most olvasom: 3,5 m??? hát az szánalmas. a philipsemen olyan 7-8m lehet. nem értem, miért kell sajnálni pár métert egy kábelen. hihetetlen.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok!
már mindent átnéztem ezzel a hangfallal kapcsolatban, csak azt nem írták sehol, hogy a hátsó szatellitek kábelei hány cm hosszúak, elég fontos infó..
aki tudja, kérem írja be!köszi
-
munky
őstag
engem az érdekelne hogy ha mp3-at hallgatsz egy ilynen rendszeren akkor szól az összes hangfal? mert ha jól vettem le akkor ez a 2.0-ás jelet 5.1-é tudja alakítani. (nem igazán értek ezekhez szóval előre is bocs ha nagy hülyeséget kérdezek) Vagyis akkor jó ez a rendszer mp3 hallgatásra? sokat nem nagyon akarok költeni hangfalra max 20K körül de akkor abból már ki kellene hozni a lehető legjobbat. nekem ez a rendszer a legszinpatikusabb. a kábelek hosszával lehet, hogy lesz egy kis bajom. ( az egyik hátsó szatelit kábele lehet hogy rövid lesz de talán meg tudnám oldani valahogyl)
[Szerkesztve] -
Motyi
senior tag
A távirányítóval nincs semmi gond.
Ha a tartósságára vagy kíváncsi, akkor azt az idő majd eldönti.
Én úgy használom hogy a hangerőt kb. 3/4-re feltekertem, mert ezt billentyűzetről állítgatom, a basszust nem szoktam állítgatni,egyszer belőttem és jó is, a Matrix gombot nem használom, mivel felesleges (legalábbis számomra), a power gomb pedíg mindíg be van nyomva, mivel ha lekapcsolom a gépet akkor az elosztóval áramtalanítom.
Meg amúgy is 2 év gari van rá, ha valami baj van kapsz egy újat.
-
munky
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
francba 1,7m a szatelitek kábele?

pedig ezzel szemezgettem de akkkor az túl rövid lesz nekem
X-530-é hosszabb? -
Ace Ventura
addikt
Ha esetleg érdekel valakit, egy kihagyhatatlan ajánlat
[link] -
Motyi
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
X-fi Xtreme gamer tudású nincs külsősben.
-
manutdzoli
senior tag
Hi!Nekem most X-530-as hangfalszettem van!Megtudnátok mondani miben különbözik a két hangfalszett?
-
Motyi
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem meg az x-540 -est 19.5k volt az ára.
Szerintem megérte az árát, sokkal szebben szól mint vártam, meg vagyok vele elégedve.
Jelenleg az alaplapi Realtek HD -ről megy és még így is jól szól, de amint megjelenik PCIe kivitelben az X-Fi eXtreme Gamer akkor beruházok rá(Sajnos nincs szabad PCI slotom ezért kell PCIe -es Gamer-e várnom
) -
Ace Ventura
addikt
Ejnye, de bedöglött ez a topic.Én erre akarom lecserélni a Genius HT 5000-rest.
Mindenre használnám a hangfalat.Zene, játék, film.Jöhetnek a tapasztalatok.

-
Dassler
őstag
Napokat,
nekem olyan problémám lenne a cuccal, hogy a két frontsugárzó nem szól. A center, a hátsók meg a mély igen. Benyomtam sima sztereó hangszórókat, azok mentek minden probléma nélkül. Integrált ALC akármi a ''hangkártya'' -
Matt-OPT
aktív tag
Hali!
Zenehallgatásra ajánlanátok ezt a szajrét? (Film és játék is menne, de kevesebbet, mint a zene.) -
vittuka
aktív tag
Lehet, hogy holnap mar megveszi, jo lenne valami info rola pls

-
vittuka
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kerdesem, pont ilyesmin gondolkodik egyik ismerosom, csak nem talaltunk infot arrol, hogy a melylada pontosan milyen anyagbol keszult.. fa?

-
kozmate
tag
Igen, falra is felszerelhető, mert forgatható a talpa.
Én nem fúrnám ki a talpat. Ha egy 30-40-es tiplit befúrsz a falba, ezeket a könnyű szateliteket meg se fogja érezni. Emelett tiszta megoldás és még a garancia se veszik el.
A hátsó hangszórók kábele 4 méter, a frontok 140 centisek.
Azóta már én is megtoldottam a 4 kábelt rendes hangfalkábellel. közben sajnálkoztam még egy sort amiért nem lecsatolhatóak a kábelek...
[Szerkesztve] -
Stefun
tag
Ha házi rendszernek akarod, akkor kurva rövid mindegyik kábel. Ez számitogépasztal méretre készült...! Bár, nem tom hogy gondolták...ekkora ''eröt'' dinamikát hogy lehet kibirni csak pár méteres távolságból?!
Mindegyik ''forgatható''. Van csavarfej kialakitás a talpak alján. De Biztonságosabb ha átfurjuk a talpat és ugy csavarozzuk a falba. Nálam tökéletesen müxik.
[Szerkesztve] -
teke011
csendes tag
Sziasztok!
AZ 540-esnek elforgatható konzolja van, meg mindegyik hangszoró felhelyeszhető a falra? -
teke011
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban hogy hány méteres kábel tartozik az 540-hez ? -
Jimmy86
csendes tag
Hello!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen módon lehet az X-540-est PlayStation 2-höz csatlakoztatni?
Köszi! -
-
Stefun
tag
Akinek szintén rövid lenne a távkapcs zsinor, scart csati kábel pl. 3méteres, és az több mint 11 szálat tartalmaz. Ugyanis ennyi van a saját kapcs kábelében. Kis forrasztás, szigetelözés és máris háromszor olyan hosszu mint volt.
-
Stefun
tag
Üdv!
Én is mostanában vásároltam 540-est.
Nem pc-hez használom, hanem beltéri (sat), meg majd konzolhoz. A rövid ''távkapcs'' kanóc miatt, valoban csak kis körzetü felhasználásra ajánlatos. De én élböl 4 rca hosszabbitót vettem hozzá és a szoba négy kb.sarkaira függesztettem fel a hangszorókat, házimozi jauszokás szerint.
A ládának kis emelvényt csináltam. Tömör kemény pozdorja anyagbol, vékony parafa lappal az alján. A láda négy lába talpára meg vékony gumilapot ragasztottam. Ezt tudom ajánlani....szinte megkapaszkodik a doboz.
Az sub aljára tett hangszoró nagyon ''meredek'' Vigyázat! Viszont igy valoban keményebb basszt ad ki magábol plusz még a kis dobogóm is rásegit. Na meg használ valami FDD2-t ami állitólag nagyon jó nekünk...!
képek.:
http://img109.imagevenue.com/img.php?image=46503_Lt.X_540_sub_123_110lo.jpg
http://img41.imagevenue.com/img.php?image=46508_Lt.x_540_back_123_270lo.jpg
[Szerkesztve] -
kozmate
tag
540-es lett végül.
A hangja szép (viszonyítási alapnak a másik szobában lakótársamnak van egy z5500).
Ami nem tetszik, hogy rövid a kábel, de ez nem is lenne gond ha csiptetős lenne, vagy legalább nem fix, hanem rca aljzattal csatlakozna a hangfalhoz is.
Nincs nagy szobám, de az asztal mellé rakva a subot, a jobboldali front kábele nem éri el az asztal másik sarkát, lehet kb 1,5m, a két hátsó meg... még kellene két méter legalább, hogy kényelmesen, ne a padló közepén kelljen lefektetni a kábelt. Majd vennem kell kábelt.
DTS tesztlemez a jelenlegi szerecsétlen hangfalelrendezéssel is szépen szól, a sub nem recseg vagy dohog, hanem hang jön ki belőle.
Más nem jut eszembe. -
kozmate
tag
Remélem nem baj, ha ide is beírom:
Egy okos ember segítene nekem dönteni? x-530 vagy x-540? Nem sok különbség van, az 540-nek egy picit nagyobbak a hangfalai, meg van vezetékes távirányítója. Nekem kinézetre mindkettő teszik. Árban 1500Ft most a különbség. -
Lui76
őstag
válasz
rauschi15
üzenetére
Na lassacskán gyűlnek a tapasztalataim a kis 620-x-ről...
Nem volt sok időm normál hangerőn sem hallgatni.
Eddig pozitiv csalódás ,nem vártam ilyen eredményt.
Alapban 6.1-re állítottam az Audigy 2 kártyám - Talán mindig szól
az összes. A Cod2 nagyot szólt huhhh....
Filmek ok zene is elmegy,ha fülelni akarok van ezen kívül saját falam is
HiFi erősítővel ,de az más tészta...
Még a tetőtér átrendezésén agyalok - vsz megpróbálom minden szegletében ,
aztán majd kialakul. -
rauschi15
csendes tag
Csatlakozom az előttem szólóhoz, és hozzáteszem hogy én nem matrixba hallgatom a cuccost és ígyse szól... (kiis húztam mert kicsit recsegett, bár játéknál nem próbáltam még de majd azis meglessz)
De ez most nem érdekel annyira, megvok nélküle és majd akkor fogok ennek utánajárni ha meglessz az új hangkártyám... -
argonath19
csendes tag
Sziasztok!
Megrendeltem (netről), hazavittem, összeraktam és aztán csak hallgattam és hallgattam és hallgattam... Szerintem egyaránt alkalmas zenehallgatásra, filmezéshez és játékokhoz is (természetesen a saját kategóriáján belül), pedig integrált hangkártyám van.
Arra kell vigyázni (és ez megoldás lehet a ''nem szól a center'' problémára), hogy ne legyen mindig benyomva a ''matrix'' gomb. Nekem előfordult, hogy DivX-es film alatt pl.: csak a zene szólt, de a beszédet nem hallottam. Ekkor kikapcsoltam az előbb említett gombot és minden rendbe jött.
Igen, a mélynyomó az alján van és kicsomagolásnál tényleg érdemes odafigyelni, nehogy megnyomjuk véletlenül. A reflexcső kiválóan ellátja a feladatát (imádom, amikor elé ülök és a nadrágom szárát lobogtatja, pedig csak felesre csavarom a basszust
).
Füllhalgató-bemenet hangerejét még mindig csak a beviteli eszközön lehet állítani, viszont nem kell bekapcsolnod a hangrendszert, hogy halld a fülesen a zenét, vagy akármit.
Nem lett pozitív csalódás, mert erre számítottam a logitechtől. Na jó, talán egy kicsit.
Üdv.: -zs- -
rauschi15
csendes tag
Én neten rendeltem meg, mert a közelben sehol nem tudtam beszerezni (Baranya megye), 20 000 Ftba került + szállítási költség ha póstával akarod elhozatni...
-
Bubi90
csendes tag
Egy kérdésem lenne h ti hol vettétek meg?
Vagy rendeltétek? -
Lui76
őstag
válasz
rauschi15
üzenetére
Megvettem de csak karácsonykor kapom meg ,
de sztem az enyém nem komolyabb sajnos,
asszem a mélyládája is egy zárt doboz és nem reflex rendszerű.
Ebben a kategóriában ezt ha jól olvastam azért csinálják hogy
a frekvenciából kicsit magasabbat is le tudjon adni mint egy direkt sub láda
csökkentve a kis hangszórók által nem akkora leadható freki tartományt.
Ennyi pénzért ez van...
Egyébként persze már kiváncsi vagyok milyen lesz... -
rauschi15
csendes tag
Nos mostmár előrébb vagyok mint eddig

Tehát: Feltettem egy drivert a hangkártyához, és mostmár szól is a két hátsó hangfal.
A gond pedig az hogy a center továbbra sem szól :S
Pedig a hangkártya beállításainál 5.1-be van (és a Windows-é is)...
Remélem majd az új hangkártyánál menni fog...
Lui te megvetted már az X-620ast? Ha igen, és hallottad már szólni, mik a tapasztalataid?
Majd plz írd le
Előre is thx! 
-
Lui76
őstag
válasz
rauschi15
üzenetére
Hát elöször is azt kéne tudni hogy a hangkártyád 5.1-es e ?
Ha igen és jól összedugtad , hangkártya szoftverében is 5.1-re
állítod , meg mondjuk a DVD lejátszó program ban is át kell 5,1.re
sztem.Olyan dvd filmet tegyél be aminél biztos rajt van az 5.1-es hangsáv
is... ekkor sztem szólnia kell.
Zenénél ált. nem hinném hogy más is szól mint a két front(esetleg még
a sub. -
rauschi15
csendes tag
Azthiszem jól összedugtam, de mostmeg nem szól se a center se a két hátsó, beállítottam a windows hangvezérlőcuccába hogy 5.1 legyen, kiis próbáltam 5.1es filmen de továbbra is csak a két front és a mélynyomó szólt :'( (zenehallgatásnál melyiknek kell szólnia? mindnek vagy olyankor csak 2.1?)
A hangkártyám elég ratyi, már nézegettem is, de olyan 5k-ért még közeli boltokba nemnaon láttam...
A hangkártyámnak saját beállítást nemtaláltam.
Asszem ez az 5.1esem: CMI8738/C3DX PCI Audio Device (a beépített meg 1 C-Media AC97 Audio Device /de ez nem 5.1es/)
Amúgy nagyon szép hangzása van szerintem, a mélynyomó ahhoz képest hogy milyen kicsi nagyon jó! Le a kalappal előtte
/ és még egy jobb hangkártyával... 
A kis hangsugárzók meg csak úgy csengenek
Én nem bántam meg 1általán, csak végre hallanám már 5.1be is...
[Szerkesztve] -
Lui76
őstag
válasz
rauschi15
üzenetére
Barom egyszerű... amibe eddig is ment a szgépedbe a jackdugó (sztereónál )az a front.
ha ebbe beledugsz akkor elsősorban a center és a front bal/jobb szólhat.
A másik kettőt meg próba (el nem tudod így rontani egyébként sem)
Gondolom van a hangkarihoz vmi hangszóró beállító menü ahol ha rányomsz szólnia
kell az adott hangfalnak .
Milyen hangkártya? -
rauschi15
csendes tag
Tudna nekem valaki 1 fényképet belinkelni az x-540 mélynyomójának a hátuljáról?
-
rauschi15
csendes tag
Nos nekem megjött az X-540, sajnos még nem tudtam, mertem kipróbálni mivel van 1 kis problémám.
Ugyebár van három csatlakozó ami a gépbe megy, sub/center (narancssárga dugó), front (zöld dugó), rear (fekete), legalábbis a logi cuccon ígyvan a színfelosztás.
A hangkártyámon pedig a következő: sub/center fekete rear narancs és a front maradt zöld.
Igazából nemtom mitévő legyek, színekre vagy a kiírás a biztosabb? Gondolom a kiírás de...
Mindenesetre nem akarom elrontani, úgyhogy várom válaszotokat, és hogy édesapám hazajöjjön
.
Lui: az X-540nek jóval kisebb a mélynyomója, azt nemtudom hogy teljesítményben mi a különbség mert nincs nagyon a 620asról infóm. De ahogy nézem itt a googli képkeresőjében úgylátom jóval nagyobb a 620asé. 540nek az alján van 1 kisebb méretű mélynyomója, hogy hogy szól arról majd beszámolok...
ui: remélem minél hamarabb
-
Lui76
őstag
sokat néztem az x-530/540-et (nekem csak egy x-620 lesz karácsonyra)
- az 540-nél szemmel nem látható a mélyládán
hangszóró . viszont lábai vannak és mintha azt írnák
hogy az alján van a hangyzóró ? a keskeny oldalon?
ugyanakkora teljesítményt írnak mindkettőre csak más
rendszerű a sub ?
[Szerkesztve] -
rauschi15
csendes tag
Nah, ennek nagyon tudok örülni, mert nekem pár órán belül jön meg

Majd énis beszámolok hogy milyen...
Már nagyon várom!!!
-
Luke95
csendes tag
Hello!!
Pont ma vettem 1 X-540!! Szerintem elég jó!! Főleg játéknál!! Kinézetre is nagyon ott van!!
CSak az a baj hogy integrált hangkártyám van és szerintem kéne venni egy 5.1 kártyát!!
tudnátok valamit ajánlani???
CSáóóó

-
Gyick
őstag
válasz
argonath19
üzenetére
Adnak is hozzá alapból RCA átalakítót,amivel rá tudod kötni..
-
gergo900
csendes tag
Hello Gyick!
Letudnád írni, hogy milyen is ez az x-540?Én is erőteljesen gondolkozom rajta,de még nem hallottam szólni és addig nem szeretném elkapkodni.Főként zenehallgatásra és néha járékra, filmnézésre használnám.A ''rezonancia'' az tényleg lehet az alaplap hibája, én egy hangkártya beszerzését javaslom(Creative Sound Blaster SE-elég jó és nem is drága kb. 5-6 000 Ft).
Előre is köszönöm. -
argonath19
csendes tag
Hi!
Lehet, hogy bődületesen nagy hülye ötlet, de szeretném összekötni az asztali DVD-lejátszómat egy ilyen X-540-es hangrendszerrel (amit még nem vettem meg). Tudna valaki segíteni, hogy ez egyáltalán működhet-e, vagy abban, hogy milyen bemenetek vannak a hangrendszeren?
Thanxxx -
Gyick
őstag
Én meg vagyok vele elégedve.Amit olvastam az x 530-rol hogy rádiozik meg hogy pukkan amikor ki-be kapcsolod az itt abszolut nincs,legalábbis nálam.Ha zene hallgatásra kell akkor inkább 2.1-et vegyél.Nálam kicsit rezonál a mélynyomó de alaplapi hangkártyám valszeg azért.Ami tetszik hogy a szatelitek jó minőségü müanyagbol vannak,meg elég esztétikusan néznek ki.Az árához képest szerintem nagyon jó vétel...
-
levy1983
aktív tag
sziasztok!
engem pedig az érdekelne, hogy valaki használ-e ilyent, és valaki tudna.e írni pár sort a ahangcuccról...
köszi: Levi -
Gyick
őstag
Hi!
Tapasztalt vki ennél a cuccnál olyat hogy a center nem szól?Egy integrált hangkarim van
(Abit AN7,Soundstorm 5.1) remélem ezzel a van a gáz....
Ja meg a mélynyomójának elég ''rezonáló'' hangja van,ez is lehet hogy a hangkaritól van vagy ez ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Játékra és zenére kéne, néha filémet is nézek.

Vagy az 5.1-es Live-al? 
szóval nem értem a Creative-ot
Elég dinamikusan szól
Szóval nálad vmi más lehetett illetve lehet a probléma. Na most a az 5500-asom rá van csatlakoztatva egy sztereó TV-re is, egy RCA-->3,5 jack átalkító kábel segítségével,a Logi dekóderén átkapcsolok Dolby Pro Logic II. Movie módra