Új hozzászólás Aktív témák
-
lean
aktív tag
válasz
FireShadow
üzenetére
talán bekapcsolva hagytad a DD Live-ot vagy a DTS Connectet.
-
lean
aktív tag
válasz
zitromz
üzenetére
minek oda 3 végű kábel

egy ilyen oszt' csá, monitor digital audio out-Logitech ST- n optical in-be. -
lean
aktív tag
lenne egy ilyen cucc ELADÓ.
-
lean
aktív tag
válasz
üzenetére
még gondolkodom mi legyen, muszáj lesz elmennem hallgatózni (sajnos ez kb 200-400km-ert jelent min), aztán hátha olyat hallok, ami elbillenti a mérleg nyelvét

7.1-ről olvasgattam külföldi fórumokon,nincs min m2 kritérium, ez valami urban legend lehet, hogy nagy hely kell, inkább az elhelyezés számít és a lehallgatási pozició helye, ha a hátsó faltól (hátsó surround) van min 1 m és a frontoktól kb 3 méter akkor elvileg (az oldalsó surround vonalban), akkor elvileg működhet, legalábbis ezt írták a szakik.Hangsúlyozom ezt olvastam, aztán lehet neked van igazad... -
lean
aktív tag
válasz
szombatitomi
üzenetére
igen, 5.1-ben fog szólni, annyi hátrányod lesz a dologból, hogy a Loginak "csak" DTS és DDigital dekódere van, és bár a BD lejátszód továbbítja hdmi-n a lossless HD formátumokat (DTS HD, TRUE HD), (és mai Blurayek ezeken a hangsávokon alapulnak) ezeket nem fogod tudni élvezni a Z-5500-on, mivel
- kell hozzá HDMi 1,3 ami ugye a Loginak nincs
- beépített DTSHD TRUEHD dekóder ami szintén nincs -
lean
aktív tag
válasz
üzenetére
én eléggé elbizonytalanodtam, a váltást illetően. továbbra is 7.1 lenne a cél, de nem is ezzel van a gond, hanem az elérhető minőség növekedéssel:
- Onkyo 608
- Heco 700 pár + Heco 500 5.0 szett
- Polk PSW-125 lenne az aktuális választott rendszer, mostanánan elég sok blurayt hallgattam a Z-5500-al és néha le vok nyűgözve, hogy kell e nekem ennél több mozi esetén (18 nm-re)?Általában a Master Audio sávokon hagyom elvileg csak a core dts-t hallom (TMT 3 + XFI Titanium analóg kimenet), és hát így is elég ütős...szóval a fenti rendszer kb 4-5x-se a Logi árának és nem tudom hozna e annyi különbséget, mint amit most hallok "sima" DTS és DTS-MA core között, mert hallok a Logival is pl ugyanannak a filmnek az mkv és bluray változata között...sajnos hallgatózni abszolút nincs lehetőségem.....hát nem tudom...olvastam valahol, hogy egy idő után a minőség javulás/ráköltött pénz között exponenciális összefüggés van

-
lean
aktív tag
válasz
üzenetére
engem igazából az érdekelne h a dali concept 2 + hk 5.1-el milyen minőségbeli különbséget tapasztalsz a logihoz képest, mondjuk kérdés milyen forrásod van...
a logi nagyon brutálul szól untouched blueray filmekkel tudom mert van néhány ilyen filmem, persze ez csak mozi, zene más kérdés logi dekódere szvsz idejét múlt aki már hd minőséget akar dts hd +truehd dolgokra gondolok... -
lean
aktív tag
nem digitális kábelel kéne összekötni szvsz vagy legalábbis általános használat során analógra váltani..amúgy a pukkanást nálam vmilyen háztartási készülék (jellemzően hűtő) ki/be kapcsolása okozhatja.legalábbis nekem akkor csinálja. a logi dekóderét én már majd egy éve nem használom tán már be is rohadt:
egyszerűen egy jó hangkari mellett nincs rá szükség szvsz -
lean
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
1. akinek szar volt eladta...
2. akinek bejött hallgatja...
3. aki szeretné megvenni sajnál annyi pénzt kiadni rá mert drága...
4.maradék mindent tud róla...
kb ezek a lehetőségek... -
lean
aktív tag
-
lean
aktív tag
válasz
szaszapi
üzenetére
analógon ne várd hogy majd az ST ki fogja irni h DTS.
-lejátszó szoftvert 6 csatornás analóg kimenetre állítani/vagy ac3 filterben main fül/output: as is (no change)
-(windowsban/alaplapi hangkártya beállításaiban ilyenkor nem az spdif az alapértelmezett kimenet természetesen, hanem az analóg)
-Logi ST analóg bemenet összeköt hangkártya kimenet via 3,5 jack
-ST-n kiválaszt 6ch direct és ennyi... -
lean
aktív tag
válasz
Regirck
üzenetére
szaszapi:
neked az alaplapi D/A átalakítás "gyatrább" minősége miatt érdemes a logi dekóderét és dac-ját használni.
regirck:
hogyne tudná, a dekódolás nem is a kártyától függ, hanem a lejátszó szoftvertől (pl powerdvd akármi) / vagy a fent említett ac3 filtertől. Ez az ún. szoftveres dekódolás, (a logi esetében hardveresről beszélünk ugye), és majd a hangkártya DAC-ja nyomja ki a feszültséggé alakított analóg jelet csatornánként a hangszórókon.Szerény tudásom szerint...
-
lean
aktív tag
válasz
Regirck
üzenetére
hát "egy" (bár nem tudom milyen) erősítő D/A konvertere az megint más történet, mint egy hangkártyáé...analóg kimenet esetében a lejátszó szoftver (filter) végzi a dekódolást ilyen értelemben a DTS-t is átviszi pl. én MPCHC+AC3 filterrel nyomom az DTS -mkv-kat és öröm amikor az 1509kbps-es DTS hangot hallom analógon...
-
lean
aktív tag
válasz
Regirck
üzenetére
hi, nekem is titanium hangkártyám van, korábban szórakoztam a logi dekóderével optikai kimeneten, főleg filmeknél ,de játékoknál is, mivel a hangkártya tudja a dts connectet, de rájöttem nem érdemes.Analóg összekötettéssel, erőteljesebb, dinamikusabb, a hangzás mind filmeknél, mind zenénél, mind játékoknál, szóval akinek van egy jó hangkarija az jobban jár ha azt használja.hozzáteszem ez az én saját tapasztalatom.mostanában csakis kizárólag analógon hajtom.

-
lean
aktív tag
válasz
üzenetére
Ezt honnan tudod ilyen biztosan talán jós vagy?
,de ha nem is változik akkor legfeljebb két szatellit részben lesz kihasználva...nálam kb +50-60k (sacc/kb, még nem tudom pontosan, csak a két frontban szeretnék komolyabbat) (a te Dalid esetében kb 90k
) +költség, amit spórolni lehet(ne)ett....a 5.1 vs 7.1 erősítő között meg van 20k (pl. onkyo tx507---->607), (nálam még +1 ok a 7.1-re a Half Life sorozat...na jó önmagában ez nem lenne elég indok...
)
pl. melyek azok a funkciók konkrétan? -
lean
aktív tag
válasz
üzenetére
igen, én is gondolkodtam.egyenlőre valóban viszonylag még kevés ami kihasználja, de ez nem azt jelenti, hogy a jövőben is így maradnak a dolgok.és egy év múlva nem szeretnék ezért erősítőt cserélni.ha már most be kell ruházni...+ha kevesebb a 7.1 BD film akkor használom a Dolbo Prologic IIz-t legfeljebb, azt írták játékoknál az időjárási viszonyokat (eső, égi járművek) jól le tudja képezni...szóval kiváncsi vok mit nyújt a 7.1 és a IIz is...az elhelyezést meg megoldom valahogy...
, annyi, hogy a kettő egyszerre nem megy ahhoz már 9.x erősítő kellene, meg 10 hangszóró 
-
lean
aktív tag
Na, akkor én én is sznob vagyok
, mert lassan tervezem megválni a Z-től, ami eddig hűségesen szolgált...most már úgy érzem kevés, amit nyújt, ideje más dimenziókba lépni, ahogy néhányan már megtették korábban.
félreértés ne essék, mégegyszer ezt venném, csak most ahogy olvasgatok különböző helyeken kb 4x ennyit (Z-5500 ára) kell majd elköltenem annyi minőség (teljesítmény, szolgáltatás) javulásért, mint anno amikor Genius 5005 ről erre váltottam. -
lean
aktív tag
válasz
X Factor
üzenetére
- le lehet tölteni a Z5500 manuálját a netről, én mielőtt veszek valami új cuccot, mindig megkeresem és olvasgatom, többet meg lehet tudni belőle, mint bármilyen szórólapból ugyebár
.valamilyen digit kimenet mindenképpen van a hangkártyán, ha nem ipari hulladék kategória, ami lehet koax/optikai (szükséges kábelt meg kell venni), z5500 ST-n mindkettő bemenet van, úgyhogy nem probléma, analógot pedig értelemszerűen a mellékelt kábellel.Bemenet váltás pedig szintén ST-n, ami lehet 6ch direct (analóg) stereo, stereox2, vagy digitális szintén különböző effektekkel (prologic music, movie, stb), ha a digi kimenetet használod és ezzel együtt a z5500 dekóderét, lejátszóprogramban (vagy AC-3 filterben stb) output=spdif és ST-n megjelenik DDigital vagy DTS forrástól függően.
játékok során ha a hangkari tud DDL-t, vagy DTS connectet, driver panelon bekapcsolni, digitális bemenetre ST-n átváltani és ennyi.

-
lean
aktív tag
Pl én is vállaltam ezt a rizikót, amikor megvettem ezt a szettet.viszont nem bántam meg, szerencsére nincs gondom vele. én is gondolkodtam komponens szettben, viszont a z5500-al való tapasztalatok alapján, 20 nm szobába, alapvetően számítógépes használatra nem költenék többet házimozi rendszerre.fél hangerő felett ezt sem használom, persze nem csak ez számít, minőségben még el tudnék jobbat ettől képzelni (jó, inkább ez zenére igaz).
nappaliba stb természetesen más a helyzet.oda komolyabb cucott tennék.ott már tényleg csak a pénztárca szabja a határt.
az h drága e ez a szett vagy nem lehet vitatkozni, ha arra gondolsz, h logitech név, 25cm méllyel, dekóderrel stb, nekem génius 5005-öm volt, ahhoz képest előrelépés.
ha lesz kb 300k-m komponens szettre, az is előrelépés lesz ehhez képest. én így fogom fel...
-
lean
aktív tag
válasz
üzenetére
Pontosan így van.kb én is addig hallottam tisztán 3-4 kockán, utána azt hittem vége a dalnak, de feljebb tekerve félig, hallható tovább is.
Azt csináltam, hogy kb. 500Hz es lépésekkel mentem felfelé, többször is megismételve, visszalépkedve, hogy nem-e a fülem csap be, és ahogy írtam a hangerőt fokozatosan növelni kell, (teljesen halk szobában csináltam, este 22:30 körül) mivel a hallható tartomány szélén lévő hangokat halkabbnak érzékeljük, ez az emberi fül sajátja. nem reklámozni akarom a cuccot, ezt hallottam. -
lean
aktív tag
No a bass testek után egyéb finomságokkal folytattam a tesztelést:
Logi specifikáció:
33Hz-20Khz, tone generátorral meghajtva, hallható volt 10Hz-is, és 20kHz felett is jártam, mondjuk itt már középhangerő fölött kellett hajtani, hogy észlelhető legyen a hang (az én fülemmel
), de észlelhető.McIntosh Audiophil Test CD:
Át fogok térni a komolyzenére
, a dinamikában nagyon jó a Logitech, mondjuk nem nagyon értek a komolyzenéhez, de néhol megborzongott a hátam,szépen hallani a hegedű húrok pengését, sírását váltáskor, az üstdob meg a cin együtt pedig nagyott ott van, zongora viszont elég gyengén szól.Depeche Mode Violator DTS 5.1 tompa, élettelen

Metallica Black Album DTS : korrekt magasak, sztem elég jó ebben is, bár lehetne több élet benne, dinamizmus.
U-571 DTS:
A mélységi bombák, a szonár hangja, a hajófal ropogása, pengése tökéletes.nagyon jó hangú film, fél hangerőn sem bírtam nézni
-
lean
aktív tag
válasz
lolman99
üzenetére
én X-FI 80% körüli hangerőn vittem fel

közben beszéltem egy haverral, aki autó hifiben európabajnok helyezett, szóval adok a a véleményére.A bejáratással kapcsolatban kérdeztem:
valóban kell pár hét (használattól függő), hogy az anyagok megpuhuljanak és így lágyabb, finomabb hangzása lesz pl a mélynek, nem lesz annyira pufogós, szóval lehet használni rendesen, (persze nem csonton járatni), tehát a bejáratás nem jelent automatikusan korlátozásokat, (szóval nem olyan mint egy autónál) és minőségbeli változásokat eredményez. -
lean
aktív tag
válasz
szimcsi
üzenetére
én a dirty bass-t szeretem
nekem már járt a felső hangerejű régiókba, boost 6-ig eljutott, igaz a másodperc tört részéig, rögtön le is tekertem, nem akarom én bántani
(még...
)
persze nem csak a basszust szeretem, hanem egyéb hangokat is, és összeségében mindig elmosolyodok amikor, meghallok egy-egy új hangot, legyen zene, film, játék, szóval igaz az, hogy új cucc - új felfedezések. -
lean
aktív tag
válasz
Orient84
üzenetére
szvsz:
ha valamiben jó a logi az a mozi, ebben sztem nem fog csalódást okozni.
játékban ismét hozza a szintet, bár én csak pc-n játszok általában fps-t a quake 1 óta, szép dinamikus, erőteljes, precíz hangokat ad.
zenében ugye tudjuk minél jobb minőséggel eteted annál jobban meghálálja, hozzáteszem én most foobart használok analógon, 6 csatornás upmix pluginnel, ahogy most nyomja azzal elégedett vok, első nekifutásokra kétségeim támadtak, de ez elmúlt.
, mióta bass testekkel megküldtem, párszor be akarta reccsenteni az ablakot (20nm szobám van), nem éppen a hangnyomás miatt, hanem a finom szaftos szubfrekik miatt.
szóval:
zenében állat
játékra nagyon állat
filmre vadállat
-
lean
aktív tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
you are welcome!
, -
lean
aktív tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
ja, én is power dvd-t használok audio fülön kimenet spdifre, login input optical, aztán a logi dekódere szépen kiírja amikor gyön a jel h optical, effect: dts digital (ha olyan az anyag), pl (Apocalypto dts, Star Wars fogatverseny), a film bevezető általában sztereo, jártam úgy h rögtön elkezdtem nyomkodni az ST-t, mindent, h mi a sz@ar van, hun a dts
, azt' csak volt később, ha elkezdődik a film 
-
lean
aktív tag
válasz
Orient84
üzenetére
"A termék szállításáról a vásárlónak kell gondoskodnia, kivételt képeznek a 10 kg-nál súlyosabb illetve a kézi csomagként nem szállítható termékek. Ha a termék a vásárlástól számított 3 napon belül szakszerű üzembehelyezés és használat mellett meghibásodik, a vásárlót díjmentes javítás illeti meg, vagy kérheti annak azonos típusú termékre való cseréjét, ha pedig a cserére nincsen lehetőség, úgy a vásárlási szerződéstől elállhat és a teljes vételárat visszakérheti."
hát kb ennyit írnak, telefonon bővebb infót adnak biztosan, hangkártya esetében én nem foglakoztam ilyesmivel, a z5500 az máshonnan van.
-
lean
aktív tag
válasz
lolman99
üzenetére
én mostanság sok finom bass teszttel etetem, hadd szokja, persze csak óvatosan
gondolom akiknek nem teljesen jó a mélye (legalábbis úgy gondolja), az hasonló dolgokkal (is) már próbálkozott.pl engem régi szép időkre emlékeztet amikor még hangnyomás versenyre is eljutottam
és már messziről hallottuk hogy brrrrrrrrrrrrrr, buuuuuuuu.
pl ezekkel:
[link]úgyhogy van ebben a cuccban mély, szvsz vég hangerőre lehetne több
, mondjuk jókora biztonsági tartalék van azért, nem semmiért van a boost akármennyi.(azt azér még nem próbálgatom)
hogy a minőségről is essen szó ne csak a mennyiségről:
szinte az összes mp-am szarul szól
, (sajnos helyesen), film, játék kiváló. -
lean
aktív tag
válasz
lolman99
üzenetére
Az sub áthelyezés vszínű nekem is segítene, mondjuk a régi helyére a számítógép asztal alá nem nagyon fér be
, úgy h betartsam a PC-től a 60cm-es távolságot, úgyhogy nekem még mondhatni csak szét van dobálva a cucc, a satellit hangszórók sincsenek elhelyezve normálisan.optimalizálás szükséges 
-
lean
aktív tag
válasz
szimcsi
üzenetére
Na tegnap este kicsit nyúztam analógon is, nem olyan rossz az.csak az a baj nincs időm vele bibelődni hét közben.
De ahogy mondod, ahány ember annyi beállítás, (ízlések és pofonok) az biztos h meg nem bántam h megvettem, és minél jobban kitapasztalom annál elégedettebb leszek.
Apocalyptoba néztem bele dts-el nagyon állat...
-
lean
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Igazából az a tapasztalatom mint neked, írtad korábban h eltérő mértékű a mély digitális és analóg kimeneten.
Digitális kimeneten 3-4 kockával 5-6 kocka hangerővel elegendő mély van, filmekhez játékhoz több mint elég és tökéletes.
Analógon hallgatva a zenét már más a helyzet, fel kell menni méllyel 6-7 kockára, de az egész valahogy gagyibbul szól, hozzáteszem 192kb/s mp3-al hallgattam eddig csak.
És zenében magashiányosnak is tűnik nekem.másrészt viszont teljesen más a karakterisztikája mint pl a géniusnak, értem ezt a mélyre is, magasra is, ott egyszerűen másfajta mély volt(azt mondanám h kisebb hangerőn is erőteljes de dobozhangú, mohogós), itt definiáltabb, precizebb, dinamikusabb, COD5 be a két sörétes hangját meg tudom különböztetni, a geniussal pl nem.de én nem mondanám h kevés a mély, mert van mély (mozog a levegő a reflexcsőben), és másrészt XFI consoleban sincs ráadva teljesen kb 3/4, és a +15 dB-t sem használom
összegezve:
játékra, zenére tökéletes digitális kimeneten, analóggal nem igazán szól szépen közepes minőségű mp3-at hallgatva.
kb ennyi. -
lean
aktív tag
válasz
Orient84
üzenetére
én boltban rendeltem meg mivel így tudtam beszámíttatni a régit.sajnos így 80k-ba került, de ha gond van csak beviszem a boltba és intézik, sőt azt mondták még garancia idő után is menjek majd nyugodtam ha gond van, mer el tudják intézni.nade ott még nem tartunk.
hát nem is tudom, vegyesek a tapasztalataim.PID 835 a cucc.
igazából pontos véleményt még nem tudok mondani, mert nem volt idő, mert nincs kitapasztalva még, aztán annyi beállítási lehetőség van a login is meg az XFI-n is h el lehet vele szórakozni.de folyt köv. -
lean
aktív tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
tudtam én, hogy tetszeni fog
egyébként köszi
-
lean
aktív tag
Nah nekem is megjött, délután megyek érte a boltba.
Este minden lehetséges bemenetén keresztül megdöngetem

-
lean
aktív tag
válasz
szimcsi
üzenetére
1. nem, ezzel én arra akartam rávilágítani, hogy bármelyik szériában lehetnek "rossz" szettek, senki nem tudja megjósolni előre, sőt két egyforma PID szám is lehet jó meg rossz, legalábbis a hozzászólások alapján.
2. nem, mivel nem valószínű h a kedvedért kibontják, hacsak nem személyesen veszed,
3. nem hinném h lenne köze, és azt sem h a kereskedők a PID számok alapján áraznának, ahhoz olvasniuk kéne PH-t
személy szerint én vinni fogom a kis listát magammal, megnézem a PID számot, ha problémás volt, mindenképp meghallgatom, de valószínűnek tartom h a már meglévőknél magasabb számú lesz, nem tudni h a friss vásárlások milyen számnál tartanak, meg az adott nagykernek milyen készlete van, sok mindentől függ, ki tudja

-
lean
aktív tag
ránéztem a logi fórumára de inkább random módon kikapcsoló szettekről van szó, külföldön komolyabb problémák is vannak
hát szvsz eléggé szubjektív ez a dolog ahogy már páran leírták, egy gépre kéne rákötni egy jónak meg egy gyengébbnek minősített szettet aztán kiderülne h mi a helyzet valakinek el kellene utaznia Turboladahoz pl és vinni a 5500-át
, vagy fordítva
, (lehet elég lenne csak a szubot vinni+ST... 
-
lean
aktív tag
na, úgy döntöttem mégis beruházok egy ilyen szettre, mer nem bírok várni míg összejön egy "komolyabb" rendszerre, és remélem nem fogom megbánni.
a topik olvasása során csináltam egy statisztikát ami a hibás PID számokról szól, 2006 környékén a pattogós, pukkanós problémák voltak (ezt ha minden igaz orvosolták, illetve minimalizálták), aztán a közelmúltban a "gyenge" mély, villogó kijelző.
a hozzászólások alapján tehát (lehet egy kettő kimaradt)
OK PID számok:
646,743,748,750,810,817,835,837,844
Villogó kijelző:
751
Problémás mély:
743,748,808,815
Bizonytalan (a tulajok leírása alapján):
740,749
PID 743-al volt jó is rossz is. a fentiek alapján ez a mély probléma szvsz bármelyik sorozatszámmal előfordulhat én nem mondanám azt h 8 felett mind szar
hát kiderül holnap, vagy holnapután...úgy néz ki h vszínű lesz lehetőségem kipróbálni mivel boltból veszem, viszont viszonyítani úgysem tudom max a geniushoz -
lean
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
kipróbálás kizárva abszolút.fülesért nem adnék pénzt.nem nekem találták ki.akkor marad a házimozi erősítős rendszer építése, apránként...mindenestre köszi
-
lean
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
kipróbálás kizárva abszolút.fülesért nem adnék pénzt.nem nekem találták ki.akkor marad a házimozi erősítős rendszer építése.köszi
-
lean
aktív tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Tisztelt turbolada II !
megéri e megvennem eme remek terméket?

-
lean
aktív tag
sziasztok, lehet értelmetlen a kérdés, de megkérdezem, mekkora minőségi javulás lenne genius 5.1 5005ről váltani z5500ra?megéri e azt a +60kt olyan 20 körül tudnák beszámítani a geniust, x-fi titaniummal lenne hajtva.
sajnos kipróbálni sehogy sem tudnám előtte, ahogy olvasom van pár rossz darab...
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 6570B - i5-3G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD+ I Radeon I W10 I Cam I Garancia!
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 256GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- GMKTec NucBox M6 Ultra mini számítógép - R5 7640HS 16GB 4800MHz DDR5 512GB SSD AMD Radeon 760M W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) +költség, amit spórolni lehet(ne)ett....a 5.1 vs 7.1 erősítő között meg van 20k (pl. onkyo tx507---->607), (nálam még +1 ok a 7.1-re a Half Life sorozat...na jó önmagában ez nem lenne elég indok...
)
.