Új hozzászólás Aktív témák

  • ati3x

    senior tag

    válasz arn #24103 üzenetére

    No akkor..

    Azért nem olyan eccerű mint ahogy a bloggoló irja.. Mert az a középkategóriás távcső H-alfa szűrővel, meg kamerával egyutt is veri a pár millát. Lássuk: SolarMax II 90 Filter azaz a Ha szűrő:4000 dodo.. a cső 92mm astro-physics nem találtam pontos árat, de olyan 6000 dodo.. A bf30-as blokkoló szűrő 1600 dolcsi.. A baader barlow adapterekkel 1000.. Az az "eccerü" ipari kamera sem olyan egyszerű.. Nem találtam árat, de szerintem bőven ezres felett van.. Az állvány pedig 9000 dodo.. Szal az öreg alaphangon 25 ezer dolcsis "cájgal" lövi a képeket..

    Maga a "fényképezés" pedig kb igy zajlik: Ezzel a cuccal tömöritetlen videót veszel fel.. Minél több FPS-el, és minél rövidebb expoziciós idővel.. Ennél a szerkónál az FPS nem igazán nagy 11 FPS, de ezt 6 megapixelen tolja ez az eccerű ipari kamera.. A videót szétdobod több ezer kockára, majd spec szoftverrel (pl registrax 6, vagy jelen esetben astroIIDC) feldolgozod.. És lesz egy képed több száz-ezer kockából kiátlagolva... Azt még nem is tettem hozzá, hogy a csóka valami powa mac-el dolgozza fel a nyersanyagot.. Gondolom az sem 2 fillér.. Mármint a hw.. Saccra az is minimum 5000 dolcsi.. Azaz már 30 ezernél tartunk..

    Én egyszer probáltam felvenni jupitert és holdat, egyszerü logitech webcammel.. Bizony 15 FPS-el 640x480-ban perc/gigabyte adatmennyiségek jönnek össze tömörítetlenül.. Sírt is a C2D feldolgozásnál... :) Persze semmi nem lett belöle, mert nincs EQ álványom, de egy próbát megért.. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák