Új hozzászólás Aktív témák

  • Ricsi.M

    tag

    Sziasztok!

    MTCNA vizsgával rendelkezem, amit 3 évvel ezelőtt csináltam, de az élet úgy hozta, hogy más területen mozogtam eddig... most visszasodródtam a MikroTik-hez.
    Biztos sok kérdésem lesz...

    Az első.
    Egy teljesen új hálózatot húztam fel MikroTik, Ubiquiti, Dahua, HPE alapokon. Működik jelenleg minden, de szeretném kicsit szeparálni a hálózaton kimenő dolgokat.
    A cégnek jelenleg van 4db fix public IP-je, amit a T biztosít.
    Az első jelenleg az, hogy működik a levelezés a mail.xydomain.hu címen, ami rá van irányítva az elsődleges public IP-re, ami mondjuk a 111.222.333.441.
    Egy másik címünk a camera.xydomain.hu, amit szeretném, hogy ne a 111.222.333.441 címen legyen (nem is lehet a mail miatt), hanem mondjuk a 111.222.333.442-n. Ez egy belső Milestone kamera szerver sok kamerával, amit kívülről is el kéne érni az adott domain néven.
    Ha ezt sikerül beállítanom, akkor a többi 4 másik szolgáltatás, aminek más címet szeretnék az is menni fog.

    A második.
    Eddig PPTP VPN-t használtak, de mondtam, hogy felejtsék el.
    A Tik-ben megcsináltam az OpenVPN-t, ami működik is jelenleg a MikroTik saját dyndns-vel, ez maradhatna is igazából (gondolkodtam már azon is, hogy vpn.xydomain.hu névvel legyen mondjuk a 111.222.333.443 címen, de amíg jó a dynds-e a Tiknek addig nem létfontosság), mert működik hibátlanul, kivéve a belső hálózaton lévő eszközök névfeloldása távolról.
    Jelenleg csak IP-vel tudok nyitni mondjuk távoli asztalt, de szeretném, ha menne névvel is, hogy ne kelljen minden workstation-nek static ip-t adni, ha távolról OpenVPN-el akarnak dolgozni...

    Ezekben kérem elsőként a segítséget és előre is köszönöm! :R

    MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu

Új hozzászólás Aktív témák