Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz ekkold #5341 üzenetére

    Ne már, nekem az nem jól működés, hogy vagy állandóan be vagyok csatlakozva az irodámba, mert 15 percenként megnézi a telefon, hogy jött e levél. Az sem opció, hogy 15 percenként én csatlakozzak fel és bontsam le utána, az meg pláne nem, hogy offline legyek és amikor eszembe jut, akkor majd jól megnézem jött e levelem. Akkor már inkább forwardolnék minden levelet egy gmail-be és úgy leveleznék, de ennek is vannak hátrányai.

    Ha üzemeltetsz http szervert, és nem csak belső használatra, hanem mondjuk bárkinek, mondjuk netán még másnak is pénzért (azaz ez egy fizető szolgáltatást adsz), akkor tudod, hogy a port átrakás nem jó. Szimpla Béla nem érti, hogy miért jön be neki az index.hu és miért nem a tehonlapod.hu, vagy mi a jó fenéért kell neki még kettőspontot és számot írni a végére. Főleg nem, hogy miért kellene neki a
    www.tehonlapod.hu:8085/hu/nabaratom_ezt%20%gepeld_be_elsore%20%hatudod.html
    címet így egy az egyben megosztania Szimpláné Tudatlan Etelkával, mert ha csak megmondja, hogy a tehonlapodon olvastam, akkor az asszony nem ad vacsorát., az ügyfeled meg jól nem fizet egy szar szolgáltatásért.

    "Fokozott biztonsággal tenném", na itt el is értük a lényeget, pl a www szerverek virtualizálva futnak egy másik alhálózatban, nos ez szerintem biztonságosabb tud lenni, mint egy átrakott port egy IIS szerveren, de még talán akkor is, ha egy sima pptp vpn tűzfal is van előtte .

    Az ftp szerver is szintén mehet így és van sok hely, ahol szinte csak a szabványos porton mehet. Gondolom el se tudod képzelni, hogy van egy csomó adat gyűjtő (pl sok milliós geodéziai) műszer amibe egyszerűen nem tudod beírni az eltérő port számot, nem tud vpn-t se, sőt, még dns nevet se lehet beírni, csak ip címet, ahova sima egyszerű plain text-es hitelesítéssel okádja bele az általa készített fájlokat.

    Én részemről nem mondom tovább, mindenki csinálja ahogy akarja, amit mondasz működik, használható, de meg vagyok győződve róla, hogy rossz megoldás, sőt hamis biztonság érzetet is ad.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák