Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz Cifu #105340 üzenetére

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű? - Főleg játék, de minden másra is.
    2. Mennyit szánsz az alaplapra? - Amennyit kell. Nincs limit, de ha ugyanazt megkapom féláron is, akkor nem ragaszkodom ahhoz hogy a dupláját fizessem.
    3. Milyen hardverek alá szeretnéd? - 7950X3D. Gondolkodtam a 7800X3D-n is, de több helyen írták hogy attól még hogy nem kell egy játéknak több mag, még nem jelenti hogy nem tudja kihasználni ha van. Főleg a low-okon tud segíteni (nem mindig, persze), és gondolok az UE5 játékok közeledésére is, főleg Stalker 2.
    4. Milyen méretű lapot szeretnél? - Mindegy, belefér a házba.
    5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) - USB-vel szerintem nem lesz gond, egy ilyen proci alá úgyis valami jobbfajta deszka kell, azon meg szinte biztos lesz elég. SATA 4 db elég, ennél csak több szokott lenni. PCIE: VGA + PCIE 5.0 SSD lesz. Ebből leginkább az SSD lehet a szempont, hogy legyen rajta 5.0-ás M.2 slot, a VGA-nak úgyis elég lesz amit kap.
    6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? - RTX 4090 van. IGP az tényleg csak backup, ha eladnám a VGA-t és még nincs meg az új. Erre tökmindegy hogy HDMI vagy DP van a lapon, csak legyen 1 db.
    7. Szeretnél tuningolni vagy nem? - Nincs tuning. Azt viszont szeretném ha stabil lenne, és minél több időt tudna turbó módban eltölteni. AIO 280 hűtés lesz rajta.
    8. Használt, vagy új alaplap? - Új, de ebben a kategóriában még úgysincs használt.
    9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) - Nem, csak a minőség.
    +1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? - Azt hallottam most az AMD is kicsit gurít, mint az Intel a 14. gennel, mert nem kell törnie magát, szóval erről fejelsztés ha minden igaz majd legkorábban 2 gen múlva lesz.
    +2: Az se árt ha 2 LAN port van. Csak minőségi vezérlő legyen, a jelenlegi 5 gigás Asmediám csak arra jó, hogy állandóan errort dobjon rá a Windows. Ennél azért megbízhatóbb kéne.

    Amit kinéztem: Asus ROG CROSSHAIR X670E EXTREME. Az ára nem kevés, de láttam MSI-nél 6 kilóért is, innen nézve a 4 kiló annyira nem is vészes. Memóriának meg ezt gondoltam hozzá: Trident Z5 Neo RGB (EXPO). Találtam Corsairt is hasonlót, a paraméterei jobbak, de tesztekben leginkább az előbbivel szoktak dolgozni, lehet nem véletlenül? Mert a jobb paraméterek csak akkor jók, ha azért stabilak is, ez a Corsair mennyire lutri hogy megy is vele annyin, és nem csk fagyogat? SSD a Crucial T700 lesz, gyors, sok TBW.

    Vélemény?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák