Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    Sziasztok,
    elnézést, hogy nem konkrétan a téma címének megfelelő a kérdésem, de mivel sok tapasztalt szakértő van itt, gondoltam elférne 2 kérdésem.
    1. Már -1, -2°C-nál képes nagyon befagyni az ajtó a gumitömítések mentén (Megane IV, nincs garázs). De annyira, hogy már többször majdnem a kezemben maradt a kilincs. Korábbi autóimnál valahogy nem volt ez ennyire kritikus (nyilván azok is lefagytak, de nem ennyire és jóval nagyobb hidegben). Ez mintha sokkal több vizet, párát vezetne a tömítésekhez, vagy nem folyik le, nem tudom. Vettem szilikon spray-t. Próbáltam úgy, hogy egy rongya ráfújom, és azzal átkenem a gumicsíkot. De ezzel annyira keveset tudok felvinni, hogy szinte semmit nem ér. Aztán befújtam direktbe a gumicsíkot a spray-vel. Na, így viszont ment mindenhova, csúszott tőle a kormány, meg egyéb felületek, plusz hetekig a szilikonszag a beltérben...
    Tudnátok erre javasolni valami hatékonyabb megoldást? Talán szilikon zsír?!

    2. A másik probléma a szélvédő belső párásodása. Vettem Prelix páramentesítő spray-t. Hát az a vastag pára tényleg nincs, de kicsit töri a fényt, nem igazán jó, nem tudom teljesen tisztára törölni a szélvédőt belülről, és azért egy kis pára csak marad, ráadásul 1-2 hét elteltével rosszabbodik. Milyen anyagot hordjak fel, és milyen törlőkendővel töröljem át?

    Előre is köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák