Új hozzászólás Aktív témák

  • HUTCHDB

    nagyúr

    Sziasztok!
    Milyen autót vegyek?

    Az alap elgondolás az volt, hogy a jelenlegi 2014-es Ford S-max 2.0D 163 Le,Titánium felszereltségű, (man váltó, bőr, navi, sáv, xenon, kulcsnélküli, stb...) 7 üléses családi autónkat lecseréljük, mert több alkalommal szükség mutatkozik a 4 kerék hajtásra.
    Elkezdtem az S-max-okat, vagy a Glaxy-kat nézegetni 4WD-vel, de nagyon szerényes a felhozatal, pláne nem 7 üléssel.
    Amit találtam az sérült is volt, ráadásul powershift -est, amiről köztudott, hogy nagyon veszélyes... elromlik az biztos, tudom, látom az S-max-os facebook csoportból.
    Ezen felül a 179 Le-ős 2.D az automatával egy iszonyatosan lomha autó lett, nevetséges volt a gyorsulása, rugalmassága az enyémhez is...
    Kitűzött célként előjöttek a magasabb építésű, 4 kerekes autók, így egy időben elkezdtük nézni a VW Tiguant.
    Viszont, mivel jelenleg a család 4 felnőttből, és plusz a már a családunkat elhagyó legnagyobb lányom és párja is néha néha utaznak velünk, így kicsinek ítéltük meg.
    Ettől függetlenül mindig ott motoszkál bennem, hogy egy évban hányszor kellhet nekünk a 6-7. ülés? Kell-e nekünk továbbra is ez a kategória?

    Aztán eszembe jutott, hogy egy volt munkatársamnak Outlendere volt/van, 2.2D, 7 üléssel.
    Igazából annyira nem tetszik a forma, kicsit jappán, kicsit már elavultnak tűnik (2013-as az övé) és belül sem az S-max méret, a 6-7 ülés meg pláne nem az.
    Maradtunk ezen a vonalon, és ahogy szokott lenni, mentünk a kitűzött 4-5 milliós ár felé, és eljutottunk az új Mitsubishi-ig, ami már egy fokkal jobban néz ki.
    5 millióért már van újabb kinézetű 7 üléses 2.2 D. kicsit sok kilóméterrel...200e.
    Aztán ennek a típusnak a nézegetése közben keztem érdeklődésemet eltolni a hybrid irányába, mert egyre többször jutottak eszembe azok a hírek, hogy ebből az európai városból, meg abból tiltják ki a dieselt, ráadásul itt Budapesten is voltak hasonló törekvések már.

    Szóval elkezdtem nézni a hybrideket, de azok között nincs 7 üléses az Outlanderből mert a csomagtartót elfoglalja az akku.

    Ahol néztem a hybrid Mitsubishi-t (már 7 millió környékén jártunk), láttam, hogy több nagyon új, nagyon kevés km-es, egyéb híbrid, de "sima" autók is vannak, ráadásul sokkal olcsóbban.
    Konkrétan a Ford Mondeo volt ott 50-70e km-el, DE ugye nem nagyon családi autóról beszélünk, nem is 4 kerekes...

    Minden keresőt állítottam már használautón, hátha rátalálok a kívánt típusra, de teljesen elvesztem.
    Sajnos még azt sem tudom, hogy most milyen irányba nézelődjek.
    Közben bejött a képbe az általam imádott VW Passat, amiből ugye van a GTE, aztán a Volvo diesel hybrid is...
    Van 7 üléses hybrid 4WD autó, de tizen milliért, amit nem engedhetünk meg magunknak...

    Szóval keresnék zöld rendszámos, hybrid, 4 kerék hajtású, a hátsó soron 3 db külön üléssel rendelkező, esetlegesen 7 üléses autót 6 millió környékén.

    Kinek milyen ötlete van?
    Esetleg hozzáfűzni valója a fentiekben megemlített típusokkal, modellekk kapcsolatban?

    Ezer hála a véleményekért előre is.
    :R

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

Új hozzászólás Aktív témák