Új hozzászólás Aktív témák

  • szőröscica

    addikt

    Szoktam olvasgatni a Portfoliot, ami néha átköt a pénzcentrum.hu nevű oldalra. Ma reggel szarás közben rákattintottam az "Ez a nem semmi: nevetséges áron is vehetsz brutáljó okostelefont!" című cikkre kíváncsiságból. Bár ne tettem volna. Idézek párat.

    Az iPhone XS-el indít a cikk.

    Bár soknak tűnhet, de nem elérhetetlen cél egy majdnem 600 ezer forintos telefon. Korábban itt a Pénzcentrumon is kiszámoltuk, hogy ha mondjuk három évig meg akarod tartani az XS Maxodat - ameddig az átlagos iPhone felhasználók koptatnak egy készüléket -, akkor csupán naponta 529 forintot kell fizetned érte, így pedig elég csak kisebb kiadásokról lemondani. Ha mondjuk leszoksz a cigiről, vagy egyel kevesebb kávét veszel naponta, akkor meg is vagy vele!

    Ez még egész oké, ha valami baromságra vered el a pénzed, hát elverheted épp valami másik baromságra is helyette. Így folytatódik:

    Oké, de a szükséges összeg nagyjából három év múlva jöhet össze, az iPhone XS Max meg most jelent meg. Emiatt sem kell aggódnod, inkább előlegezd meg magadnak az árát egy személyi kölcsönnel! 600 ezer forintból már a legnagyobbat is meg tudod vanni, valami király tokban, kijelzővédővel együtt, és még egy szuper bluetooth-os fülhallgatóra is telik belőle.

    Aztán androidos telefonokkal folytatja:

    Már döcög a régi, de nincs pénzed újat venni?
    Akor sem kell csüggedned, ha hirtelen nem tudsz megengedni magadnak egy ekkora kiadást, hiszen manapság már nagyon jó konstrukciókkal juthatsz személyi kölcsönhöz. 250 ezer forintból például már ez tip-top okostelefont tudsz venni, meg valami szép tokot is mellé! A Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátora szerint ekkora összeget, 2 éves futamidő esetén, már havi 12 395 forintos törlesztővel felvehetsz az OTP-nél,...

    Basszus, tényleg erre kell nevelni az embereket? Nem vagyok tisztában a pontos átlagkeresetekkel, de gondolom Bp-n átlagosnak számít nettó 250-300k között. Komolyan vegyél egy telefont, amiért két hónapot kell dolgoznod? Mármint úgy, hogy akkor semmi kajára, lakhatásra, szórakozásra nem költöttél, hanem konkrétan minden nap azért mentél be két hónapig, hogy egy telefont vehess? Ráadásul hitelből?

    Miért nem inkább arról írnak cikket, hogy mennyi pénzt tegyél félre havonta ahhoz, hogy időben nyugdíjba mehess és ne kelljen nyomorognod? Egy pénzcentrum.hu nevű helyen? Miért nem magyarázzák el a különböző befektetési lehetőségek előnyeit, hátrányait? Hasonlóan hatásvadász címmel lehetne valami hasznosat is alkotni, akár arról, hogy kis összegű megtakarítások is milyen szép summává tudnak összegyűlni hosszú távon?

    Tudom, hogy vannak ilyen cikkek is, de elrejtve, inkább keresni kell őket. Pedig szvsz ezeket kellene az emberek arcába nyomni, nem azt, hogy vegyél fel kölcsönt egy gyorsan amortizálódó szarra, ami semmi jövedelmet nem termel majd neked.

    Nem vagyok ellene az áruhitelnek, sőt én is nulla beugróval hoztam el 3 éve az iPhone 6S-em, de ott 0% volt a THM is, meg nem került két havi fizetésembe, de még egynyibe sem, és ha elhagytam volna, még aznap kp-ra ki tudtam volna hozni egy másikat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák