Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz M_o_g_y_i #64358 üzenetére

    Természetesen, a korábbi használat nagyban befolyásolja a Z20LET-ek - mint ahogy minden más Motor - állapotát is, ezt tökéletesen írod.

    Mint Z20LET használó, leírom, amiket én eddig tapasztaltam. Nyilván ez nem örökérvényü, minden Z20LET-re, bár lehet persze a csodában bízni, de ez legalább annyira naív, mint kevesett futott öreg dízelautóban. :)

    Az ilyen motoros autók kora jellemzöen tizenév, vagy afölött, és nyilván, aki ilyet vett, nem azért vette, hogy aztán 5 literrel járjon 2 ezernél elváltogatva, nehogy felpörögjön a turbó. :) Ütve-vágva voltak a drágák, és ez még a legalaposabb karbantartás mellett is meghagyja a nyomát.

    Sokat olvastam korábbi témákat a motorról, jellemzöen a vélemény az, hogy valóban nagyon kellemes kis Motor, ezt én is megerösíthetem, szerintem a legtöbb élethelyzethez teljesen elegendö a power még caravan kasztniban is, szépen tol, egy nyitottabb rendszerrel a hangja is vérpezsdítö, viszont a karbantartása/renberakása igényel egy bizonyos zsebmélységet.

    A net gyakorlatilag tele van eladó turbókkal, szinte mindnek lóg a tengelye, eszi az olajat ( persze, ezek a széthajtott darabok, mondhatnánk ), valamint típushiba, hogy a wastegate körül, vagy akár a turbinaoldali lapát mellett megreped a ház ( 1. link ), valamint a leömlö is elöfordul, hogy megreped ( lásd 2. link, bár ott mindkettöröl van kép ). Tehát idövel ez elöjön a turbókon, ha vigyázol rá, ha nem.

    [link]

    [link]

    Én is beleugrottam, alapos átnézés Volt több körben, de mégis idövel jöttek figyelmeztetö jelek, és már én is túlvagyok egy turbócserén ( 300k Ft környéke ), bár nyilván, innentöl azzal már nem lesz baj.

    Ha bárkit érdekel a hardcore technohorror, tudok képeket csinálni, a tengelye lötyögött, megvolt a wastegate repedés, a turbinaoldalon a lapátok éle meg volt égve, és a höterheléstöl picit deformálódva is. Olajfogyasztás az enyémnek is van, most már kevesebb, de még van pici, nyilván egy teljes motorgenerál lenne az ideális megoldás.

    Valamint, ahogy hallom, olvasom a Magyar oldalakat, közösségeket, akinek itthon LET-je van, azoknak a legnagyobb része már túl van egy turbófelújítás/turbócsere szeánszon.

    Elhiszem, hogy ez most elsö olvasatra nagyon negatívnak tünhet, és nem is szeretnék senkit sem lebeszélni róla, mert tényleg élvezetes motor, viszont nem árt tisztában lenni a lehetséges költségekkel, amit sokan kifelejtenek a vételár+átíratás mellett, illetve, ha hosszabb távra terveznék ilyen motoros autóval, én biztosan bebüdzséznék egy generált, tudva, hogy utána hosszú-hosszú ideig problémamentes lesz. :)
    ( elnézést, ez megint hosszú lett, unalmas a hotelszoba, elragadja az embert a hév :D )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák