Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz bognar110 #86442 üzenetére

    Az Insigniáknak van néhány véleményes jellemzöje, ami miatt eléggé megosztja az embereket.
    Ami tény, hogy az Opel azon korszakában született, amikor eléggé szenvedtek az autóik a saját tömegükkel, így az Insignia is elég súlyos egyéniség. Ami aztán befolyásolja a menetteljesítményeket is, és a fogyasztást is. A beltér szükösségére is gyakran van panasz, bár ez emberfüggö persze.

    A 2.8-nál (bár én az OPC variánsról olvastam többet, a motorkód eltér, de az alapjai azonosak) volt gond a korai évjáratoknál a vezérmülánccal, de ezt egy vásárlás utáni cserével meg lehet elözni persze. Elöfordul a leömlökkel gond, azok töcsavarjai törhetnek el, így kifújhat a kipufogó. A 2.8-at csak 4x4 hajtással lehetett venni, annál a Haldex rendszerrel ugyancsak elöfordulnak gondok.

    A 2 literes turbósról kevesebb rémtörténet kering, abból is van 4x4-es, a fenti érvényes rá, és van sima elsökerekes. Az elsö évjáratoknál itt is volt némi láncmizéria, cserélni kell, és akkor nem lesz gond.

    A fogyasztásuk az motormérethez képest nem csekély (ahogy írtam, a tömeg sokat ront ezen), a 2 literes is bekér 10-13 litert könnyen, a 2.8 pedig 12-17 litert is 100km-en.

Új hozzászólás Aktív témák