Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
És még azt hinné az emebr Budapesten minden van
Debrecenben ezek az alap pizzak meg vannak pedig .
-
ClayMore
aktív tag
ettem olaszban olasz pizzákat. a magyar gyomornak nem gyere be sztem.
alig van íze, semmi pari szósz. épp csak annyi h ne égjen meg. a tészta mondjuk baromira finom mindenhol, de személy szerint inkább arany középút párti vagyok.
glutamin: székes főváros? öööhm fehérvár?
-
ch003067
addikt
Igen, az az eredeti, én is hallottam már... a tészta is nagyon vékony... nem hiszem, hogy szeretném
Az a jó pizza, amit itt csinálnak a mi falunkba.. Zsolti pizza a neve. Van rajta sok szalámi, sonka, kukoricza, sajt, gomba, tejfölös szósz, oregánó, hagyma, meg a közepén egy tojás.... áááh, de megennék egy olyat most :-P
-
PazsitZ
addikt
Lehet én tudom rosszul, de az eredeti pizzán nincs még szalámis sem.
Az eredeti pizza tudtommal az ugynevezett margaréta pizza. -
glutamin
őstag
Nemrég olvastam a pizzás cikket. Sajnos el kell fogadni, hogy székes fővárosunkban bizony minden jóval drágább mint vidéken. Pécs meg amúg yis relatív olcsó hely, szóval még nagyobb a kontraszt. A szalámis pizzát sokan nem szeretik mert nagyon tönkre tudja vágni az ember gyomrát. Én is jobban csípem helyette mondjuk a sonkásat (vagy legyen inkább hawaii
). De a legjobb a csirkemelles vagy spenótos...
A pizza zényleg az egyik legolcsóbb rendelhető kaja. De ha a tápértékét nézzük, akkor már nem éári annyira meg. Lényegében olyan mintha rendelnél egy nagybb darab kenyeret minimális feltéttel. Lényegében sok szénhidrát plusz egy kis zsír. Fehérje vagy valami hasznosabb összetévő csak nyomokban.
Ettől függetlenül én is csípem. De akkor ha már többen vagyunk akkor nem bohókodunk 60cm alatt
-
fiATHaLON
őstag
Mélységesen felháborító, ami ebben az országban megy pizza címen!
Pizza-maffia, én mondom! -
Gabró
tag
Szerintem maga a pizza mint étel nem olyan kiemelkedően finom, viszont ár/érték arányban a legjobb amit házhoz lehet hozattatni. (egy-két főzelék versenyezhet vele) Ráadásul társasági étel. Ketten-hárman esztek egy dobozból, és közben megvitatjátok, hogy mitől jó/rossz egy pizza, és mennyire jön be az amit épp esztek.
Én a milánói bordára esküszöm. Kár, hogy már mindenhol 1500 felett van egy adag. Ráadásul ezt is el lehet rontani. A leggyakoribb hibák: kicsi a borda, túlfőtt a tészta, édes a szósz.
Kb. szerintem is 6/10es a pizzájuk általában. Konkrétan a 4 évszak volt, ami nagyon gyorsan ideért anno, és akkor kedveltem meg őket. Arra akár 7 vagy 8 pont is jár.
Viszont 10 és 9 pontos pizzát még nem ettem. A legjobb a nyugati téri Don Pepénél volt egyik alkalommal, amikor beültünk. A legrosszabb is ugyanahhoz az étteremhez kötődik. Gyakorlatilag egy szénnel körbevett kemény korongot küldtek ki.
-
litter
tag
netpincer.hu lesz a közös pesti pizza barátunk...
Az más kérdés hogy vidéki viszonylatban nem olcsó bp-n a pizzarendeslés, azt osztom!Viszont nekem (is) volt szerencsém Olaszországban 3x is eredeti olasz pizzához és hát ha az eredeti olyan, inkább eszem az utángyártottat
Vékony, kemény tészta, semmi feltét. Persze jó érzés, eredeti olasz pizzát eszel...csak nem laksz jól és nincs íze. Lehet h nem volt szerecsém csak -
tkazmer
addikt
válasz
TazLeacher #147 üzenetére
gondolom drága éttermeket helyhez kötve érdemes csinálni. tihanyban megfizetik az emberek az 1500forintos fagylaltot, és egy balatonalmádi yachtkikötőben is a 800 forint/db-os palacsintát, nyilván nem tennék ugyanezt mondjuk ózdon vagy kazincbarcikán esetleg sajószentpéteren.
köszi a véleményért -
bajuszati
tag
válasz
(Kolombusz) #105 üzenetére
A víg postás tényeg nem rossz hely, pláne egy korsó barna staropramennel kísérve a pizza...
rendelni a dolce vita étteremből szoktunk...most már csakis margheritát......minden 5 pizza ingyenes...ha neten keresztül rendelünk.... -
Tegnap kipróbáltuk a Pizza Forte-t. 45 cm-es pizzát ettünk, a felét benyomtam (elég szar lett az éjszakám!
). 1990 Ft volt kiszállítással. A pizza a "Nágy évszak" névre hallgatott, feltét: pariszósz, sonka, gomba, kukorica, szalámi, sajt.
Vélemény: 6/10
Nem volt rossz, de olyan kiemelkedően jó sem. -
TazLeacher
nagyúr
A felsőkategóriás étterem OLYAN sokban nem tér el. Modernebb, igényesebb, technikailag jobb felszerelés, bútorzat, de ami a legfontosabb, olyan személyzet. Ezt meg meg kell fizetni....
Azzal viszont a legtöbben tiszában vannak, hogy abból sokkal nehezebb megélni...általában nem az nyit felső ill. luxus kategóriás éttermet, akinek az első étterme, és abból a pénzből szeretne megélni. Ha választani kellene, hogy melyikbe rakajam a pénzem, egy McDonald's-ba, vagy egy első osztályú étterembe, biztos a mekibe feketnék. Az tény, hogy nem a gasztronómia csúcsa, de tömegeket vonz. Szerintem, ha itt megkérdeznénk. hogy, ki hányszor evett első osztályú étterembe, és ki hászor mekibe...erről szól a történet. Természetesen ennek is fokozati vannak. Tudok olyan helyet is, ahova nagyon nem az átlag jár (20K/fő alatt nem igazán jössz ki onnan), és foglalni kell az asztalt előre...de ezzel szemben menj be a WestEnd-be, és nézd meg hány ember kajál épp...manapság szerintem ebben van a pénz. A gyorséttermek, a büfé jellegű, kifőzde, pizzéria, vendéglő. Ebből meg lehet élni. Ja, és egy gyors étterem nem is kerül annyiba, mint egy étterem... -
Crystalheart
őstag
"mint minden ez is a pénzről szól"
Könyörgöm, miről szólna?
Olaszországban sem viccből meg szórakozásból csinálnak pizzát, hanem mert pénzt kapnak érte.
Logikus, hogy itt olyan magasak az árak, ahogy az Pesthez és a 2 milla lakoshoz illik. És még örülhetünk, hogy nem 1880-ban élünk, amikor minimum középnemesnek kellett lenned, hogy ilyenekre szórhasd a pénzt, mint pizza... hacsak nem csináltál te magad is
(Más kérdés, hogy egy akkora kis tésztadarabért nekem a 300 pénz is sok volna, ergo még soha nem ettem rendes pizzát, csak családi tepsis tákolmányt.)
-
Görgőőő
tag
már írták előttem, de az eredeti olasz pizza 1 pizzatészta, 1 kb 2 cm2-es paradicsomlötty, meg esetleg sajt rajta. azért nezmeti étel, mert a parasztok ezt ették, mert nem tudtak kenyeret sütni (
). az olasz bevándorlók viszont bevitték ezt amerikába, ahol kicsit átalakították, és így lett az eredeti olasz pizza..
én bármikor ettem olaszországban pizzát, nem ízlett. amerikában 2 helyen ettem, mind a kettőnél iszonyat finom volt. ez hogy is van? -
tkazmer
addikt
válasz
TazLeacher #129 üzenetére
na jó, de a kockázat minden befektetésnél ott lapul. aki lakásokat vesz 120millióért, annak igen csekély kockázata van ugyan pl, de nem is várható, hogy 3 éven belül megtérül a beruházása. ha 10 év alatt bejön, az már jó.
Ja, nincs 120M-od?
valószínűleg ha 120milliós éttermet akarok(komolyan), akkor van. illetve megfelelő biztosítékok mellett bárkinek lehet, erre vannak a bankok és a hitel kitalálva alapvetően.egyébként ha már itt tartunk, 120millióból hol és milyen éttermet lehetne összehozni? Pl egy jobb helyen lévő belvárosi felső kategóriás étterem ettől mennyivel tér el?(gondolom fölfelé inkább
)
-
Rossi
addikt
válasz
TazLeacher #142 üzenetére
Utolsó hsz.-em a témában:
Nem a becsületesen dolgozó überautó tulajokat akartam megbántani. A 300% azért érintett rosszul, mert az én szakmámban egy középvállalkozásban örülünk a 8-10% haszonnak is.
Béke veled, további sok sikert!
-
TazLeacher
nagyúr
Neadjisten keresni is akarnak... Ne kelljen már sajnálnom őket (titeket), 300%... Hát ezért járkálnak az étterem/pizzéria tulajok S8-as Audikkal, meg 7-es BMW-kkel.
Ez volt az a HSZ-ed, ami kinyitotta a bicskát a zsebembe...sajnos ennyit látsz, ezért kaptál ilyen hangvételű üzeneteket. Ez súlyosan becsmérlő volt elég sok emberre. Mostmár láthatod, hogy aki megteheti, hogy hasonló kaliberű autókkal járjon az:
A. Nem ebből vette, hogy lehúz téged az 1000Ft-os pizzájával.
B. Rendesen megszenvedett ős azért, dolgozott eleget, hogy ide juthasson.És ez a legnagyobb bajom....az irigység. Irigykedni nem azt midnenki tud, de utánuk csinálni...továbbra is tartom. A lehetőség midnenki elött áll, ha ilyen egysezrű az út egy S8-hoz, vagy egy 7-es bömöshöz. Ha ennyire egyszerű lenne, mindenki ezzel foglalkozna. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a jelen gazdasági helyzetben az olyan ágazatoknak, mint a vendéglátás a legnehezebb. Fogy a pénz. A cipőt megveszed, mert kell. A kenyeret megveszed mert kell. Étterembe meg nem mész, inkább megcsinálod otthon. Ezen tudsz spórolni. Mindíg mi érezzük meg először, ha valami nincs rendben az országban. És ez nem a Gundel és társaira vonatkozik. Aki oda jár, annak tegnap is volt, holnap is lesz. Ez a hétköznapi ember éttermére vonatkozik, mint Te vagy én. (Bocsájts meg, ha nem ide tartozol, ezt nem pejoratív értelemben értettem, az anyagi helyzetetdről nem tudok, és nem is kívánok tudni semmit)
-
Rossi
addikt
válasz
TazLeacher #139 üzenetére
Ok, ott a pont, étterem üzemeltetéshez nem sokat értek.
De ez a baj sok emberrel, sajnos veled is ezek szerint, hogy én hülyeséget írtam, te meg egyből ugrottál, hogy: TE MÉG EZT SE TUDOD BAZZE?!?
Ha minden laikusra ráüvöltenék az irodában, amikor konkrétan szarból akarnak várat építtetni (pár misiből kacsalábon forgó kastélyt, mondjuk ez igaz mondjuk az önkormányzatokra is), akkor nem nagyon lenne melónk. Érvelni nyugodtan kell, nem lehet mindenki istencsászár étterem manager.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kalandor #138 üzenetére
Köszönöm az úr engem igazolt!
Így már elhiszem, hogy étterem. 50 fős. 60M-ból, amihez még hozzás is raktak később kb egy 50 fős, igényes kis éttermet lehet csinálni. Nem tartom valószínűnek, hogy ez napi szinten többet csinálna 1M Ft-nál. 7 fővel megcsinálni napi ennyit (1 szakácssal pláne...).
Ettől függetlenül, ha jól megy -állításotok szerint igen- akkor azért nem élnek belőle rosszul. De hogy nem jött vissza 1 év alatt a 60M+ tiszán, úgy, hogy közbe ne is haljanak éhen, azt azért nem hiszem. A vita meg innen indúlt, hogy a rohadt tulajdonosnak milyen jó, hiszen belerakot röpke 60M-t, és ripsz-ropsz visszajön. Ilyen csak a mesében van. Az meg a másik, hogy ilyen legyen az étterem, a tulajok a belüket kidolgozták, ezért meg is érdemlik.
Szóval továbbra is tartom a véleményem. A vendéglátás nagy kockázattal jár, nincs rá garancia, és aki belefektet 60-100M Forintokat, azt ne becsméreljük már le annyira, hogy felveszi a nagy zsetont, azt milyen jó neki, és milyen rohadék, hogy rátesz 300%-ot, és lehúzza az embereket. Midenki elött áll a lehetőség, utánuk lehet csinálni...
-
TazLeacher
nagyúr
Ahogy jónak érzed...
De egy szakács nem havi 40K-t keres...LOL. Egy normálisabb helyen egy szakács fizetése 9-10+K/nap. Ezért írtam, hogy nem sok foggalmad van az életről, legalább is erről a területéről. 10K+járulékok. Ezt elég nehéz úgy osztani-szorozni, hogy 8K jöjjön ki egy napra...
Mindkettőben egyet értünk. A 30M-ós és az 50M-ós példából kiindúlva is.
Nézzük egy kicsit a számokat.
Átlag fogyasztás mondjuk egy átlagos étteremben 3000 Ft/fő (1 üdítő, leves, főétel).
Mondjuk egy átlagos vendég 1-,5 órát tölt el az étel mellett. Ami azt jelenti, hogy egy 20 asztalos (az egyszerűség kedvéért 4 fős asztalok) étterem, ha 11 órás (12-23-ig) nyitvatartás alatt teljes teltházzal (tehát minden asztalnál 4-en ülnek, sorban állnak, amint felállnak az asztaltól, leül a következő ember) képes napi 2,6M Ftos forgalomra. Mint tudjuk ilyen étterem elég kevés van, sőt bátran állítom, ilyen NINCS. Szerintem, ha napi 20-30%-os kihanáltságot számolunk korrekt. (Ebbe ugye benne van a holtidőszak, amikor pang az étterem, és benne van, az is, hogy minden asztalnál ülnek, de nem 4-en, hanem egyedül, ketten vagy épp négyen). Tehát egy ilyen étterem kb. 5-700e Ft-ot csinál naponta. Tehát még messze az 1M/nap.Te felépítesz egy ilyen éttermet 50M-ból. Jó. Megveszem a berendezést, min 20M. (Egy fagysztókamra mondjuk 4M körül mozog) Tehát ott tartunk, hogy 70M, napi átlagosan 600e Ft-os forgalommal. Akkor nagyon túllötem a célon, ha egy napi 1M-ós éttermet 100M+-ra mondtam?
-
Rossi
addikt
válasz
TazLeacher #123 üzenetére
Most én is ilyen stílusban válaszoljak? Inkább nem...
120-130 000 000 Ft egy étterem? Építőiparban dolgozom, építészmérnök vagyok, ez az összeg nevetséges... 30 millióból olyan 200 m2-es családi házat összerakok neked, hogy összecsinálod magad. Max. 50 millióból meg olyan éttermet, de olyat...
De lehet, hogy tényleg foggalmam sincs az életről...
Egy kis matek. Ha egy ember havi 40k-t keres, és 70k-ba kerül a tulajnak, akkor az (havi 20 nappal számolva) napi 3,5 k!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kalandor #135 üzenetére
Neked van igazad.
Ez nem gúnyolódú stílus. Az nem étterem. Falatozó, büfé, kifőzde. Meg fogsz lepődni, de rendszeresen járok ilyen helyekre ebédelni. Nincs ezzel semmi gond. De ezek azért nem éttermek. Aki 60MFt-os nagyságrendekben gondolkozik, az általában nem ilyen célokat tűz ki maga elé...
Nekünk már nem kell keresgélni az ajánlatok között. Már minket keresnek meg. Sajnos továbbra sem érted az alternatív költség fogalmát. Többe kerül az a pár hét (ha csak pár hét is), amivel e miatt később tudok nyitni, mint az, hogy spóroltam a 90 széken 900 ezer forintot. Egy 90 fős áltagos (nem elsőosztályú étterem) étterem napi szinten tőbb százer forintos forgalmat generál. Egy ilyen üzletben pár hét, milliós nagyságrendű kiesés...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kalandor #133 üzenetére
Nem. Igazad van. De olyan is lesz. Vagy szólok Eder mesternek, hogy kellene mondjuk 90 db szék, azt nekiáll. Ha 2 db-ot megcsinál 1 nap alatt, akkor is 45 nap. Kijön a feléből cserébe. Ez jól hangzik. Ha viszont ezt a 45 napot nyitva töltöttem volna, lehet nem 90*10.000 Ft-ot kerestem volna...Sőt meg lehet venni 800 Ft-ért a TESCO-s műanyag széket is a kertbe...az nem étterem. Az palacsintázó, vagy kockásterítős bűfé.
Nem hiszem, hogy sok olyan étterem van Magyrországon, aki hasonló pozícióbol tud tárgyalni mint Mi. De ez most teljesen mind1. A Libher rozsdamentes hűtőnek úgy ennyi az ára, hoy eddig körülbelül 400 db 90 cm-es hűtőt vásároltunk tőlük. Tehát a kapcsolatunkat nem tekinteném "utcáról beérő" vásárlónak. Ez a mi, személyre szabott árunk. Ilyen minőségű hűtőket ír elő az ANTSZ.
Kamázom, hogy mindenki beleszól, abba, amiről foggalma sincs. Hallod, 10 éve vendéglátózom, jelenleg egy nem kis forgalmú étterem étteremvezetője vagyok. De magyarázd meg, legyél okosabb, bizonyítsd be.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kalandor #130 üzenetére
Ő írta, hogy falusi, nem én.
7 ember mindíg dolgozik? Ezt kíváncsian várom, hogy hogy adod be a munkaügynek...
Szerinted ennyiből áll az üzlet irányítása? OK.
Nem én írtam, hogy a 60M semmiség, hanem Ő. (A tulajdono nem csinál SEMMIT, CSAK belerakta 2 éve a 60MFt-ot). Ha semmiéség, és nem csinál semmit, tességk, lehet utána csinálni. Hiszen a semmit mindenki jól tudja csinálni.
Az a kutyát nem érdekli, hogy ő teszi kockára a pénzét, ugye? Hiszen ő nem csinál semmit...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kalandor #125 üzenetére
Sajna lejárt az idő.
Hány étterem nyitását nézted végig az alapoktól a nyitásig?
Nézzük az árakat, csak, hogy kicsit tisztábban láss, néhány példa:
ipari botmixer 167.000 Ft
90cm-es rozsdamentes hűőszekrény 108.000 Ft
dagasztógéb 370.000 Ft
Kemence 400.000 Ft
1 db éttermi szék 20.000 Ft
rozdamentes áruszállító kiskocsi 40.000 Ft
Ezek csak kiragadott példák. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kalandor #125 üzenetére
Ha 7 állandó ember van, a többiek csak idénymunkások, akkor tehát - mivel most nincs idény - minden nap dolgoznak? Vagy van egy váltó? Őket is be kell jelenteni. Ha mondjuk 15 napot dolgoznak, napi 12 órát, akkor az 14 ember 1 hónapra. És ez csak egy "falusi" étterem...
Ja, és ki irányítja az üzletet? Ki vesz föl embereket? Ki rugja ki őket...stb.
A tulaj meg semmit nem csinál, Az a 60M, amit berakot, egyszerűen semmiség.
-
ipavlidu!
tag
Szegeden van egy-ket pizzeria, ami megfelelne az elvarasaidnak. Viszont ehhez a szalami-centrikussaghoz nem tudok mit szolni, speciel olaszorszagban sem volt kifejezetten jellemzo a szalami mint feltet.
-
tkazmer
addikt
válasz
TazLeacher #123 üzenetére
azért a kevesebb, mint 33hónapos megtérülés igen jó befektetés ám
-
TazLeacher
nagyúr
Te miről beszélsz? 1 ember napi 8K? Összesen? Foggalmad nincs az életről...Tudod mennyit keres egy szakács jobb helyen? Egy kisebb étterem mondjuk dolgozik összesen 18-20 fővel (üzletvezető, szakács, mosgató...stb) Egy olyan ember, aki havonta 40K-t keres, az az étteremnek 70K-jába van. És ez a 6 órás minimálbér, ami adómentes. Ezzel számolj. Egy kisebb étteremben ha a teljes bevétel 20%-a megmarad, már boldogság van. Monduk egy napi 1M-ot forgalmazó étterem-ből (kb 30-40 főt foglalkoztat), ha a tulaj hó végén kivesz 3-4M-et, az már jó. Tudod mennyi egy ilyen éttermet felhúzni? Kb. 100-130M. Tök jó. Mielőtt hülyeségeket irogatsz gondold már végig...
-
Rossi
addikt
Ok, vegyünk 3 szakácsot meg 3 pincért. Járulékokkal együtt a bérköltségük legyen fejenként 8k naponta, meg legyen napi 12k a rezsi és bérleti költség. Az összesen 60k. Egy pizzán a haszon ezek szerint (1000 Ft-os pizzánál) 600-700 Ft. 100 pizza/nap és a tulaj is boldog.
-
Rossi
addikt
válasz
TazLeacher #106 üzenetére
Neadjisten keresni is akarnak... Ne kelljen már sajnálnom őket (titeket), 300%... Hát ezért járkálnak az étterem/pizzéria tulajok S8-as Audikkal, meg 7-es BMW-kkel.
De ezen nem veszünk össze.
-
Hogy ajánljak is valamit:
Csepelen a Laguna étteremből szoktunk pizzát rendelni. Legjobb a "Laguna" pizza: paradicsom, sonka, gomba, lilahagyma, bacon, sajt. A tészta inkább vékony, a széle ugye vastagabb, mint egy normális pizzának.
1150 Ft-ért adják a 32 cm-es pizzát. Ez sem olcsó, de legalább finom.Húúú, de éhes lettem...
-
Gabró
tag
Valóban sok rossz tapasztalata van az embernek a pizzériákkal. Sokszor megég a pizza vagy kevés a feltét. Azért Budapesten korántsem katasztrofális a helyzet. Már csak azért sem, mert elég nagy merítésből lehet válogatni de. 10 és este 11 között.
Mi sokáig 55 centis pizzát rendeltünk a Don Pepétől. 3-4-(5) embernek kényelmesen elég egy ilyen pizza. Felesben meg lehet osztani a feltétet, így könnyebb megegyezni, hogy milyen legyen a menü. (füstös, májki boy (sic!) a kedvencek)
A baj csak az vele, hogy az elmúlt időben folyamatosan romlott a minősége. Különösen rosszak a tapasztalataim az éjszakai házhozszállítással (Nyugati tér). Gyakorlatilag nem törődnek vele, hogy milyen minőségű pizzát visznek házhoz, hideg, égett, kevés feltét, ráadásul lassan. Sokszor 75 percet mond a diszpécser a családi pizzára és megjegyzi, hogy két vagy három kicsit gyorsabban is tud küldeni.
A Gyöngyösi utcainál két fokkal jobb a helyzet.Helyben fogyasztva mérföldekkel jobb pizzákat hoznak ki. Bár azt valamiért a Nyugati téren élőben sem szeretik, ha többen egy családit rendelünk. Egyszer azt mondta a pincér, hogy nem tud hozni 55 centist, mert elfogyott a liszt. Mindenkinek elkerekedett a szeme, ő meg csak várta a további rendelést. Igazából itt fel kellett volna állni az asztaltól, de éhesek voltunk, és éjjel 2 felé már nincs sok válogatási lehetőség, plusz már bent ültünk és fogyasztottuk az italt. Így megkértük, hogy hazudjon valami jobbat, mert elég átlátszó, hogy más lisztből készül a 32-es mint az 55-ös. Erre azt mondta, hogy valójában leterheltek a nagy sütők és csak sokára tudná kihozni. (de még ezt is elég hülyén kezdte el, mert először azt mondta, hogy túlmelegedtek a sütők.)
A Gyöngyösi utcánál amúgy pincérekben is két fokkal jobb a helyzet.Az elmúlt időben kipróbáltam pár pizzériát, és néhány sima éttermet is. Az étteremmel az a gond, hogy drágább, mint a pizza. Éttermek közül az Al Caponeval és a Tüzestállal jók a tapsztalataim.
Pizzériában a legjobb amivel találkoztam a Pizza Forte. Közepesen vastag tészta jól eltalált sütési idővel, elfogadható mennyiségű feltét. Szerintem korrekt ár 32cm: 1000-1200 Ft. 45cm: 1900-2100 Ft. A 45 centis pizza két főre szerintem ideális. A futárok messze itt a legjobbak (a gyorsaság - udvariasság síknegyedben). Egyszer 20 és 25 perc között ért ki, és egyszer sem csúszott ki a 40 percből (eddig 4-szer rendeltem innen). Jah, és - most megnéztem - van szalámis pizza 1100-ért. Még eddig nem kóstoltam, de legközelebb tesztelem és beszámolok.
A cikkhez (vagy inkább a cikk íróhoz) annyit, hogy a stílusa meglehetősen agresszív és útszéli. Halkan megjegyzem, hogy szeritnem ilyen formában nem méltó a címlapra.
Amit nem tudok: az olaszba, görögbe, spanyolba, stb. csak nekem szúrja a szemem? -
tkazmer
addikt
de ugyanazt miért adják itt olcsóbban?
ezen kívül az ételnek nagyon fontos jellemzője az ár, pont azt ne hasonlítgassuk?(tehát egyenértékű egy XXII.ker-i és egy VIII.ker-i ház csak mert mindkettőben van jacuzzi?)
na de mindegy fáradt vagyok én már ehhez, feladom.(#84) Kazimír
ok, a saját készítésú külön kategória, én is azt preferálom, de ha nincs lehetőség készíteni, akkor nem marad más a vásárláson kívül. -
blunt
aktív tag
igazi pizzát akarsz?
szekszárdon az egyetlen és igazi olasz pizzériába menj. be fogsz szarni. olasz mindenki. a tulaj, szakácsok. nagyon jó.én mindig oda megyek, amikor be kell járatnom egy új kocsi motorját
-
DzsedalY
tag
épp most rendeltem egy 32 centis húsimádót a Pizza ****-től 990ér
tudom, hogy pokolra jutok -
Kazimír
őstag
Akkor az a költség ugye elosztandó, nagyon sokkal.
A másik az, hogy egyszerűen nem hiszem el, hogy mint gyakorló háziasszony, nem tudsz jobb pizzát sütni, mint az éttermi.
Kizárt.
#111: Majd konzultálok, igazi szakértőkkel (én csak műkedvelő vagyok
) és ajánlok receptet, jó?
-
TazLeacher
nagyúr
Válaszoltak helyettem. Ez persze nem teljesen helytálló egy vendéglátó üzletben, de, hogy mindkettő felvetésedre együtt válaszoljak.
Ha megnézed a már többször emlegetett Don Pepe honlapot (vagy a dobozukat), láthatod, hogy Szarvasi Mozarellával dolgoznak. Menj el a TESCO-ba, és nézd meg mennyi egy kiló trapista. Ha van egy kis mázlid megkapod 900Ft/kg-ját. Meg lehet nézni mennyi egy kiló mozzarella kb. 1800Ft. Ebből rámegy mondjuk 10-15 dkg a pizzára 180-270 forint. Csak a sajt. Azt meg ugye említeni se kell, hogy egy normális pizzéria mozzarellával dolgozik.
Az meg a másik, hogy, ha igazad is lenne, és 200Ft lenne, amit eladnak neked 1000Ft-ért, akkor mi van? Elgondolkoztál-e már rajta, hogy mennyibe van az a pohár pezsgő/sör/whisky, amit megveszel? Egy átlag szórakozó helyen rádobnak átlagban 2-300%-ot. Mire? Arra, hogy kitölti a pohárba? Ezt otthon ugyan annyi idő alatt megcsinálom. Próbálj meg pizzát csinálni. Ne megvedd a tésztát.Dagassz, nyújtts, szeleteld a cuccokat, süsd meg. Rájössz mekkora macera! Ezeket gondold végig. A vendéglátás átlagos haszonkulcs 300% körül van. Fizetik az embereket, a bérleti díjat, a közüzemi számlákat, és ne adja isten még keresni is akarnak...mert ők sem ingyen csinálják. Mondom, én is vendéglátózom, tehát mondjuk úgy, van némi foggalmam a dolgokról...
-
(Kolombusz)
veterán
A Belvárosban a Víg postás söröző pizzái is nagyon finomak és olcsók. Bár legutóbb tavaly májusban ettem náluk, akkor kb. 700 forint körül volt egy nagy (30-32 centi lehet) pizza. Nagyon finom. Az a baj, hogy nem szállítanak házhoz, én meg hiába látok rá a nappali ablakából, ha lusta vagyok odatelefonálni és 20 perc múlva értemenni.
Ezért általában a Pizza Tábortól rendelek.
Drága, de finom.
Most az 1500-as kombóra álltam rá, mert fogyizok: kis pepperoni salami pizza (25cm) + 2 liter kóla (ezt nem én iszom meg, csak egy keveset). Sajna 1400 a rendelési limit.
Régebben a 2000-es ebédet választottam: 32-es pepperoni salami pizza + 1 liter narancslé.Borravaló mindkét esetben van természetesen.
Amúgy általában elmondható, hogy a miskolci pizzériák jó pizzát csinálnak. Igaz a csipőspaprikás, szalámis pizzát nem nehéz jóra csinálni.
Szirmabesenyőben nyílt egy pizzéria, korrekt árakkal, és finom pizzákkal! Ajánlom!
-
Nálam 13. kerben Avanti a nyerő, nem olyan vészesek az árak, melegen hozzák ki, ingyen, emlékeim szerint van szalámis is, ha nincs ott a "te pizzád", amire azt rakatsz amit akarsz, a tésztájuk nagyon finom szerintem és elegendő feltét is van rajta, érezni az Ízeket, nem úgy mint Don Pepénél.
-
Probiker
aktív tag
Hát elég érdekes pesten a helyzet.
Itt Tatabányán van 3-4 pizzéria ami ingyé kiviszik a pizzát és nem is drága.
800-900ért normális 32centis pizzát adnak -
k_laci
tag
na épp a vacsora után olvastam a cikket
és ha már így adódott megosztom a miskolci tapasztalatokat is :
- Diósgyőrben a Pizza City , ez a törzshelyünk, edzés után esszük a pizzát, isszuk a sörtnem mindig persze..
- a Bláthyval szemben a sarkon a házak között a Pizza Mobil, igen kellemes áraik vannak ( Hawai Pizza + 4 évszak pizza + 2L üdítő = 1389 magyar Forint)
- meg a Don Pepe, azt is szeretjük, haverral tavaly Dec. 27-én nagy vásárlások után benyomtunk ketten egy 50 centis óriás pizzát, az pincércsajok csak lestek kb. így :, mi meg csak hangoztattuk, hogy Igen, hozzák ki nyugodtan..
- Pizza Tábor : Jó, csak elég drága.
- Pizza Miskolc, + rengeteg egyéb hely, szóval nem kell aggódni jól elvagyunk látva itt VIDÉKEN
amúgy én is gyűjtön a övtáskámban a pizzériák szórólapjait, sose lehet tudni alapon -
ladybug
őstag
Tudom, nem nekem írtad, de háziasszonyként itthon sütögetek néha pizzát - bár őszintén szólva az éttermi sokkal jobb -, ezért most "hangosan gondolkodva" leírom, mi kell mondjuk a szalámis pizzához.
Élesztő: 50 ft
Liszt: ~ 100 ft
víz: pár kanál
olaj: legkisebb kiszerelés 1 l = ~ 300 ft
paradicsomszósz: legkisebb kiszerelés 1 kiskonzerves doboz = ~ 50 ft
oreganó: ~ 100 ft
sajt: ~ 300 ft
szalámi: ~ 200 ft+ sütés.
No, ha ezt összeadod, akkor igaz, hogy meg tudsz sütni kicsit olcsóbban egy otthoni pizzát, de sokkal több vesződséggel jár, és az íze sem olyan.
-
Rossi
addikt
válasz
TazLeacher #97 üzenetére
Akkor világosíts fel.
-
legiaap
félisten
Köszönöm az életbeli tapasztalatokat, a sok jó tanácsot.
Jó éjszakát minden kedves fóromtársamnak.
És csak vidáman: -
péter007
senior tag
szerencsére nekem nincs ilyen gondom Veszprémben, mert a Polip olyan pizzát süt amilyet akarok
nem mindig jobb nagyvárosban élni... -
Ősember
őstag
szoval ha valaki furcsán néz rád, akkor azt elküldöd a kvaanyjába?
megértem, hogy grimasz meg minden, de mennyibe tellett volna részedröl azt mondani, hogy "köszönöm, nem"? na meg amilyen hozzáállást tanusitottál az eddigiekben meg sem lepödnék, ha az a grimasz csak egy egyszerü pislogás lett volna, amit sérthetetlen személyed elleni támadásnak itéltél meg.
-
Gambit
őstag
"Elmegyek a Westend-be és akarok ebédre enni egy pizza szeletet. Erre kérdem a csávesztől szalámis? Olyan nincs. Esetleg sonkás jó lesz? - kérdi – Erre mondom dugd fel magadnak, azt ott hagytam."
Nyilván a szerencsétlen minimálbéres diák a pultban tehet róla, hogy nincs a kínálatban szalámis pizza. Rohadjon is meg, hogy még volt pofája mást ajánlani! Ki kellett volna csinálnod!
Szerk: Most látom, hogy már más is kiszúrta. Nem olvastam végig.
-
Rossi
addikt
Arról nem is beszélve, hogy akármilyen finom is a pizza, tuti, hogy a legolcsóbb kapható lisztből, paradicsomszószból, szalámiból/sonkából/egyéb húsból és sajtból van. Előállítási költsége kb. 200 Ft, mi meg megvesszük 1200-1300-ért...
-
legiaap
félisten
válasz
TazLeacher #86 üzenetére
Ha normális módon válaszolt volna és nem fintorgott volna és vágott volna képet, akkor nem mondtam volna neki ezt.
az ilyen hülyéktől mentsen meg az ég...
Ezt azért nem kellett volna...és még én nem tudok viselkedni.
-
-
legiaap
félisten
válasz
TazLeacher #82 üzenetére
Kellemes stílus...ez tetszett. Te hogy a fenébe mersz ilyeneket leírni ha nem is ismersz már nem azért?!
Normális módon megkérdeztem kapható-e náluk szalámis pizza. Erre az volt a reakció, amit az előző hsz-emben leírtam. -
Tomics
addikt
itt eszem a jó kis szalámis pizzát
nálunk 750 és ingyé hozzák ki -
Yushchenko
őstag
Azért nem szoktak szalámit tenni a pizzára mert rászárad és kemény lesz. Max kolbász. Amm Margaréta pizza 4eva xD Az van mindenhol
-
legiaap
félisten
válasz
TazLeacher #72 üzenetére
Megpróbálom leírni, hogy mit olvastam la a westendes csávesz arcáról, mikor kérdeztem szalámis pizza?
"Mit akarsz?"
és utána egy pofavágás jött....még mindig én vagyok a hülye? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Cathfaern #68 üzenetére
Ha a McDonald's azt mondja, hogy nála egy hamburger egy egység és megbonthatatlan dolog, akkor ezt vagy elfogadod, vagy nem mész oda. Ha nem mondja ezt, és az adott eladó nem hajlandó a megbontásra, akkor viszont nem a meki a hibás, hanem az adott eladó.
A Meki mondja. Vagyis tiltja. Azt sem engedik, hogy ha megveszel egy majonézt, akkor azt belerakják. Vedd meg, és rakd bele Te!
Az, hogy ezt néhány helyen megcsinálják, engedetlenség, és pont ebből adódnak a félrértések.
-
TazLeacher
nagyúr
Érdekes a cikkíró hozzáállása.
Azt már elöttem is leírták többen, hogy ha tetszik, ha nem az ételeket minden országban a saját ízlés szerint alakítják (ettél már Németországban magyar étteremben gulyáslevest?), ha tetszik neked, ha nem. Erre van kereslet. Az, hogy neked az eredeti olasz pizza ízlik, a Te dolgod, te a kereslet kb. 2-3%-át alkotod, csinálj egy pizzériát, és mutasd meg, hogy lehet az eredeti olasz pizzából megélni...
Az meg, hogy bajod volt azzal, hogy a WestEnd-ben az eladó ajánlott egy másikat, és még ő volt a hibás? Azt szeretnéd, hogy kinyalják a seggedet a pénzedért? Nem volt szalámis pizza, ezért az eladó ajánlott egy másikat...miért mi lett volna vélményed szerint a helyes reakció? -Nincs, az ott hagy faképnél, és odafordul a következő vásárlóhoz? Akkor is paraszt lett volna nem? Látszik Te vagy az örök elégedetlen, akinek semmi se jó.
Az meg a másik, hogy ha tetszik, ha nem, az ilyen jellegű éttermek (mint pl. a Meki) fix kínálattal dolgozik. Ha tetszik, ha nem, ez van. Ha egyedi igényeidet szeretnéd kielégíteni, akkor menj olyan helyre, ahol ezt teljesítik, és fizesd is meg. Ja, hogy azt nem akarod? Akkor megint ott vagyunk, hogy semmi se jó. A Meki nem csinál majonézes hamburgert. Ez van. Úgy, ahogy a Samsung se csinál 75,5 cm-es TV-t. Oda miért nem mész reklamálni, hogy neked nem fér be a 82-es, Te ilyet szeretnél? Ők árulnak valamit, ami neked vagy bejön, vagy nem, de nem kell megvenni. Ha tetszik, megveszed, ha nem akkor nem. Van egy rendszer, ami világszerte (kisebb pizzériák esetében mondjuk országszerte) működik. Nagyságának nem felel meg? Ahhoz képest a Meki is egész jól eléldegél, nem igazán küzd a csőddel. Akkor vajon melyik rendszerrel van a baj? Az ő értékesítési rendszerükkel, vagy a Te gondolkodásrendszereddel.
Amilyen embernek meg leírtad saját magad, szerintem egyik étterem se fakad sírva, ha nem köszönthet vendégei között.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #64 üzenetére
Azért nem ennyire egyszerű a dolog. Tehát ha te bemész egy menzára, ahol egy adott nap 3 féle menü van, akkor ott se lenne jogos a reklamációd, hogy te 4-et szeretnél. Akkor lenne az, ha úgy hirdetnék magukat, hogy kérhetsz 4-et is. Hogy kicsit kocka példát is hozzak: az az állítás, hogy te a pénzedért azt és csak azt kapj, amit szeretnél, kb. azt jelenti, mintha úgy akarnál monitort venni, hogy csak a panelt kéred és az elektronikát, mert neked a műanyag keret meg kábelek nem kellenek. Ez nem így működik. Ha a McDonald's azt mondja, hogy nála egy hamburger egy egység és megbonthatatlan dolog, akkor ezt vagy elfogadod, vagy nem mész oda. Ha nem mondja ezt, és az adott eladó nem hajlandó a megbontásra, akkor viszont nem a meki a hibás, hanem az adott eladó.
-
Ősember
őstag
szerinted egy mekit hol érdekel ,hogy te éppen mit akarsz?
ezért montam, menj maszek helyekre. ott majd megprobálnak odaszoktatni...
szerinted miért szolgálják ki ugy az embereket ahogyan? talán mert ök igy is ugy is megkapják ugyan azt a fizetést? megint mondom, ha eddig nem esett volna le, menj maszek helyre, vagy valami kisebb lánchoz, de ne egy mekiben probálj szivozni a mustárral
nem vagy hülye, csak egocentrikus.
semmi gond -
Feleségem szokta kérni a Big Mac-et a speckó szósz helyett ketchup-mustár kombóval. Ezt egyes helyeken megcsinálják neki, máshol meg azt mondják, nem áll módjukban mást belerakni. Szóval ez még McDonald's-on belül is változó.
Egyébként a ketchupot akkor kérdezik meg, ha menüt rendelsz, és a krumplihoz kínálják.
Amikor megkérdezik, mehet-e bele minden, akkor tudom, hogy éppen egy gyros-ra várok...
-
Gebriel
veterán
Én nem tudom melyik "mekibe" voltál Te és mikor.Ahol megkérdezték hogy:"..Ketchuppal vagy mustárral vagy majonázzel vagy keverve..."
Mert majonéz soha nem volt a mekis hamburgerbe.(én legalábbis az elmúlt 10-12 éveben nem talákoztam ilyennel.
mod.Viszont azt biztos ha nem kérek bele ezt vagy azt akkor azt úgy kapom meg.
-
legiaap
félisten
Hát ezt a hsz-t nem hagyom szó nélkül. Lehet barátom te már nem emléxel, de régebben bizony mikor bementem egy "mekibe" és kértem egy sima burgert akár milyen fura megkérdezték mivel kérem. Ketchuppal vagy mustárral vagy majonázzel vagy keverve. Az egy dolog, hogy csak a menüt tüntetik fel és azt látja az ember, de attól még ott a burger. És ez a tendencia nem csak a "mekire" igaz, hanem az egész fogyasztói dolgokra. Nagyon sok helyen úgy állnak hozzá az emberhez, úgy néznek rá, úgy szolgálják ki, hogy még mi érezzük magunkat megtisztelve, hogy kiszolgáltak. És nagyon tévedsz, ha ez így helyes. Az eladóknak kéne lesni mit akarunk, hisz nekük érdekük, hogy egy vevővel gazdagodjanak és nagyobb legyen a bevétel nem?
Vagy én vagyok a hülye?
Mert akkor elnézést kérek. -
Ősember
őstag
ez a baj veled. azt hiszed isten vagy, mert a pénzed nála költöd
lehet ,hogy nem tünt fel, de a meki sem egy darab gyorsbüfé. van egy menü, amiböl te választhatsz és ehhez tartod magad.
persze hogy tudnak csinálni sima hambit is. csak ugye akkor hátra kell menni a készitös részbe és szolni hogy mi a helyzet, majd a te hambid külön kezelni, mert ha már be van csomagolva az isten sem mondja meg melyik a tied. ez mind felesleges macera, a boltnak nem érdeke, hogy minden alkalommal szorakozzon.
ez teljesen máshogy müködik egy normálisabb pizzásnál vagy akár egy maszek hambisnál. van egy rakat olyan hely, ahol megmondod, hogy kellene rá egy kicsi ez-az és megy a dolog, de nem fogja mindneki a segged nyalni. én is elado vagyok és tudod mit mondok? gusztustalan ez a fajta hozzáállás.nem hiszem hogy nehéz lenne belátni épp ésszel, hogy mi is csak emberek vagyunk a pult másik oldalán.
menj és keress egy normális pizzást, ahova odaszoksz és ennyi, ahelyett, hogy itt vesztegetnéd az idöd panaszkodással. -
Levin01
őstag
Én Gyálon lakom és 1200Ft a 32centis pizza kiszállítással, csomagolással együtt. 30perc alatt kint van és most kapaszkodj meg: TE mondod meg, hogy milyen feltétet kérsz rá. Ha szalámit kérek akkor megkérdezik, hogy csípős vagy sima szalámit?
Én nem tudom milyen pizzériákat néztél de szerintem totálisan beleválasztottál abba a pár rosszba amiről beszélsz -
-
Mekkora baromság már ez az egész? Mire jó az, hogy megy itt a fikázás a jó magyar ízlésre alakított pizzákra? Nagyon is jó az, amit itthon lehet kapni. Én szeretem, akár vékony, akár vastag tésztás, mindenféle ízesítéssel, mindenféle feltéttel, feltétlenül!
Valószínűleg azért nem lehet itthon "igazi" olasz pizzát kapni, mert a magyar közízlésnek nem felel meg. És ha nem felel meg, nem veszik, és ha nem veszik, bezár a bazár. Ennyire egyszerű ez. Persze elvileg lehetne olyan pizzéria, amiben lehet kapni igazi olasz pizzát, de ezek szerint nincs.
Van egy nagyon szomorú tapasztalatom a kereslet-kínálat eltéréséről: évekkel ezelőtt az Oktogon mellett volt egy nagyon jó pizzéria, a Szieszta, valamint ennek volt egy testvérüzlete a Vígszínháztól nem messze is. Nagyon finom, nagyon jó pizzákat készítettek, és bár nem volt olcsó (középkategória), mindig elégedettek voltunk a minőséggel.
Tavaly kerestem ezt a pizzériát, és nem találtam az Oktogonnál. Végül a másikat megtaláltam, és bementem pizzáért. Aztán a tulajjal beszélgetve kiderült, hogy azért zárt be az oktogoni, mert az emberek túl jó hely volt, nem mentek be az emberek, lecsökkent a forgalom (eleve az elmúlt 2-3 évben esett nagyon sok ágazatban a forgalom), és bezártak. Maradt a másik, régebbi üzlet, alacsonyabb árakkal, alacsonyabb minőséggel, de legalább megúszták, hogy bezárjanak.
Oda egy nagyon jó pizzéria... Sajnos! -
ArGab
őstag
Nagyrészt egyet tudok érteni az írással. Nagyon kevés helyen tudnak jó pizzát csinálni. Én is rendelgettem elég sok helyről, mire végre rátaláltam a Pizzaboy-ra. Eddig ez a legjobb, ráadásul itt van a sarkon, szóval még kiszállítattni sem kell.
Persze olyat, mint amit olaszoknál kapni, olyat itthon még sehol sem sikerült venni. Se a tészta, se a feltét nem olyan sehol (különösen a szalámi).
Ananászt nem bántani, én szeretem rajta. Tudom, most jutottam a pokolra. -
Gebriel
veterán
Olaszban nincs ilyen, mint nálunk, hogy mindenféle hülyeséget rátesznek a pizzára. Az igazi olasz pizzán elmondjam mi van? Egy sima fűszeres alap, szalámi és sajt. És még talán egy két tengeri kütyü. Ennyi.
Milyen bőséges lenne a választék
Hogy magasak a budapesti árak?Miért mit vártál
Ez az írást elolvasva még majdnem együtt éreztem veled,de nem.Peet jól írta.
Olyan pizzát kapsz amilyet kérsz.
De gondolom az már nehéz dolog lenne.Könnyebb a logoutra leírni -
Gh0sT
addikt
Pizza Hut foreva!
-
Daath
csendes tag
Lidl-ben kapsz 270Ft-ért 22 centis pizzát. Eggyel simán jól laksz, de veszel kettőt, és sütő előmelegítéssel együtt fél órán belül megvagy. Ennyi.
(Aki olcsón akar enni, az meg ne válogasson...) -
Goose-T
veterán
Tudom ajánlani a Pizza Park-ot, veszett jó pizzáik vannak, sokszor szoktam tőlük rendelni. Az áraik nem a legjobbak, viszont a minőség bőven kárpótol. A tésztájuk ultrajó, nagyon sok pizzériát kipróbáltam már több városban, de eddig ez ízlett a legjobban. Sajnos csak kevés helyre szállítanak Budapesten, szerencsések azok az emberek, akik belül esnek a körön.
-
kicsitomi88
őstag
Mi pont holnap tervezzuk asszonykaval a pizzazast, itt Szegeden a Roxy nevu helyen. itt inkabb amolyan amerikai stilusu a pizza, de pl szegeden mar 699ert kapsz igazi olasz feelingu margheritat a margheritaban(es jollaksz vele - aki annyival nem lakik jol mint en az benne van az 1%ban
.
Esetleg ha olvassa ezt egy szegedi, a kalvarian van egy olasz etterem, tapasztalat vkinel?
-
JoeYi
őstag
Győrben simán eszel 800 forintért pizzát, ráadásul az már a bonyolultabb változat. És ingyen viszik házhoz
-
Peet
senior tag
Hát kedves barátom nagyon belenyúlhattál itt Pesten a gagyi pizzazó helyekbe. Nálunk (IX. ker) legalább 30 pizzéria van a környéken akik csak és kizárólag pizzával foglalkoznak, és bizton állíthatom mindegyiknél van szalámis, ez az alap. Sok olyan pizzéria van ahol azt tesznek rá amit mondasz, ha csak egy rúd szalámi kell rá semmi más, akkor azt teszik rá neked, csak fizesd meg, de szinte minden helyen lehet variálni a pizzák feltétét.
Igaz nem ettem még pizzát olaszba, mert mindenki lebeszélt róla, hogy semmi íze egy magyar pizzához képest. Én sem szeretem az ananászos és egyéb gagyi csicsás pizzákat, de szeretem ha van rajta mit enni és jó fűszeres, paprikás, olyan igazi magyaros. Mondanom sem kell, hogy a magyaros a kedvencem. Kb. 3 éve gyűjtögetem a közeli pizzázók szórólapjait egy úgynevezett "NAGY Pizzakönyvbe", így ha este rendelni kell, csak felcsapom a könyvet és kész, de akinek nincs ilyen, az is 5 perc alatt talál a neten több tucat pizzériát. Az árak igaz egyre neccesebbek, de ha azt veszem alapul, hogy a mekibe egy valamire való menü min. 1000 Ft (és tök műanyag) akkor már nem is olyan vészes egy 45-ös pizzáért 1500-2000 mert azt még én is 2 napig eszem.
Jah és kiszállításért pénzt? Ilyet se hallottam még, az mindenhol bennevan, ha nem az felejtős....Jah, és végül a környéken a Pizzaboy nekem is a kedvencem!
-
Kazimír
őstag
válasz
kicsitomi88 #23 üzenetére
Ott a pont, szerintem
Amúgy én is magam készítem. Százszor jobb, mint a bolti és tényleg az(!) kerül rá/bele, valamint annyi(!) amennyit szeretnék.
legiaap: Úgy tudom, hogy a McD.-ban kötelesek alkotórészeire bontva külön kis tálkákon kiadni neked a hamburgert, ha te úgy kéred
-
joey04
titán
Olvasva a hozzászólásokat szégyenteljes megbánással merem csak leírni: ki nem állhatom ha szalámi van a pizzán.nálam így néz ki kb a pizza: sajt alap, bolognai, bacon, erős pista, sonka, gomba, kukorica,pepperóni, füstölt sajt.vagy egy másik helyről a kedvencem: tejfölös alap, kukorica, gomba, csirkemell, sajt, bacon,sonka.
amit nagyon nem szeretek az amár említett szalámi valamint kolbász és csilis bab.de sajnos nincs olyan pizza amit meg ne ennék mert imádom!
csak nem nagyon szeretem ha ezek rajta vannak.
de ettem én már ananászos pizzát is az is finom volt. -
Unique girl
csendes tag
Pizza-téren nálunk más a helyzet. Itt Kőszegen van egy pizzéria, felhívom őket, megmondom, hogy mi kell (mert első szállításkor küldtek egy ár- és terméklistát is), elmondom, hova kérem, a srác pedig közli, hogy 30-40 percen belül itt van, ha nagy a forgalom, sokan vannak. Átveszem, kifizetem (egy 26 cm-s pizza ca. 1000, de olyan íze van, hogy megéri), és megeszem. Ilyen egyszerű.
Egyébként én se szeretem, ha tele van pakolva mindenfélével a tészta, mert az inkább egy szósz kis tésztával, mint pizza. Bár a kukorica meg az ananász mehet rá.
-
Pompi
nagyúr
Kijavítottam a címet, ha már címlapos írás legyen helyes.
-
Jofi81
őstag
válasz
kicsitomi88 #38 üzenetére
Igen. Viszont 1 kg 129 Ft-os lisztből és fél csomag élesztőből csinálhatsz 4 db 32 cm-es pizzát...
De kétségtelen, hogy kész pizzalapból gyorsabban megvan.
-
Jofi81
őstag
Na ezért sütöm én magamnak a pizzát. Igaz, hogy időigényesebb (bár ha a kelesztési időt nem nézzük, akkor tulajdonképpen megvan annyi idő alatt, amennyi alatt kihoznák), viszont azt rakok rá, amit akarok, nem mellesleg olcsóbb is. És sokkal finomabb.
-
#64791808
törölt tag
Van igazság abban, amit a cikk ír.
Padovaban voltam, ahol is meghívott egy srác pizzázni. Először is nem volt centi vastag a tészta, inkább lepényes volt. Szalámi volt rajta, meg sajt, meg oreganos paradicsomos szósz. És kifejezetten sós volt, valamint durván 40 centi átmérőjű. Úgy ették, hogy négyrét hajtották és be a bélbe. Volt még csípős, meg sonkás, meg húsmentes, és ennyi.
Egyébként én szeretem azokat az ételeket is, ahol a tésztán más ízesítésű szósz van, esetleg bolognai ragu, vagy csirkemáj, vagy a halál tudja még mi, mikor milyen kedvem van. Nagyon finomak, csak ne hívjuk őket pizzának, mert nem azok.
-
legiaap
félisten
Itt volt olyan aki azt írta, hogy a pizzákat magyarosítják, mert különben túl egyhangú lenne és nem lenne akkora bevétel. Ezt aláírom, de akkor ne olasz nevet adjon a pizzériának és ne olasz zászlók, meg jelképek legyenek felfestve a pizzériában, meg ne úgy hírdesse magát.
Akkor legyen sima pizzéria azt csá.
Ha valaki van olyan bátor, hogy olasz pizzériát nyit, akkor az legyen olasz is. Akkor ott érezze úgy magát az ember, mintha olaszban lenne...és szerintem ennek is lenne forgalma. És ezt ne fertőzze be a magyar konyha. Ez legyen 100% olasz. -
ladybug
őstag
Biztos velem van a baj, de én szeretem a pizzán a szörnyűségeket. Ugyan nem mindegyiket, de pl a sonkát, gombát és a kukoricát szeretem.
Vidéki vagyok egyébként, és bizony akár mikor voltunk fent Bp-en és rendeltünk pizzát, sosem ízlett annyira, mint az itthoni. Tegnap is rendeltünk, és nagyon finom volt.
-
legiaap
félisten
Na ne hogy már így működjön ez a dolog heee!
Az eladó azért van, hogy a vevő "seggét nyalja". Jó hogynem majd én fogom megköszönni, hogy azt ad amit tud.
Ha én a sima hambit szeretem csak mustárral, akkor nekem adjon olyat. És ez nem nagy kérés, mert tudnak olyat csinálni. Szóval egy szavuk nem lehetne. -
groth99
csendes tag
-
Ősember
őstag
szerintem meg alapvetöen veled van baj
"(Múltkor pl. azért néztek meg a „mekibe” mert sima burgert kértem és csak mustárral. Azt hittem a gyerek mindjárt lekever egy pofont, mert nem „Bigburgert” kértem ketchup-pal. )" - lehet hogy nem tünt fel, de pl a meki nem az a hely, ahol a te izlésednek megfelelöen állitanak ösze bármit is
pizzériában kereshetsz olyat, ahol izlés szerint te mondod meg mi kell, mi nem... -
Cathfaern
nagyúr
Veszprém pizza (és egyéb kajarendelési szempontból is) kánaán, szerencsére
Nagyon sok pizzéria van, egy normal méretű pizza max. 1000Ft a legtöbb helyen. Van "mindentbele" típusú pizzéria, van olaszosabb is, illetve nemrég nyílt egy olyan, ahol 950Ft egy 30 cm-es pizza, viszont cserébe azt, és annyi félét kérsz rá, amennyit csak akarsz. Szóval itt nem nagyon hiszem hogy van olyan, aki nem találja meg amit szeretne
-
tkazmer
addikt
mikor olaszorszagban voltunk, vegigprobaltuk nagyjabol az osszes kaphato pizzat egy etteremben az ott toltott ido alatt. tapasztalat: nagyjabol az osszesnek alapvetoen ugyanolyan ize van.(nem az adott pillanatban erezheto izerol beszelek, hanem ami utana megmarad az emberben). a magyar helyi es egyeb atvett, nem olasz pizzaspecialitasokrol,mivel sok kultura gyomolcsei, ez sokkal kevesbe mondhato el. Ha pedig egy pizzeria nem szeretne, hogy rovid uton megunjak, valtozatosnak kell lennie, amit nem tud ugy elerni, hogy csak eredeti olasz pizzat arul. Az meg, hogy adott esetben nincs eredeti olasz tipusu pizza sokkal inkabb annak tudhato be, hogy nincs ra eleg igeny valoszinuleg.
-
tocsa
senior tag
1. Budapest a legdragabb hely, az arakon ne csodalkozz. Sokmindenert megprobalnak lehuzni, jol oda kell figyelni.
2. Minden orszagban atformaljak a kajakat az adott orszag izlesere (pl a Kinai kaja az USA-ban az kicsit USA izlesre formalt kaja), ez alol hazank sem kivetel.
3. Az elozokbol adodik, hogy ilyeneken folosleges felhuznod magad, csak magadnak artasz.
4. Probald ki a netpincer.hu-t, itt sok ceg ajanlatat talalod, rengeteg pizzeria van.Csumi!
-
cizoe
őstag
énis imádom a pizzát, ritkán kajálok faszát sajnos. viszont a cikk cimében a budapesti az nem Budapesti...
-
kicsitomi88
őstag
Mar nem azert sracok de az 'eredeti' olasz pizzan nincs szalami.
Az eredeti olasz pizza paradicsompure(piros) oreganavol(bar inkabb bazsalikom)(zold) es feher mozzarellaval(feher). Ezert tkp nemzeti etel mivel az olasz zaszlo szinei. Nem beszelve arrol, hogy mivel paradicsom regen nem is volt italiaban igy egy tejfolszeru valamivel kentek a pizzat amire tengeri dolgokat raktak.
Tehat dupla tevedes
-
A mi körzetünkben ez a legjobb (véleményem szerint).
Finom is és a szalámis "csak" 1090 (32cm)Ingyenes kiszállítási területünk VIII., IX., XIX., XX., kerületekben, a X. kerületben a Kozma utca illetve a Jászberényi útig, a XVIII. Kerületben a Nagybánya, Királyhágó illetve a Nemes utcáig.
Ha jól tudom, nincs éttermük, nem foglalkoznak ilyennel, csak a pizzák sütésével. Ráadásul eldugott helyen vannak...
-
Wolverine
félisten
A Pizzafalvát próbáltad? A pizza.hu-ról elérhetőek, van telefonos és netes rendelés is... Legutóbb előbb ideért a pizza, mint a rendelésem visszaigazoló mailje
És egy ezresből megvan a 32 centis méret
(ha ez reklámnak minősülne, moderáltassátok...) -
Coyot
őstag
válasz
darnellsmith #9 üzenetére
így van győrben jók a pizériák
bár 2éve még 600ért ettük, meg 2k ért a családit, fogytak is rendesenAmugy amitől dobtam egy hátast az a PizzaHut árai...
-
lorcsi
veterán
egyetértek.
rohadt lenyúlás az egész, mint minden ez is a pénzről szól
egy vacak 28cm ért pofátlanul elkérnek 1000-1200-at és még úlyan is volt hogy hideg
ezen meg még nincs is semmi extra -
speeder04
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #10 üzenetére
Én a magyarosat szeretem!
Itt nálunk a közelben van egy pizzéria egész jó pizza egész jó áron házhozszállítás ingyenes, mondjuk ez nem Budapest -
itt vidéken is kicsit el vannak szálva maguktól.
Itt a 26cm-es pizza az extra méret. Ez eleve vicc, de ami mégjobban az az ár.
Mivel én falun lakom itt nincs pizzéria csak 10-12 Km-re tőlünk.
Egy extra mexikói pizza (sonka, sajt, kukorica, chili, meg még tököm tudja mi) 1460!!! Ft.
Hászhozszálítás még ott a városban sem ingyens. Szal ha a pizzériától 15m-re lax és nincs kedved elmenni érte akkor is valami 100 vagy 200 Ft-ot kell fizetni asszem.
Hozzánk, hogy arra a 10-12Km-re eljusson 400ft-ot számolnak fel.
tehetik ezt meg azért mert már kinjukba nem tudják hol tartanak, és mert nincs konkurencia.
Nem is olyan rég (talán 2-3 éve) még 1K-ból ettél egy extra pizzát mellé 0,5L kolával, turmix-al vagy valamivel, most meg.... -
7
addikt
Én Szombathelyen szoktam rendelgetni néha pizzát, jó ugyan, de tény, hogy nem olyan finom, mint az olasz.
Don Pepének szeretem az ízeit és a minőségét, de sajnos drágák nagyon.
Érdemes még figyelni különböző szórólapokat, azokon lehet olcsó kezdő pizzériákat kifogni, ahol házhozszállítás is van. Nekünk is van otthon Pesten pár olyan.
-
concret_hp
addikt
egyet kell értsek a cikkíróval, siralmas a helyzet
-
legiaap
félisten
válasz
(Kolombusz) #10 üzenetére
A szalámis kétszer csípős...na az tényleg tuti
-
rankesz
veterán
Elírás: én meg bunkó voltam és nem privibe szóltam.
Magas árak: Szerintem azért lehet mert az Pest. Megtehetik. Nagyobb a kereslet mint a kínálat, ergo a piac diktál. Ha éhes a paraszt hajnalban, akkor fizessen is érte hogy a segge alá visszük a kaját. Szerintem...
Itt Kecskeméten van ill volt olan akció, hogy ahanyadik nap az évben, olyan sorszámú pizzát adnak éppen féláron. ( pl ha a 11-es sonkás gombás a kedvenced, akkor jan 11-én degeszre etted magad belőle).
-
ttower
aktív tag
én ezt tudom ajánlani. itt szoktunk enni, és szerintem egész jó pizzák vannak. gyakorlatilag bármilyet csinálnak kérésre. (alap pizza: paradicsomszósz (nem. ez nem kechup, ez tényleg paradicsomból van) és mozarella. ehhez olyan turbózást kérsz amit akarsz)
-
darnellsmith
senior tag
győr olyan tekintetből jó hely hogy tudok kb 5-6 pizzériát kapásból, mindegyiknél ingyenes kiszállítás van és vannak ilyen alap pizzák is nem csak aféle "mindent bele". ha jól tudom kb 800-900 ft-tól kezdődnek, de rendes 32centis.
-
legiaap
félisten
Nekem ilyen főzőcskézésekre nincs időm, max. hétvégén.
Megnéztem ezt a IL Treno dolgot...hát 1260 durván 1300 Ft. Na erről is írtam. Emberi árak. Tök érdekes ha Pécsen 800 Ft egy 28 cm-es és így is gazdaságos nekik úgy, hogy még a környező falukba is szállítanak, akkor itt miért ekkora ár?
Mire fel? -
lesaux
veterán
Amúgy vagy veszek Plusban/Tescóban/akárhol fagyasztott pizzát, és azt turbózom fel, vagy lehet kapni külön pizzatésztát, pizzaszószt, arra meg tényleg azt teszek, ami csak van itthon.
-
L4D1K
őstag
IL Treno pizzéria-ban csinálnak jó pizzát, és van szalámis is. Pólusban van standjuk...
-
rankesz
veterán
Durván nyomja a cikkíró ha már áprilisi pizza kell neki...
Az eheti lottószámok mik voltak? (Privibe!!!)
Új hozzászólás Aktív témák
- iMac 27" ( 2017 ) Core i7 1TB SSD 16Gb
- Eladó iPad Pro 11" (3. generáció) Wi-Fi + Cellular, 128GB + Apple Pencil 2 + tok + üvegfólia
- BONTATLAN GARANCIÁLIS APPLE IPHONE 17 PRO ÉS PRO MAX SZÉRIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 10GB OC - Garancia - Wellness done
- Honor Magic5 Pro 12/512gb, Zöld, 13 hónap garanciával, eladó!
- OLCSÓBB 09.11.!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest