-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Nem tudom mire gondolt, mert nem fejtette ki a cikkben.
Annak meg alap dolognak kellene lennie, hogy nem áztatjuk el ész nélkül vízzel a gép olyan részeit ahol víz kerülhet a belsejébe, vezetékekhez, elektronikához.
A sütő tisztításnál nálam az ugrik be, hogy kiszedem a tartozékait -pl. kosarat - és az mehet a folyó víz alá, magát a gépet eszembe se jutna víz alá meríteni. -
Cyborg
őstag
-
-
Sajnos tervezési hibás lehet a készülék. Mástól is olvastam már ilyen panaszt és nálam is jelentkezett 2-3 hetesen. Én arra gondolok, hogy a párától, gőztől zavarodik meg az érintős vezérlés. Ha kisebb a páratartalom a konyhában, megfelelően működik.
Nem hiszem, hogy ezt reprodukálni tudnák a hibát, ezért (és mert 60km) nem vittem még vissza. -
csibe1
addikt
" Mivel a forró levegős sütőt nem szabad folyó víz alá helyezni, fontos, hogy ne használj olyan tisztítószereket, amelyeket le kell öblíteni (utána hiába törlöd át nedves ruhával, a vegyszerek maradványait így nem lehet maradéktalanul eltávolítani)."
Tényleg, miért nem lehet folyó víz alá tenni?

Amúgy nagyon színvonalas cikkek vannak az oldalon...
Köszi a linket.Ezúton is gratulálok "Kövess Péter"-nek, már ha ez az igazi neve.
Errő a névről hirtelen a cummants szöget ugrott be
-
Breki
veterán
válasz
#21346560
#1915
üzenetére
Korábbi hozzászólás, de most a keszegre rákeresve visdzaolvastam, egy ismerősöm ajánlására kipróbáltam a sült keszeget.
Kárásznak indult, de aztán sült keszeg lett belőle beirdalva sózva borsozva, fűszerezve, pár órát kicsit olajozva hagyva
Azután jött a paprikás lisztes bunda, ami igen jól állt neki :)
Majd Philips receptes alkalnazásból wifin elindítva ,20 perc 200 fokon kb ötpercenként megnézve fűszerezve megkenve, megfordítva. :)
Ubival, savanyúsággal, friss kenyérrel tálalva, Balatoni feeling. :) -
Cyborg
őstag
Sziasztok,
A Gorenje elkezdett szarakodni, kb 2-3 hónapos sincs
. Menet közben ki-be kapcsolható, mintha azt értékelné, hogy ki-be húzogatom a fiókot. Előfordul olyan is, hogy teljesen kikapcsol sajnos.Valaki tapasztalt ilyet?
-
Breki
veterán
Kitísztítottad már a forró levegős sütőd?
-
DrDobos
őstag
Olykor egyszerre veszek sok péksütit, és lefagyasztom, aztán reggel 1-2dbot szoktam kivenni és mikróban kiolvasztom. Gondolom ez airfryerrel is menne, a kérdésem, hogy fogyasztásban ez vajon hogy nézhet ki? A mikróban megvan a 'bread' kiolvasztási módszerrel 4-5p alatt
-
tlala
addikt
Így néz ki a kosara az aldis Ambiano XXL-nek.
Saját szubjektív értékelésem:
Ami tetszett, hogy nagyon csendes.
A kosár alja talán lehetne kicsit szellősebb.
És idős édesanyámnak a kezelése is egy kicsit feleslegesen elbonyolított.
(Pl. nem elég a hasábburgonya piktogramra kattintani, hanem valami rejtélyes okból előtte meg kell nyomni a Menü gombot is, stb.)
Ami érdekes még, hogy kikapcsoláskor egy darabig járatja a ventilátort. -
Breki
veterán
válasz
ggeleven
#3576
üzenetére
Én a múltkor ezt akartam elkészíteni.
[link]
De aztán:
Amikor az emberfia Air Fryer BLOOMING SWEET POTATO.
-t készítene először.És a végeredmény köszönő viszonyban sincs az eredeti képpel, viszont kiadós rántottának néz ki egy kis beaconnal és füstölt sajttal megbolondítva Magyarul mondhatnánk, ronda lett, de nagyon finom.
-
-
Árpi001
senior tag
Majdnem vettem egy Aldist a Lidlis mellé, de végül elengedtem(meg nem is volt az Aldiban
)Ti sima légkeveréses sütőben szoktatok ,sima krumplit sütni?
-
Essejó
veterán
Nekem is van a ilyan sütő papír mint a muffin forma csak kosár méretű. Illetve hasonló méretben csak ívelt sarkú szilikon. Pont abban sütöttem szombaton másfél kg egyben fűszeres lapockát. 150 fok 60 perc. A maghő ekkor még csak 67 fok volt. Emeltem a hőfokot 160 fok és 20 perc, amikor letelt, a maghő 73 fok volt. Visszatoltam 170 fok 5 perc szép piros színt kapott. Kivettem és csomagoltam alufóliába azt meg két konyharuhába, 20 perc pihentetés. Felszeleteltem, és a szilikonban lévő pecsenyelével megöntöztem. Olivás gyökérkenyérrel és uborka salátával ettük, utána már csak egy kényelmes hely kellett.
-
Smiro
senior tag
Köszi!
Amint látod meg is előztelek, az airfryerrel pedig majd másfél évvel
De jó pap is holtig tanul...Persze TomMusic hamarabb végezni fog, bármennyire is szeret egyetemista lenni 
De nyilván én is azért olvasgatok-írogatok itt, mert jön azért nem ismert 5let, recept, okosság is.
De a lyukacsos sütőpapír elég triviális és alap... -
Smiro
senior tag
válasz
TomMusic
#3563
üzenetére
Az NDK-s sütőt be kell szerezned, kihagyhatatlan a konyhából
Majdnem airfryer, ezüst színű, teteje felnyílik, elöl kell nyeles tepsin és benne rácson adagolni a szenyát, hőlégkeverést meg az ujjfújás váltja ki, ha nem a nyelet, hanem a sütőt érinted meg. Persze ha gyiák, akkor egyen gyíkot, de ha majd egyszer komolyabban felszerelkezel... Anélkül nem fogsz soha sonkás bulocskit enni. (Anno Bajkál Étterem földszinti, asztalra váró traktus. Pincében komolyabb fogások készültek.) Az enyém van vagy 50 éves.Ismétlés: a tudás anyja... legalább elmélyülnek a dolgok a hosszú idő alatt... jobb, mint egyből biflázni ötösre. Ugyanmá! Inkább egy jó iparos melós keze alá kerüljek, mint egy stréberé alá
Azé' remélem, nem hídépítő leszel és nem pillértanból vágtak ki. Ha jól sejtem, arra egész cucc épül. 
-
Breki
veterán
Szerintem van idézem:
A sütőpapír nagy előnye, hogy az lesz koszos és nem a fritőzünk, amit így sokkal egyszerűbb lesz használat után megtisztítani
"sőt létezik olyan speciális sütőpapír is, ami kimondottan forró levegős fritőzbe való használatra lett tervezve. Nem muszáj azonban a különleges fajtát megvennünk, a hagyományos is tökéletesen megfelelő, és léteznek olyan ételek, amelyek készítése közben kimondottan ajánlott a használata. Például ha valami kis dolgot sütünk, annyira aprót, hogy beleeshet a sütő nyílásaiba. A nyílások arra szolgálnak, hogy a forró levegő jól tudjon keringeni a fritőz sütőterében, a sütőpapír pedig szerencsére olyan vékony, hogy nem zárja el a levegő útját. A leggyakrabban a kosaras típusú fritőzökben vehetjük hasznát a sütőpapírnak, a tálcás fajták esetében nem annyira hasznos. A kosárba tett ételről viszont le tud potyogni mondjuk a panír, illetve a ragacsos tészták is oda tudnak tapadni, tehát kifejezetten jó ötlet a sütőpapír bevetése. "
-
Smiro
senior tag
válasz
farkas-j
#3562
üzenetére
Alis cuccként vettem egy rahedli ilyet... Szóval van. De hús sütésnél inkább legyen koszos az alja, mint papírt rakjak alá. A kakaós/lekváros cuccok sütésénél rakok ilyet,mert a Philips kosarába nagyon bele tud ragadni/égni. Az is takarítható nyilván, de minek fáradni, ha van megoldás. Nyilván mindenki azt rak a kaja alá, amit akar, csak kérdés volt, hogy ennek van-e értelme
Mert szerintem nincs. -
woodworm
veterán
Sültek alá feleslegesnek tartom a papírt. Legalább két üveg fűszeres sült zsír van a hűtőben. Sőt, a hús formázása közben levágott nyesedéket is dobálom a szárny vagy a comb mellé. Isteni tepertő van belőle.
Az NDK-s melegszendvicssütőben az egykörös szendvics alja megcsicsogósodik. Csak akkor lesz az igazi, ha előtte a kenyér elő van pirítva, ez airfryerben sokkal egyszerűbb és ugyanolyan finom.
-
TomMusic
őstag
Miért kell alá papír?
Ja, gőzöm sincs, én nem értek ehhez, gasztronómiai analfabéta vagyok
Csak láttam hogy szoktak alá rakni, illetve gondoltam ha kifolyik a szósz belőle, akkor így nem ég annyira rá. És amúgy így is lett.
Viszont abban van valami, hogy alulról így nem tud annyira sütni.NDK-s melegszenya sütőm nincs, azért vettem az airfryert
Vészesen fogynak a tárgyak, úgyhogy előző félévben egyik tárgyból (amire van egy ráépülő) biztos ami biztos, meg is buktam.
-
-
wjbhbdux
veterán
Pizza , a szögletes Princessbe az Aldi / Lidl kisebb nejlon csomagolású pizzái beleférnek pont, én abból szoktam a sajtost aztán teszek rá amit találok otthon.
De nem elég az air fryer hozzá, hanem az alja pirításához egy melegített serpenyőbe érdemes még tenni egy rövid időre a végén, úgy kellően ropogós lesz a tészta. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
TomMusic
#3520
üzenetére
Azért ha szabad szolnom 11 hónap hadznalat után a felső szinten mint a padlás szobaban már tul közel van a nap. Meg fog egyni fent minden. Nem veletlen az alacsony grill rács. Azert az egész kosat nincs 10 cm-r. Es felette kb 2cm-re a spirál. Képen minden szépen mutat. Nalam nem opció még ezen az áron sem. A saslik sütő felső resze is már kozel van es neg ott a husi fél szélessége.
-
Essejó
veterán
válasz
Atomantiii
#3536
üzenetére
A bepanírozott húst tálcára rakom és mindklt oldalát vékonyan áthúzom egy olajba mártott szilikon ecsettel és úgy sütöm, 200 fok 15 perc félidőben megfordítom.
Vagy ecsetelés helyett beszerzel egy ilyet link
Nagyon praktikus, kb 1000 fújás van benne ráadásul 0 kalóriás, szóval diétázóknak kiváló. Beszerezhető link
Viszont nem olcsó! Nagyon nem! -
ernyo15
csendes tag
válasz
Atomantiii
#3536
üzenetére
A sima hagyományos panír liszt-tojás-zsemlemorzsa utána kis olajozás mindig megmarad, ha "sörtészta" vagy "párizsi bunda" a bevonat akkor valószínűleg kell alá sütőpapírt tenni (én ilyeneket még nem csináltam benne).
-
Atomantiii
addikt
Egy sima rántotthúst hogy csináltok ezekben a kütyükben? Múltkor próbáltuk, de sehogy sem akar megmaradni rajta a panír bár gondolom csak mi vagyunk bénák.
-
woodworm
veterán
válasz
ernyo15
#3533
üzenetére
Teljesen adhoc készült ma reggel. Beleraktam a kosárba a tortilla lapot, a széleinél egy kicsit felhajlott. Először két tojást vertem fel, beleöntöttem a közepébe, dobáltam bele kolbász és baconszelet darabokat. Kicsit kevésnek találtam a tartalmat, ezért reszeltem le egy kis sajtot és még egy tojással összekevertem, ráöntöttem a többire. Az sarkokba húztam a beledobált darabokból, hogy véletlenül se folyjon ki. Sajnos se paprika, se paradicsom nem volt itthon, csak a tetejére szórtam egy kis sót és színes borsot daráltam rá.
A sütőt 200°C-ra tettem és kipróbáltam 5 percre, ez kevésnek bizonyult, bár a széle már barnult. Visszatettem 180°C-on még 3 percre és a közepe jó lett, a széle (ahová nem jutott semmi) száraz és ropogós. -
woodworm
veterán
Gyakorlatilag egy kaptafa. Baj ha hasonlít a cosorira? Lassan már szitokszó itt a topikban, miközben használjuk itt ketten.
A szögletes kosár négyzetébe a 21-22cm-es pizzák férnek be, a 24cm-es már nem. Kiolvasztva egy kicsit gyűrődik a széle, de szerintem úgy már nem az igazi.
A tortilla lap viszont így első nekifutásra tökéletes rántotta alapnak.
-
Essejó
veterán
válasz
TomMusic
#3509
üzenetére
Látszólag eldobható nájlon kesztyűben formázza a gombócokat, ha az össze trutymózott gezemicét berakod hűtőbe, kb 1 órára tán könnyebb és vizes esetleg étolajos kézzel formázod gömbölygeted a nugets-et akkor kevésbé ragad. Ha forgatáskor nem állítod le, hanem csak kihúzod a sütő fiókot, akkor nem kell újra programozni miután megforgattad a cuccost, csak vissza tolod a fiókot, és ott folytatja ahol járt időben a kihúzáskor. Legalább is az én TefalMaxom így működik.
-
TomMusic
őstag
Na ilyen kell nekünk:
[8 hüvelykes 3 rétegű sütő állvány]
Persze nem tudom hol lehet ilyen kapni...
-
wjbhbdux
veterán
Aldiban 1 hét múlva 3 év garis XXL 26k [link]
-
TomMusic
őstag
Hú, hát nagyon random raktam bele. Full érzésre. Az 500g csirkemellhez összesen kb. 2 teáskanál liszt, 4 csipet só, 2 csipet bors, 2 teáskanál őrölt bazsalikom.
De igazából nem lett túl jó, kevés íze lett, szitne a tojás dominált a legjobban.
Több hús és fűszer kell bele. Kb amit idéztél, az tényleg jó lehet. -
San398
őstag
válasz
TomMusic
#3509
üzenetére
Szerintem a linkelt rácsot felejtsd el, annak a magassága kb 3,5cm, még be tudsz alá pakolni kisebb dolgot de nem fog rendesen sülni mert nem lesz elég hely a levegő áramlásnak. Egy minimum 5-6 centi magas legyen. Én 3,5 centi magasat vettem amelynél a felsők természetesen szépen megsültek, de a rács alattiak szinte nyersek maradtak mert nem tudott a levego ott is keringeni ezekhez hasonló méretút keress inkább [link] [link] (sajnos nem találom én melyik fajtát vettem ézért nem azt linkeltem)
-
Breki
veterán
válasz
TomMusic
#3509
üzenetére
A pár apróságot arányaival leírnád pontosan?
Egész jól néz ki és pontosan ilyen aprítóm van.
Most olvasom egyik hozzászólásban:
Én is így csináltam, de tojás nélkül tettem bele főtt krumplit, kanál lisztet, csirke fűszereket, sót, száraz koriandert, finom lett ❤️ Próbáljátok ki finom -
TomMusic
őstag
válasz
discrate
#3507
üzenetére
Hát, én amúgy egy gasztronómiai analfabéta vagyok

Nade. A tapasztalatok:
Kibontás után elmostam a kis kosarát.
A készüléket csak akkor lehet bekapcsolni, ha be van tolva a kosár. Ekkor megjelenik lassan villogva egy bekapcsoló ikon. Érintőgombos, amitől kicsit tartottam, de jól működik. Tehát bekapcsolás után megjelenik a kijelzőn mindenféle [dolog]. Én csak kettőt állítottam be:
- bal szélén a fel-le nyilakkal a hőmérsékletet
- jobb szélén a fel-le nyilakkal az időt.
Ha ez megvan, akkor a bekapcsolás ikonra nyomva el is kezdi rögtön a sütést. Közben felváltva mutatja a hátralévő időt / beállított hőmérsékletet.
Ha lejár az idő, akkor sípol egyet, kiírja hogy End, és még egy kis ideig járatja a ventillátort.
Utána elcsöndesedik és kész.
Amit csináltam vele:
Először a kosár rácsos részére raktam Aldis Tandil márkájú sütőpapírt. Ezt akkorára vágtam, mint a rács felülete (tehát nem nagyobbra, hogy ne lógjon rá a falakra). Erre fújtam 2-3-at olívaolaj spray-el, majd ráraktam házi készítésű nuggetts (aprítóval összedarálva: csirkemell + krumpli + lilahagyma + tojás + pár apróság) darabokat (megjegyzés: nagyon nagyon macerás az összedarált trutymákból bármit is formázni, ragad mindenhez..).
185 fokra és 20 percre beállítottam a fent írtak szerint. 10 percnél én leállítottam (menet közben a bekapcsoló ikont nyomva leáll), megfordítottam a nugettseket és beraktam még 10 percre (azthiszem azt újra be kellett állítani).
Igen, lehetett volna csak 10 percre először beállítani, de ha elfelejtem félidőnél átfordítani, akkor legalább nem az van hogy ott vár engem félkészen.
Ja, a fogantyújánál van egy kis gomb, amin van egy védőfedél. Azt elcsúsztatva lehet megnyomni a gombot, amitől kijön a kosár a tartójából. Erre nagyon figyelni kell, hogy asztalon csináljuk, tehát ne a levegőben, mert akkor lepottyan az alsó rész a földre! Szerencsére én ezt már tudtam, mert kipróbáltam az egyik áruházban.
Hát ez lehet elég szájbarágós lett
Szerk.: ja még mindenképp akarok bele valami grillrácsot, hogy legalább 2 szinten lehessen bele pakolni. -
TomMusic
őstag
Pár napja-hete érdeklődtem itt, végül teljesen mást vettem mint amik szóba jöttek.
Ezt: [Electrolux E6AF1-6ST], 48k-ért elég jó vétel szerintem, mindenhol máshol 60-70k. Még az eladó is meglepődött mikor lehúzta kasszánál.
Ki is próbáltam még aznap este, és hát ez abszolút az amire én gondoltam.
Viszont online nekem nem sikerült megrendelni, be kell érte menni az üzletbe. De ez lehet csak az én bénaságom volt. -
Breki
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus A-data 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő


. Menet közben ki-be kapcsolható, mintha azt értékelné, hogy ki-be húzogatom a fiókot. Előfordul olyan is, hogy teljesen kikapcsol sajnos.

)


