Új hozzászólás Aktív témák

  • spilbi

    tag

    Üdv!
    Próbálkoztam utána olvasni több fórumon, gugli is a barátom volt, de eddig nem jártam sikerrel egy problémával kapcsolatban. Idén vettem egy Samsung TV-t: MU6102 típusút. Költöztem, digit tv-t beköttettem, de mivel épp nem volt még TV a lakásban, tesztelni nem tudtam a szakemberekkel, de a mérőműszerek szerint a jel „jó” volt, nem is aggódtam.
    A TV-t beüzemeltem, de a gondom az, hogy a nagyjából 100 digitális csatorna helyett, 47-et találok meg. Amit összesítve látok, hogy csak a 378-as Mhz tartományig találja meg a csatornákat miközben a zöme kb 700 Mhz-től kezdődik (Veszprém város). Próbáltam egyesével, kézzel rákeresni a csatornákra, próbálkoztam „játszani” az átviteli sebességgel (6900 helyett 6910 vagy 6950), többféle keresési módszerrel („teljes”, „hálózati”), volt TV alaphelyzetbe állítás, más régió beállítás, stb., de nem tudok több csatornát behozni.
    Amit látok továbbá, hogy manuális keresésnél mutatja a meglévő, „megtalált” csatornák frekvenciáit, ezeket kiválasztva megjelenik egy mutató: „jelerősség: 100 %”. Ellenben amikor a hiányzó csatornák paramétereit írom be, ez a jelerősség mutató 0%-ra vált.
    A fentebbi módszereket részben a Digi ügyfélszolgálatától kaptam, miután nem jártam sikerrel, újra felhívtam őket, ahol nem tudtak mással előállni, hogy kell bérelnem egy beltéri egységet, ezzel tudják garantálni az összes csatorna vételét, de én ezt nagyon szeretném elkerülni.
    Találkoztatok már ilyesmivel? Tudtok valamit javasolni?

    (a kérdést feltettem a "Digi" topikban is)

Új hozzászólás Aktív témák