Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz Bogyó bá' #4451 üzenetére

    A megjelenésük óta a milcek olyan ugrásszerű fejlődésen mentek keresztül, nem lehet ugyanúgy tekinteni rájuk, mint akár két éve. Kétségtelen életre hívásukat a kicsi méretbe zsugorított képminőség motiválta, de a szép lassan csorgó objektívek és kiegészítők kicsit már túlmutatnak ezen. Már a sonynál is, nemhogy a u4/3 rendszereknél. Szarozhatjuk a kitobit de hiába találunk nála jobbat, mégis bőven a vállalhatóba esik a minősége. A 70-200 is drága, de rohadjon meg a sony mert pont annyit kér érte, amit a piac fizet is. És noha van jobb nála, nem hinném nem a fotós a szűk keresztmetszet ha a vele készített (nem teszt) képeket hasonlítgatjuk egy kiállításon a canon riválissal. Épp azért ha rendszerben gondolkodik valaki, nyugodtan számításba veheti ezeket is, még ha csak a rendelkezésre álló eszközöket nézem is figyelmen kívül hagyva a dinamikus fejlődést.
    Mert mi van ha valaki egyik nap a kis méretet igényli a kényelemmel egy városi sétához, másnap portrézná a családot, jövő héten meg beülne egy vadlesre?
    Teljesen felesleges ma már otthoni felhasználásra másod-harmad gépet tartani, mikor egy vázat a piac 2-3 év alatt elavultat. Egy böszme tele a milcen? Csak nem szoktuk meg, azért nézünk rá olyan ferde szemmel. Én az 5n-re is feltekertem az 55-210-et is sőt, feltekertem volna a 70-200-at is ha lett volna. És leszarom hogy néz ki vele, az a6k-val meg a kezelést és sebességet sem érzem kompromisszumosnak még egy középkategóriás tükrössel szemben sem. Az igazi és egyetlen valós probléma amit én a milceknél tapasztalok, mivel nincs tükör, minden gané megtalálja a szenzort az obicserék miatt. De a tükörcsattogás, az álvány rángatása, a shutter lag meg a fos live view nélkül boldogan elvagyok.
    Persze ez is csak szigorúan magánvélemény.

Új hozzászólás Aktív témák