Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz -Skylake- #1589 üzenetére

    :R

    Amúgy egyetértek #1574+#1575-tel is.
    Régen az XP idejében, amikor bármitől képes volt belassulni, behalni, valóban tweakelni kellett, volt értelme. (és persze a sok tweakeléstől is össze tudott omlani :) )
    Vagy a Vistánál, amikor a vanilla Vista az akkori hardvereken lassú volt, és volt csomó felesleges task, volt értelme szanálni. No meg fiatalok voltunk és lelkesek, rá tudtuk költeni a sok időt.
    Ma meg egy modern Win10 mellett nekem már drágább is annál az időm, meg a várható nyereség is kisebb, így ilyen 0-1% közötti változásért neki sem állok, ahogy a userek említett legalább 75%-a sem. Egyszerűen nincs értelmezhető benefitje egy mai rendszeren/mai konfigon, felesleges pöcsölni. Azt az időt másra fordítom. Akár a családra (ami az XP korszakban még nem volt), akár valami hasznosabb, piacképesebb tudásra. Mert ez a Win10 tweakelés nem igazán az, mégha ez is egyfajta tudás.
    Persze ha valaki ebben örömét leli, rajta.
    Vagy ha régebbi konfigra teszi, és ettől remél javulást, tegye. De pont azért tanultam és dolgoztam, hogy megtehessem azt, hogy ne szar cuccból kelljen tweakeléssel kihozni valami használhatót, hanem megvehessek egy használható configot, ahol már nem vagyok rászorulva ilyenre. De ahogy említettétek, egy mai Win10 tök jól megy out of the box, ami megfelel a userek >90%-ának.

Új hozzászólás Aktív témák