Új hozzászólás Aktív témák

  • bLaCkDoGoNe

    veterán

    Látom trolletetés nélkül forgalom sincs :)

    Mindenesetre akkor kérdeznék.
    Meghalt a notebookom, így eljött az idő a váltásra. A kisebbik, legalapabb iMac-et néztem ki magamnak, főleg fotószerkesztésre meg grafikai munkákra lenne használva. Van-e arról valakinek infója, hogy lesz-e idén modellfrissítés, és ha igen, mikor?

    Egy másik fontos kérdéskör a hozzá járó bill./egér párosítás. Alapból ugye madzagmentes mind az egér, mind a billentyűzet, de amikor valamelyik iStyle-ban megnézegettem az iMac-ekhez járó billentyűzetet, eléggé elszörnyedtem tőle, nekem nagyon kicsinek tűnik, ráadásul olvastam olyanokat, hogy hamar lemeríti az elemeket illetve eldobálja a kapcsolatot a géppel. Ez tényleg így van, vagy egyedi eset lehetett? Az XMS-ben van olyan opció, hogy a vezeték nélküli billentyűzet helyett lehet választani hozzá madzagos, de teljes méretű billentyűzetet, az szimpatikusabb, már csak a mérete és a numerikus gombjai miatt is. Azon filózom, hogy az elmúlt 5 évben nem használtam asztali gépet egyáltalán, teljesen hozzászoktam a notebook billentyűzethez, ami méretben sokkal közelebb áll a drót nélküli bill.-hez, kell nekem egyáltalán a nagyobb bill.? :)
    Az egerentyű is kicsit furcsa nekem, nem tudom, hogy használ-e közületek valaki ilyet. Nekem nagyon laposnak tűnik, hosszú távon nem kényelmetlen? (Oké, ez annyira nem létkérdés, mert van egy Razer Diamondback otthon, meg egy A4-es Wacom Intuos3 is amik jóval ergonomikusabbak, de azért csak vonz a multi touch felület meg a madzagmentesség.)

    Végül jön a szokásos "Hol vegyem?" kérdés. Az XMS ill. iJoe mellett hezitálok, előbbinél van mód a bill. cserére, viszont hetekig kell várni a gépre a honlap szerint, mert most nincs belőle. Utóbbinál nem tudom, hogy lehet-e csereberélni a billentyűzetekkel (gondolom nem), de elvileg van raktáron a gépből és 6GB RAM jár hozzá ugyanazért az árért, amennyiért az XMS-ben mérik a gépet 4GB-tal. Pro/kontra érvek bármelyik hely mellett/ellen?

    Köszi!

    "«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

Új hozzászólás Aktív témák