Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz .mf #27715 üzenetére

    Pl. Ropi szokott mélyebben belemenő választ adni ezekre a kérdésekre, de legjobb tudásom szerint (hasonló cipőben járok) próbálok válaszolni:

    Jól látod, egyéni vállalkozóként csak úgy tudsz most azonnal elindulni ha van papírod (ezt úgy tudom már bejelentkezéskor is ellenőrzik, és sokat vegzálják az e.v.-kat emiatt), vagy a másik opció hogy társulsz egy cégbe ahol valakinek van már papírja (cégeknél viszont tudtommal nem nagyon nézik a papír meglétét).

    Amennyire tudom, végzettség nélkül "sima" alkalmazottként sem mehetsz el egy céghez, mint "fotós idénymunkás" (kivéve persze ha a cég tevékenységeiben már eleve szerepel a fotózás).

    Azt hogy semmi újat nem tudnának mutatni az OKJ-n, azt azért cáfolnám, mivel a 30-40 ember/csoport jelentős kapcsolatépítésre ad lehetőséget, tök más témában/technikával fotózó emberekkel lehet megismerni, akik van hogy konkrétan a suli gyakorlati óráján mutatnak olyan dolgokat az ott meglévő cuccokkal hogy besza-behu, true story :) ) lletve sulitól függően akár még maga az oktatás is hasznos lehet (én pl. imádtam a fotótörténetet, nagyon inspiráló volt). Annyiból persze jogos hogy ez az egész alapvetően azért van, hogy pénzért cserébe adjanak papírt, de sok helyen azért elég lelkiismeretesen oktatnak.

    Az utolsó kérdést nem teljesen értem, pont mindegy hogy milyen munkaidőben csinálod ha vállalkozol (ahogy felvetetted, tipikusan vállalkozóként működik a fotósok nagyon nagy része (vagy feketén...))

    Arra vigyázz, hogy ha sokaknak fotóztál eddig ingyen, és mostantól majd azt mondod, hogy x forintért mész, szerintem nagyon meglepetten/csúnyán fognak nézni :)

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák