Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Sikerült a kocsi kikölcsönzése.

    Egy XC60 T8 Inscription lett, metálbarna. Valami agyhalott méretű 18"-os felnik vannak rajta. Az akksi bár töltés alatt volt, de előttem valaki hajtotta és csak 18 km-re elég szufla volt benne. Átraktam Pure-üzembe és megpróbáltam úgy menni, hogy ne is induljon be a benzines motor.

    Sikerült. A terv az volt, hogy elmegyek vásárolni, aztán valamikor később elhozom a családot a városból. A terv persze módosul, akár a Sheldon-terv. Még fürdőgatyát nézegettem, amikor asszony hívott, hogy a belvárosból kellene felvenni őket. Akkor bementem oda. Még mindig teljesen elektromos módban. Kábé félig terhelve az elektromos hajtást lehetett tartani az átlagot a forgalomban. 70-el mentem maximum, az elkerülőn ennyivel lehet.

    Mire felvettem a családot már csak 10 km-t írt a számláló. Úgy számoltam, hogy hazaérünk vele, de asszony meg akarta nézni merre van egy lehetséges tánciskola a kiscsajnak, így felhajtottunk egy meredek dombra. Így pont nem tartott ki hazáig az elektromos töltés. Az utcába befordulva felmordult a benzines, aztán már csak sima hybrid módban futott.

    A gyerekek eléggé élvezték. Kinyitottam a tetőablakot, asszony el tudott lazulni a bőrülésben, a kocsi pedig teljes csendben suhant. A garázsba beügyeskedtem, de előtte kiszálltam és jól körbenéztem, hogy mindenhol stimmelni fog-e a magasság és szélesség.

    Az a furcsa, hogy a sofőr oldali külső tükör nem túl nagylátós, így tolatáskor nekem furcsa volt, hogy "zúmolva" látok benne. A másik oldali kábé normálisan nagylátós. A tolatókamera eléggé HD-nak tűnt, az jobb a Toyotánál. A tükörnél meglepő módon nem túl sokkal szélesebb, mint a Verso, érzésre talán 1-2 centi a különbség. Tehát nem akkora a különbség, de azért van.

    Most ki fogom próbálni, hogy miként lehet tölteni az akksit a benzines motorral haladva. Van ilyen opció valahol, ilyenkor gondolom durván fogyaszt majd. Teli tankkal vettem fel, így nagyon nez izgat. Végig akarok menni a különféle üzemmódokon és letesztelni.

Új hozzászólás Aktív témák