Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    Néhány napja hallgatom, úgyhogy írok róla egy rövidet: TMP Ant. Köszönöm Earnek az eszközt!

    A lánc többi eleme: pc/telefon, Centrance Hifi-M8 dac, tidal hifi illetve foobar mindkét platformon, Denon D7200 fejes és AKG N40 füles, random tápkábel, Bordor-féle interconnect. Sőt, Canton Chrono SL 526 hangfalak. ;]

    Szóval az Ant nem nagy. Majd csinálok róla képeket; a hosszúságát kivéve kifejezetten kicsi, pofás, bekapcsolva extrán cuki, ahogy izzanak benne a csövek. Titeket elsősorban a fejes része érdekelhet. Miután csöves, én azt hittem, valami lágy, lassú, extra meleg hang fog belőle kijönni, de ez csak részben igaz. Nem lustább, mint a Z40, viszont iszonyat dög van benne. Nem az a Violectric-féle precíz, elsöprő dinamika, technikailag a M8 erősítő része talán pontosabb, és minden bizonnyal kevésbé színez. Ez viszont annyira oldschool, dögös, egyszerű, otthonos hang, hogy muszáj imádni. A két kimenet kicsit máshogy szól, állítólag az impedanciában van különbség, a fejesnél minimális különbség hallatszik, az érzékeny füleshez az egyik kimenet érezhetően jobban illik. Egyébként az erősítő nagyon csendes, minimális alapzaja van. Még egyszer, nagyon szerethető, meleg, dögös hang, irgalmatlan, de nem terjengős mélyeket, gyönyörű közepeket hoz ki a D7200-ból. Ez a férfi énekhang egészen parádés jelenlétet produkál. Semmiről nem hallottam így szólni a fejest, számomra mindenképp élvezhetőbb, mint az egyébként szerintem kifejezetten jó hordozható forrásaimról.

    És ami különösen érdekessé teszi az egyébként is jó benyomást, az a sztereó erősítő rész. Tegnap jött meg a Canton hangfalpár, a Marantz MCR611 mellett rádugtam őket poénból az Antra is. Illetve annyira nem poénból, mert Earnél már hallottam, mit hoz ki ez a kis izé Ear Heed Enigmáiból. 9W ide vagy oda, ez egy teljes értékű sztereó erősítő! Kb. 11-12 óráig feltekerve bőven szomszédbosszantó hangerőig hajtja a Cantonokat, miközben megvan benne ugyanaz a távolról sem élre vasalt dög, ami a fejes részt is annyira hallgattatja.

    Kritikai észrevételeim is vannak. Egyrészt a hangerő poti sapkája tekerés közben néha hangyányit szorul, szerintem a sapka bele-beleér a házba, ez picit kellemetlen, de vélhetően könnyen javítható. Másrészt a kemény plasztik talpak nagyon csúsznak, a kábelek rugalmassága is odébb tolja az erősítőt egy lakkozott bútoron. Harmadrészt nem technikai hiba, egyszerűen nagyon kellemes feature lenne a távvezérelhető hangerő, valamint a forrás-választás lehetősége. Ezek talán nem bonyolítanák túl és nem drágítanák a gyártást, viszont sokat dobnának a hétköznapi használhatóságon. Nekem egy távirányítós Ant, egy dac és egy Tidalt, valamint dlna klienst futtató forrás bőven elég lenne nagyjából mindenre.

    Az ára érdekes. ~150 rongyért nagyon technikás fejes erősítőket lehet kapni, sokban dac is lesz. Viszont számomra ez igazából nem egy fejes erősítő, ami elbír egy hangfallal, hanem egy nagyon klassz 2 csatornás cucc, amiben van egy atom fejes amp is. Olyan sztereó erősítőt nem hallottam, amiben hasonló szintű headamp lett volna. Innen nézve, és gyorsan rákeresve néhány csöves sztereó erősítő árára más értelmet nyer az árfekvés.

Új hozzászólás Aktív témák