Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz liszi70 #98552 üzenetére

    A hosszabb hallgatózás mint döntést meghatározó módszer ellen érv. Nem azt fogod észlelni 2 óra koncentrált zenehallgatás után, amit 10 perc után, akkor sem, ha egyébként maga a rendszer ugyanaz.

    Mikor Mészáros Gyurit figyeltem autóhifi rendszereket hangolni, akkor lett világos, hogy a profi (hangminőség Európa-bajnok) is pihen bő fél óra után. És Gyuri fülre hangolt, jobbat tekert kézzel, mint amit a jobb Pioneer fejek mikrofonos, dsp-s mutatványai. (Nem volt lehetetlen, azok az automatikák nem voltak kifinomultak.) Viszont mindig tartott szünetet.

    A vakteszt is ilyen. Nekem a foobar abx plug-in ~6 hibátlan, szünet nélküli próba után rendre mutatta, kb. mennyit bírok koncentrálni. Utána egyszerűen lankadt a figyelem.

    Ezért is írtam, hogy a vakteszt rövid távú módszer. Hiába gondolod, hogy majd te egy óra alatt fogod eldönteni a dolgokat, ennyi idő alatt elfáradsz. Van kb. 15-45 perced, ennyi.

    A hosszabb "tesztelés" (ami inkább zenehallgatás) inkább arra való, hogy kiderüljön, mennyire lehet együtt élni egy lánccal, komponenssel. Nekem is volt már olyan eszköz (Denon D7200), ami akárhányszor tettem fel a fejemre, mindig tetszett elsőre, de pár óra után fárasztó volt, illetve izzadt tőle a fejem, pedig nem vagyok izzadós. Vakteszten, gyors próba után ilyen nem derül ki.

Új hozzászólás Aktív témák