Új hozzászólás Aktív témák

  • Polacheck

    HÁZIGAZDA

    válasz Alg #11506 üzenetére

    Milyen volt az erdő?

    Mi elmentünk a BUÉK20-ra, minden szempontból katasztrófa volt. Nem volt jó előjel, hogy már a kapuban majdnem pofára estem a jégen az új terepcipőben, a hegyen meg még rosszabb volt a helyzet. Gyakorlatilag az erdős részek 95%-a színtiszta jég volt, csak az ösvények mellett a magas aljnövényzetben lehetett "futni", de a szintutakon olyan ugye eleve nincs. Felfelé mászni még meg lehetett oldani a susnyásban, de az ereszkedések egy része elég öngyilkos volt, az egyenesekben meg kb olyan volt, mintha egy koripályán próbálnánk futni.

    Végig úgy éreztem, hogy nem vagyunk normálisak, hogy próbáljuk tolni, ennek ellenére 10 perc körüli átlag jött ki a rengeteg gyaloglás miatt. Folyamatosan koncentrálni kellett, hogy ne essek el még gyaloglás közben is, a futás meg kb. életveszély volt szerintem. Nem tudom mennyi sérülés jött össze, egy idősebb túrázó hölgyért biztosan mentek a szervezők (szerintem a bokáját ficamította ki, ült a padon), illetve a mentővel is találkoztunk egyszer, az egyik pontőr mesélte, hogy háromszor esett el, mire reggel felért a ponthoz. Nekem egy elesés jött csak össze (az is kisebb, seggreülős).

    Nem tudom, hogy milyen cipőben lehet ilyenkor tolni (a szöges speedcross lehet jó talán), de a sense pro csúszott mint a veszedelem, a haverom sense ultrája szintén. Találkoztam olyannal aki speedcrossban szó szerint totyogott a jégen, úgyhogy az sem volt jobb. A bot talán használt volna, lehet, hogy be kéne szerezni egyet hosszútávon?

    A bónusz ráadás, hogy DNF lett a vége, 14,5-nél taxiba ültünk (2:39 után), mert a haveromat sírva hívta a párja, hogy a kutyájuk valami rohamot kapott és azonnal kórházba vitték (azóta jól van).

    Ráadásul a nevezés 2000 forint volt, ami túráknál szerintem eszméletlen magas, kaptunk érte egy 2dl-es almalevet meg egy 7days péksütit, a pontoknál nem volt szinte végig semmi (14-nél víz), a célban állítólag virsli lett volna, oda meg ugye nem értünk oda.

    Katasztrófa volt, nagyon nem adta ma :W

    less qq more pewpew!

Új hozzászólás Aktív témák