Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    válasz parandroid #38823 üzenetére

    Szerintem az igazság valahol fél úton lehet. :)

    Én mindig ha új cipőt veszek -valahogy- kipréselem magamből a 4:00-át, aztán az új cipő varázsával a tempó is megkopik. Például ahogy megvettem a dög nehéz Ultraboostot abban futottam meg az első 1:30 alatti félmaratonom és örültem mint majom a farkának. Ugyanígy a GT-2000-ben is első futásra ment a 4:00 10K-n.

    Aztán ahogy megvettem az Adios-t meg a Tempo-t egyszer csak kezdtek jönni a 4:00 alatti kilóméterek és már kvázi az előtte imádott Ultraboostot már ki nem állhatom, a GT-2000-ret meg már csak kényszerből veszem fel, hogy edzésen ne "kopogós" cipőkbe fussak.

    Szóval szerintem az újdonság ereje mindig megdobja a tempót cipőtől függetlenül, de ha nagy az eltérés a két cipő között (pl. az Adios majdnem 50%-kal könnyebb mint az Ultraboost ST), akkor igenis érezhetően könnyebb és gyorsabb.

    Ugyanakkor szerintem már jó ideje nincs olyan innováció a cipőkben ami megváltaná a világot. Több évtizede kb. dorkó kategóriás tornacipőkben is mentek olyan tempót, amiért összetenném a két kezem, most meg már nem győznek egymásra licitálni a cipőgyártók, hogy melyik épp milyen hyperűrtechnilógiát intergált a cipőjébe, amiben már futni se kell, mert letolja helyetted a maratont, aztán még meg is masszíroz. ;]

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák