Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz tomcica #50309 üzenetére

    Szerintem ilyet Magyarországon nem lehet, "A tengerész" (Hajónapló blog szerzője, régebben 444 komment szekciójában írogatott sokat) írta egyszer, hogy ő megpróbálta bejelenteni a lakcímét a hajójára, de nem lehetett.

    Viszont ingatlanba is necces a bejelentés, ha nem minősül lakóingatlannak, márpedig sokan élnek ilyenben. Akár úgy, hogy gazdasági ingatlannak minősül, akár saját telken van egy álló lakókocsi vagy engedély nélküli konténer, mobilház, faház. A hajléktalanoknak és az ilyen fél-hajléktalanoknak általában település szintű lakcíme van, nem tudom náluk hogy van ez a karantén dolog. Viszont elvileg nem is kell feltétlenül bejelentett lakcímnek lennie, hiszen másik országban is kerülhetsz karanténba, elvileg az sem kizárt, hogy üzleti úton hotelba ragadsz, és kontakt nélkül hordják neked a kaját.

    Amit nem tudok, hogy pl. társasháznál mi minősül karantén sértésnek. Nálunk pl. van egy közös udvar, viszont nem zárt kifelé, tehát közterületről be lehet sétálni. Nem jár ott senki, mert amúgy sincs jó állapotban, nem tudom futhatnék-e, ha amúgy egészségesen karanténba kerülnék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák