Új hozzászólás Aktív témák

  • koma106

    senior tag

    Sziasztok!
    Fél éve használok egy indukciós főzőlapot (Beko HII-64400), szabványosan van beépítve. Az a szomorú tapasztalatom, hogy nagyobb terhelés esetén nagyon hamar túlmelegszik, ilyenkor automatikusan csökkenti a leadott teljesítményt és amíg nem hűl vissza, addig korlátozottan működik.
    Pl. 5-6 db palacsinta lesütése után már elég meleg az egész kerámia felület, tehát átmelegszik a többi (nem használt) hely is, de pl. ha 3 karikát használok (egyiken leves, a másikon főétel és felteszem a harmadikra a tésztafőző vizet), akkor rendszeresen előfordul, hogy a tésztát már nem tudom lobogó vízben kifőzni, így az szétázik.
    Hallani, hogy megy a beépített hűtőventilátor, de úgy néz ki ez nem elégséges.

    Mennyire szokványos ez? Az olcsóbb típus hátránya lehet, vagy gyári hiba, vagy a drágábbak is túlmelegszenek, esetleg lehet elektromos bekötés hibája, vagy gyári hiba?

    Van valakinek hasonló tapasztalata?

    ** szerk: az edények indukciósak, főzőkarikákhoz megfelelő méretűek

Új hozzászólás Aktív témák