Új hozzászólás Aktív témák

  • assemble

    addikt

    Sziasztok,

    uj lakasba hamarosan konyhat rendelnek az Ikea-tol, egy ideje megvan a konkret terv ra, illetve aszerint ki van alakitva a konyha helye (kiallasok, burkolat, festes, minden megvan mar).
    Egy U alaku elrendezesben lenne a konyha, aminek az egyik sarkaban lenne a huto, mellette egy fallal. a huto mellett lenne egy suto,

    A hutobol eloszor beepitett volt betervezve, de most felmerult opciokent, hogy inkabb kulonallo lenne, mert azok is szepek tudnak lenni (attol fuggetlenul, hogy nem olvadna annyira be a tobbi elem koze), elol van a kezelofeluletuk es nem kell kinyitni hozza oket, literben nagyobbak (mivel nem megy el plusz hely a beepitesre), es hatekonysagban is jobbak (beepitett hutokbol csak A+ van, kulonallobol A+++ is van).

    A kerdes, hogy milyen buktatoi lehetnek, ha kulonallo hutot akarnek odatenni? A meretekkel elvileg nem kene h gond legyen, ugye osszesen siman 60 cm szeles a beepitett is, es a szabvanyos kulonallo hutok is ilyen szelesek. (magassagra a beepitettnel 80/120 cm lenne a fagyaszto/huto resz, felette meg 40 cm szekreny)
    Amit hallottam, hogy amivel esetleg lehet gond, hogy egy kulonallo huto ilyen aranylag beszoritott helyen is jol uzemelne/szellozne-e. Errol mit gondoltok? Egyebkent egy kicsi (kb 10-15 cm) plusz hely a terv szerint kene legyen, amivel meg lehet jatszani a huto mellett, hogy ne kozvetlen a fal melle legyen igazitva (hogy ha onnan nyilik, konnyeb legyen nyitni), illetve egy kis helyet hagyni a suto fele is, hogy legyen koztuk kis tavolsag, es beferjen valami vedofal is esetleg.

    Igy nez ki a terven a dolog:

    Mit gondoltok, melyik opcio lehet elonyosebb?

Új hozzászólás Aktív témák