Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    Csaptelep tapasztalatok:
    A Mofém Junior Evo mosogató csaptelep nálam se vált be, az 5 év garanciát se bírta ki. 3 és fél év után cserélnem kellett, mert folyt a víz a tövénél. Nem tömítéshiba miatt, hanem inkább öntvény hiba.
    Grohe Start Curve lett helyette, ettől elvárnám a 10 év hibamentes működést.
    Előtte többször is cseréltem már, mert ez a csap nagyon sokszor van használatban és nagy igénybevételnek van kitéve. Volt ott Kludi és olcsó névtelen vacakok is , azok kb 3-5 évente mentek tönkre. Talán a Kludi kibírt 5 évet, de már nem emlékszem pontosan.
    Legutóbb tavaly decemberben cseréltem. Azért lett pont Grohe, mert mindkét kádtöltő is az: Grohe Euro Eco és azok jónak bizonyultak. Az egyik kádtöltő előtte Kludi volt, de 14 év után megadta magát és nem segített rajta a kerámia-betét cseréje se. A másik egy olcsó névtelen vacak volt, annak egy erőteljesebb elzáráskor eltörött a karja, de kb 10 évig az is jó volt!
    Van egy Mofém Zenit mosdó csaptelepem is, azzal nincs baj, az már kb 8-10 éve bírja, de azt ritkábban használjuk.
    Van még egy Kludi Logo Mix mosdó csaptelep. Erre se lehet panasz, a 18 év alatt egyszer kellett benne kerámia-betétet cserélni (12 év után!) , más baja nincs.
    A másik panaszmentes darab egy névtelen mosdó csaptelep. Nem kínai, szerintem olasz, de nem biztos. Az is 18 éves már! A kerámia-betétet már cseréltem abba is. A 40 mm es Kludi betét jó bele. Elég gagyinak néz ki, mert a kifolyócső burkolata is és az elzárókar anyaga is műanyag. Már rég megvettem a cseredarabot, ha elromlana azonnal ki tudnám cserélni, de egyszerűen nem akar elromlani. :)

Új hozzászólás Aktív témák