Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz skilleeer #13568 üzenetére

    Világos pörk általában a filter tételeket jelöli (oldman viszonylagosan sötétebbre húzza, de azért nem Kapucziner stílben).
    Ezekkel előfordulhat, hogy egy házi kis presszógép nem tudja tapsosra kihozni a végeredményt, de ez sem feltétlenül igaz.
    Ha a gyümölcsösebb ízvilág a cél, azt könnyebben éred el a világosabb verzióval, de dolgozni kell érte, arra számíts. A testesebb presszóélményt a sötétebb oldal jobban adja. Ám mára már minden átjár egymásba, egyre kevesebb a kőbe vésett szabály.

    Ha nem szeretnék szívni a filter pöri macerás lelkével, adott pörkölőtől akár a presszójából is lehet elég komoly gyümölcsbombát varázsolni. Mondjuk én roboton nyomom, amivel bármit el lehet követni, csak tapasztalat kérdése (nem májerkedem, messze állok a szakmai tökélytől, csak ideák szintjén beszélek). Viszont a filterből sose lesz olasz presszó, bárhogy gyúrod.

Új hozzászólás Aktív témák