Új hozzászólás Aktív témák
-
korpicschess
veterán
válasz
RetepNyaraB #3369 üzenetére
Igen, ezt olvastam, de az 2x annyiba kerül. Szóval most vettem egyet végül, 3 évig garis, úgyhogy... Eléggé finomra kell állítani valóban, de még majd próbálkozom vele.
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3369 üzenetére
Melyik műanyag bizbasz tört le neki?
-
Erdei88
veterán
válasz
RetepNyaraB #3342 üzenetére
Tunkeré is érdekel.
De ha Neked is komolyabb szetted van, az is jöhet -
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #3317 üzenetére
De azért "elórelépés" pl egy szarvasi cafe lux-hoz képest?
Vagy ahhoz képest még ez is előrelépés?
VVackot nem akarok venni, akkor inkább valami mást mint kávéfőzőt.. 🙄 -
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #3297 üzenetére
"sok kompromisszummal, ha most kell."
Ezt kifejthetnéd bővebben -
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3300 üzenetére
Gondolom a kávégépben lévő fémszűrő alatt kell majd keresni azt a műanyag lapot meg a szilikon alátétet, holnap ránézek.
A szűrő méretét hol kellene megmérni? Mert a kar belső átmérője olyan 53mm körül van és van benne nehezítésképpen egy plusz horony, a szűrőt csak úgy tudom beletenni, hogy beleforgatom a megfelelő helyen csúszik csak bele aztán elforgatva benne is marad, igaz lötyög kicsit nem túl passzos.
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #3286 üzenetére
Nyomásfokozóról azt olvastam, hogy sem az őrlésre, sem pedig a tömörítésre nem érzékeny, de játszok majd vele. A hozzá adott "tömörítő" sajna kicsit kotyog benne, azt tutira lecserélem, de ha a szűrő ilyen drága, akkor maradok a nyomásfokozósnál, jelenleg Aldis Amaroy espressoval van etetve, kezdésnek elmegy, de többet ilyet nem veszek.
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #3297 üzenetére
Oda másik őrlő is kell.
Ez tökéletes lesz nekik.Ajándékba használat
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #3216 üzenetére
Pont az a lényege, hogy presszógépekhez találták ki, nem külön "podos gépekhez".
-
tobias40
veterán
válasz
RetepNyaraB #3216 üzenetére
Igen,így van.
Én a gépet is és a pod-kat is az olaszoktól rendelem,a Musettit nagyon ajánlom mindenkinek.
Igaz nem sok fajta POD-t árulnak de itthon is szoktam venni,igaz drágábbak de sok ízesítést meg lehet venni! -
válasz
RetepNyaraB #3213 üzenetére
Mi ez a POD? Életemben nem hallottam róla...
ServerWorks: Köszönöm
-
válasz
RetepNyaraB #3209 üzenetére
Köszönöm. Azt hiszem választ kaptam minden kérdésemre. Sőt még többre is.
A savval együtt kell élni. Igazából amióta figyelek a kajára és a helyesebb testtartásra azóta jobb a reflux is meg a sav is. Azért is hozakodtam elő most a kv témával.Még alszom rá párat aztán döntök.
Ha már Nespresso akkor oda mik az ajánlott alap gépek amelyek a legidőtállóbb konstrukciók. Vannak kerülendő/preferálandó gyártók? -
tobias40
veterán
válasz
RetepNyaraB #3209 üzenetére
A POD-os kávé nem lehet neki alternatíva?
Csak kérdezem mert én is laikus vagyok,viszont nekem nagyon bejött ez a POD-os vonal,hátha neki is...Most vettem egy Philps 2200-as gépet,milyen ízesített(aromás) kávét és honnan érdemes venni?Természetesen a nem ízesített is érdekelne hogy milyet érdemes venni bele.
-
capafog23
őstag
válasz
RetepNyaraB #3176 üzenetére
@RetepNyaraB
@koxx
Köszi srácok a választ.
Graef is oké lenne csak olvastam arról is érdekes véleményeket, beragad a csőbe az örlemény. ütögetni döntögetni kell a gépet hogy kijöjjön.
Ezért gondoltam hogy nézek valami mást egy kicsi ráfizetéssel. (50k környéke) -
mekker
őstag
válasz
RetepNyaraB #3143 üzenetére
Megértem. Ha nincs egy alap szint, amiről beszélni, nehéz szakmai topicot életben tartani. Én már nem tervezek visszatérni a téglakávéhoz, de jó ismerni 1-2 iható kávét (a sok pocsék közül). Nagy ritkán ajánlanom kell valamit. Sokaknak nem pálya az őrlő*, de mindenki megérdemli az iható kávét.
*Itthon ez inkább valamilyen kultúrpszichológiai kérdés lehet, nem is a pénz. Szüleimmel nyáron voltunk kint Prágában, egyik nap kikerestem egy nyugis, kiülős craft-kocsmát, hogy majd végigkóstoljuk a 80 féle sörüket. Ebből az lett, hogy 3x kirendelték ugyanazt az alap sört. Apám már annyiban progresszív, hogy a 30+ éve megérintették a lelkét a csehszlovák barna sörök. Másik történet, cégnél van egy drága, karabantartott, darálós automata főző. Az egész jó hétköznapok harcosa kávét csinál. A gourmet emberek mégis megveszik drága pénzért a caféfrei/nespresso kapszulát hosszú- vagy tejeskávénak ¯\_(ツ)_/¯.
-
válasz
RetepNyaraB #3171 üzenetére
Nem az Aldi garancia kezeléssel van a gond, hanem azzal, hogy szart vesznek a beszerzők.
-
válasz
RetepNyaraB #3161 üzenetére
Ügyes, ötletes! Gyógyteára ideális lehet.
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #3163 üzenetére
Viszont gondolom ebbe egyből beleöntöd az összes vizet.
A másikból meg folyamatosan folyik ki a lé.
Már csak az a kérdés, hogy ugyan az lesz e a kioldódás -
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #3161 üzenetére
Ez a kacat miért jó? Illetve miben más mint a V60?
-
maross
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #3143 üzenetére
pont a hariorol jutott eszembe a dolog, neha nem csak egy adagot orolok le, mert szeretnem hogy nullara fogyjon a bele szort bab, es ket adag lesz belole. A masik adag ott marad fel-egy-ket-x napra, pont ugyanolyan finom
.
-
maross
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #3133 üzenetére
A lenyeg az lett volna, hogy nektek nem opcio nem frissen orolni, mert minden mas doglott. Nekem szerencses/szerencsetlen botnyelvunek teljesen jo a kapuczinerbol par hete rendelt orolt kave is (bar mar nem rendelek orolve). A kavek kozti kulonbseget még kierzem, de hogy mikor volt orolve, akarmeddig verhetnének nem mondanam meg.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #3110 üzenetére
Nincs olyan amit ne lehetne kotyogóssal megfőzni. [link]
-
#89309696
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #3104 üzenetére
Jah, fél kiló. A Casa Blancával kevertem amit kaptam ajándékba, az volt csak 250-es. Így mondjuk már nagyjából árában van ez az Aldis.
Háromnegyed álláson már nem darálja kicsire, nem ragad a gépbe, vizet felnyomtam maxra és én állítom le kézzel mikor elkezd kiszőkülni rögtön. Két adag, meleg vízzel felhígítom, kész a bögre kávé. Így azért sokkal jobb, mint a gépre bízni, össze-vissza darálja meg engedi a vizet rajta mint a hugyozás, mondjuk nem hibáztatom érte mert egy őskövület gép és akkor is alap volt.
Nem annyira rossz ez a narancs, én még nem nőttem fel ehhez a topikhoz.Pedig ittam már kávéházban kávét, tudom milyen a profi kávé, csak az elvárásaim nem magasak ilyen téren.
Amíg megvolt a Tassimo Joy abba is vaníliás, csokis meg ilyen ízesített kávés kapszulákat vettem, szóval én ehhez b*zi vagyok. -
#89309696
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #3097 üzenetére
Vettem a narancsból meg a feketéből, majd meglátom milyenek, meg lehet keverve is kipróbálom.
Narancs lett megbontva elsőre. A zacskóban jó az illata, lefőzve nem valami meggyőző, műkávé, műanyag illata van. Ízre eléggé égett, pedig én azt hittem ez pont nem lesz agyonpörkölve. Meg lehet azért inni.Viszont annyira porrá őrlődik, hogy el is tömte a gépet, szét kellett szednem. Feltekertem felesre a darálót, de még ott is a fele pogácsa benne maradt a gépben, nem tudta kidobni, beleragad és a víz is alig préselődik át rajta. És még mindig látni, hogy nagyon liszt állagú. Feltekertem háromnegyed állásra, megint elpucoltam aztán reggel meglátom mit produkál.
Gondolom annyira meg van pörkölve, hogy porrá morzsolódik.1200 a negyed kilós zacskó, szóval nem olcsó hiába Aldis.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #3097 üzenetére
Nekünk az a narancs nem jött be, úgy fogyasztjuk el, hogy keverek hozzá kb. 1/3-ot a szicíliai pörkölésű tchibo-ból, hogy kicsit "sötétebb íze" legyen.
-
#89309696
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #3086 üzenetére
Erre a feketére gondolsz? Mondjuk a narancs crema az kíváncsibbá tett.
-
válasz
RetepNyaraB #3090 üzenetére
Megkövetem a Szarvasit!
Ha jó a kávé és szép tiszta a gép, akkor meglepően jó kávét lehet vele csinálni!
Cégnél kezelésbe vettem egy ilyen gépet és most nekem fizetnek a kávéért. Takarítom, kezelem és hozom hozzá a kévét. Meg kell mondanom, hogy engem is meglepett, hogy milyen jó kávét hozok ki belöle. -
válasz
RetepNyaraB #3052 üzenetére
-
CBool
tag
válasz
RetepNyaraB #3029 üzenetére
Köszi a választ, akkor megrendelem.
FPSTunker: A posztok és a fél net alapján a bolti őrölt téglával sose fogok normális espresso-t készíteni. Ezért hajlok akkor afelé, hogy magam őrölném frissen és a megfelelő szemcseméretben (most azt valóban hagyjuk még, hogy milyen szemes kávéból, az majd megint egy következő lépcső lesz).
-
válasz
RetepNyaraB #2964 üzenetére
Ja. A sznobok már nem tudják kimondani magyarul.
-
válasz
RetepNyaraB #2939 üzenetére
A kapszula nem vakuumos. A bolti tegla mar akkor doglott amikor becsomagoljak.
-
válasz
RetepNyaraB #2918 üzenetére
Azért az más kategória, ennyit nem szánok rá.
Akkor ezek szerint marad a Graef. -
oszy
veterán
válasz
RetepNyaraB #2892 üzenetére
Így van. Nem is írtam, hogy nem.
A bravos nekem egyáltalán nem ízlett, feleségemnek tetszik. Ezt még nem kóstolzuk. 1 kg tuti nem fogok venni belőle.
-
válasz
RetepNyaraB #2881 üzenetére
Igen, ez így van. Sajnos most a Gondolásokból is le kellett mennie pár főzetnek, hogy rájöjjek, állítanom kell a darálón. Röstellem, de nem hittem, hogy ennyit számít a pörkölés. Előbb icipici shotokat főzött (már azt hittem a gép rossz, de csupán a legfinomabb fokozatra volt állítva), majd első állítás után 70 grammos kávékat adott. Ismét finomhangoltam, délben tesztelem, remélem most már nagyjából jó lesz.
Lehet, hogy az arab kávé is jobb lett volna más örlési fokozaton. Talán emiatt nem teljesedett ki a kardamon. Lehetséges. Akkor viszont tényleg nálam volt a gond, nem az általam egyébként nagyon sokra tartott Kapuczinernél.
A Kona viszont sajnos sehogy sem ízlettDe ahogy Deer76 is mondta, attól még lehet valóban kiváló kávé - csak az valahogy nagyon nem az én ízvilágom.
lefelejtettem: Siemens Surpresso Compact-om van (fehér).
-
Peetta14
tag
válasz
RetepNyaraB #2820 üzenetére
Köszi, ezt felírom.
Gondolom így veszel ruhát, telefont, autót is. Szerintem pedig a design a termék fontos tulajdonsága, és bármilyen jól és megbízhatóan működik a termék, ha nem vennéd meg a design miatt. A tanácsod akkor állna max meg, ha nem egy ligában játszana a két kérdezett típus. Nem hozzáértőként is, biztosra veszem, hogy vannak közös alkatrészek is a két gépben.
Mondd, melyik főz finomabb presszót a kereteken belül? Elég jól paraméterezhető mind a kettő. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #2820 üzenetére
már itt is a 10-12 rugós kávék szaladnak,hogy adagonként megy a fagyasztás?
én elvagyok az 5×20dekás adagokkal.persze én ócsi sötét pörit nyomok
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #2814 üzenetére
Bellarom ~ Minges Kaffeerösterei GmbH
-
Peetta14
tag
válasz
RetepNyaraB #2814 üzenetére
van feleség is, nem tehetek be bármit a konyhába
Melitta Caffeo Ci a másik versenyző, ebből azért több is, így gyanítom jobb a szervízellátottsága.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #2799 üzenetére
anyósitató, csibósárga
-
capafog23
őstag
válasz
RetepNyaraB #2770 üzenetére
Valahogy gondoltam hogy ez lesz.
Akkor egy graef nek kell helyet keresnem.
Vagy mi ajánlott még automata örlőbe 50-60k ig ? -
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2761 üzenetére
Van a gép víztartályában bepattintós hely gyári filternek, de szerintem az is britás megoldás, szóval valószínűleg ugyanott lennék.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #2758 üzenetére
nálad a két pont
az én szívem már olyan zöld,hogy még a kenyeres papírzacskót is többször felhasználom./viszem benne a reggelimet/,pet palackot csak nordást
meg esetleg kólást találsz nálam.még sörben is üvegest veszek.közben szállítom a sok "szemetet". a millió féle vizet,üdítőt,köztük kedvencem a 2dl cumis babavíz.másik kedvenc témám,ahogy járom a dunántúlt,köztük a bakonyt,szépen megy a fakitermelés.lassan elfogy az erdő.kell a píz új pajeróra,meg aztán az év végi jutalék se jön rosszul az erdészetnél,a levegő meg egyre tisztább.hát nem áll jól a szénánk.
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #2663 üzenetére
Itt pedig egyéb látnivaló is akad közben!
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #2663 üzenetére
Akkor még van mit gyakorolnod, hajrá!
A perem alá ne nyomd le.
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #2636 üzenetére
Miért nem veszel egy frenchpresst
Problem solved. -
válasz
RetepNyaraB #2629 üzenetére
Basszus, én időközben megrendeltem a Bialettit.
De megpróbálom törölni, teflonos tejhab nekem nem hiányzik túlságosan... -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #2629 üzenetére
Rárepültem a témára, mert felszívtam magam a málló teflonbevonaton.
Árkeresők semmire se jók, cserébe véletlenül ráakadtam a Tschibo verzióra.
Acél, 3 decis (kisebb relatíve), indukcijós is, mi kéne még? Persze a szűrője lehet vacak, ki kell próbálni.
Egyébként a bialetti előtt egy Frabosk creamerem volt, porcelánból, azonos működési elv - nyilván a meleg tejet kellett beleönteni. Sajnos összetört és nem kapható. -
waxos
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #2625 üzenetére
Nem lenne ez rossz cucc, de azért volt, ami nekem nem tetszett benne. 1 személyre nehezebb vele elkészíteni a tejet, mint a tescóssal, mert még a kisebbik Bialettinek is nagyobb a mérete, ezért ha csak 1 cappuccinóhoz való tejet töltesz bele, akkor nem tudod rendesen felverni. A másik meg az, hogy ha nincs szerencséd, akkor sorjás példányt is kifoghatsz, ami hadználat közban szép lassan elkezdi vakargatni a teflont az edény faláról.
Egyébként nálam valamivel homogénabb tejhabot csinált, mint a tescós, csak hát van ez a teflonos dolog..
-
válasz
RetepNyaraB #2598 üzenetére
Ránéztem youtube-on, jó cuccnak tűnik, szép lattékat készítettek vele.
Szerintem beszerzek egy ilyent kezdésnek.
Tapasztalatot tudsz megosztani, mennyi pumpálás szükséges (videóban 10-20 között mondták), meddig melegítsük a tejet, stb...
-
válasz
RetepNyaraB #2595 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, ezt is lecsekkolom. Ez a készülék jelez az ideális tejhőfok elérésénél?
-
vtomi2
őstag
válasz
RetepNyaraB #2582 üzenetére
2. se sikerült, de szerintem rosszul raktam össze a darálót, mert szerintem ugyanakkorára darálta mint reggel. 4 személyes van, még az elején mértem, akkor olyan 18g kávé fért bele.
Most fura íze volt, keserű kávés ízzel kezdett, és nagyon édes ízbe ment át
MIre kitapasztalom elfogy a kávé
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2561 üzenetére
Köszi, az enyém is saeco, csak ugye azért kerestem meg a topicot, mert ha nem az olcsó sajátmárkásat veszem (aldi kilós szemes espresso), akkor savanyú lesz az eredmény. Egyszer butaságból megvettem egy Tchibo kávét, az volt eddig az egyetlen, ami nem adott cremát sem, szóval azzal a résszel nem szokott gond lenni, inkább hogy a minőségibb kávéból savanyút csinált. Majd kísérletezek kisebb kiszerelésekkel azért.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2548 üzenetére
De, megértettem, és írtam is, hogy az ESE párnákat mind így vettem annak idején, kézműves helyekről. Viszont még mindig nem tudom elképzelni, hogy az ilyen 50 centes kávékat ilyen kézműves kávéból csinálták. A törököknél elhiszem, ott is óriási kultúrája van a kézműves kávénak, minden vidéki piacon van "szárazkávés" (és jók is benne nagyon, de az megint egy másik műfaj), de az olasz kézművesség más árszinten van azért.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2529 üzenetére
Köszönöm. Abból indultam ki, hogy Olaszországban a turistahelyeken kívül nagyon olcsó a kávé (délen 50 cent), mégis mindig tökéletes, pedig azok annyiért biztosan nem kézműves kávéból készülnek. Azért itthon sokkal nagyobb az esélye annak, hogy rossz kávét kapjunk fancy helyeken is, bár nagyon sokat javult a helyzet. Szóval szívesen támogatok itthoni kisvállalkozásokat, de presszókávéban és tésztában inkább bíznék az olaszokban.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2522 üzenetére
"Mindezt pedig fenntartásokkal kell kezelni, mert nem vagyok barista"
Köszönöm
Pont ez a lényeg inkább, a személyes tapasztalatok
"Szóval az automatába én klasszik, "olaszos" presszókat vennék, azokkal nem lesz baj. Persze nem bolti szarokat, hanem tisztességes magyar kisüzemi, friss pörkölésű, minőségi cuccot.'
De ha olaszos, akkor nem inkább olaszt?
"Azt pedig adagonként használnám fel (többit a fagyasztóba, lehetőleg vákuum alatt) és semmiképp sem tölteném megdögleni a gép tartójába."
Gyorsan elfogy nálunk, két napnál többet a gép tartójában nemigen tölt kávé.
"nyilván nem lesz 2400Ft, mint az Aldis kilóára (ami amúgy ár/értékben nagyon jó, csak abszolútban vacak
)"
2000 az aldis szemes espresso kilója, és eddig azzal értem el a legjobb eredményt
Azért is jöttem ide, mert nyilván ennek nem így kellene lennie
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #2514 üzenetére
Köszi! Az aroma normálra van állítva, úgy látom, hogy az csak a mennyiséget befolyásolja. A vízhőmérséklet már magasra van állítva, az előáztatás hosszúra, az őrlési finomság is a második legfinomabb értéken. Van még egy intenzitásállító, ami az átfolyást fékezi a kifolyó "csapon", azzal is próbáltam játszani.
Ha nem való bele ilyen kávé, akkor mit ajánlanál kipróbálásra?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest