Új hozzászólás Aktív témák

  • Rush77

    aktív tag

    Menet közben kifutottam a szerkesztési időből.

    Lenne még itten pár felmerülő kérdés.

    Gőzölés.
    Olvastam Jolti leírását, hogy a gyári GC csővel hogyan is kéne de szerintem valamit nagyon nem találok el mert elszomorító a végeredmény. (a poemiaval azért valamennyire közelítettem az elfogadhatóhoz)
    Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen hőmérsékletnél érdemes elkezdeni a gőzölést illetve ha van egyéb tipp az is jöhet.
    A silvia cső is tervbe van véve de lassan történnek a dolgok nálam.

    PID.
    Van e bármiféle beállítás a PID-en (rex-c100 van nekem) ami arra szolgál, hogy esetleg kisebb intervallumokkal kezdjen el visszafűteni. Most simán van olyan, hogy esik kb 5-7 fokot és utána kezd el visszamászni. Ezt szeretném valahogy csökkenteni, hogy "állandóbb" legyen a hő.

    Illetve van e valami általánosan bevett praktika a kávék hőigényével kapcsolatban? Mondjuk az SO vagy világosabb kávék magasabb hőt szeretnek vagy a sötétebbek meg alacsonyabbat? Nekem igazából támpont kéne, hogy kb ne vakon induljak neki mert ki tudom kísérletezni, hogy hol jó számomra de hátha van valami általános tapasztalat.

    Egy tippet is szeretnék kérni, hogy a kilépő vizet mivel mérjem meg illetve hol, hogy lássam a pid és a valós közti értéket.

    Köszi

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák