-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
Szerintetek nagy szentségtörés a február 1-i porkolesu Casino Mocca San Augustínt holnap megbontani? 😁
-
2007ath
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Néhány megjegyzés, illetve kiegészítés.
Koczó93: "Az ims felsőszűrőt felejtsd el, szerezz be egy "iparit" negyed annyiért sokkal jobban terít." Az "ipari" az pontosan mit jelent? Pl. [ezt] ?
fragola.6035: A PID a középtávú tervek között szerepel.
gubabela: A daráló keresés alatt. Valószínűleg Graef CM702 lesz. Jelenleg egy Porlex Mini kézi darálót használok.
Parci: Meggyőztél. [Ezt ] fogom megrendelni.
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #67806 üzenetére
ez mind igaz, de pár ezer forintból ki lehet szedni az alut a savas kávé útjából, én mindenkit arra biztatok, hogy tegye is meg...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
von toth
tag
Úgy látszik nem vált be.
De mintha a pacifikos srác is tragikus hirtelenséggel beszüntette volna az értékesítését.
-
von toth
tag
35 esszeh?
Van értelme vagy lepusztult szar? -
Lefty
addikt
válasz fragola.6035 #67804 üzenetére
Ez altalanossagban is igaz lehet, hogy 2 hetesen nyissunk egy porit? Kapuczinert most 3 naposan mar fagyoba tettem.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Jópofa ez az angol-magyar fordító program!😂
Ami ugye természetesen nem igaz, pont volt szerencsém kóstolni, egy francia borválogatás kóstolójára voltam hivatalos, ahol a végén kávéval kínáltak, mégpedig a nevezett cég egyik újdonsága, eszméletlen guszta, zöld, dzsungel mintás dobozkából került elő az Uganda Robusta kapszula. Jé, ezt ismerem, ide vele, nem is aludtam 3-ig el!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #67816 üzenetére
bár nem vagyok veterán, de nálam valahogy rendre úgy alakult, hogy frissen bontva a casmót egy, maximum két napig egész jó volt, aztán valóban kb. másfél hétig hanyagolandó, aztán jó, de érdemes sietni vele. hogy tök frissen bontva miért jó eleinte, azt nem értem, de becsszóra így volt
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #67816 üzenetére
Mostanaban nem vettem de en egy hetesen bontottam altalaban,es nem volt vele gond
-
Peti...(16v)
tag
Továbbra is küzdök a nyitott karos csapolással. Nem a szépsége érdekel, van rendes kifolyós karom is, így könnyen átléphetném a problémát, csak ez azt mutatja, hogy eddig is rosszak voltak a kioldódások.
Próbáltam minden vudut bevetni, van rdt, wdt, egyengető, maroktamper, cserélgetem a különböző felsőszűrőket, és végül sikerült odáig jutnom, hogy teljesen értékelhetetleneket húztam. Bedühödtem, visszaraktam a gyári felsőszűrőt, lenyomtam a hagyományos tamperrel (rdt+wdt maradt), és végre majdnem tökéleteset húztam. Kétszer egymás után. Ki érti ezt... -
paljoc
tag
válasz Peti...(16v) #67819 üzenetére
A kávékészítésnél esetenként a görcsös precízkedés felett kiütéses győzelmet arathat a jó értelemben vett olaszos lazaság. /nem is tudom már ki is mondta ezt...:-))))/
[ Szerkesztve ]
-
Szabo65
újonc
Kedves fórumozók, szeretnék egy kis segítséget kérni. Indonéziából kávé ültetvényről hoztunk 2db 250 grammos cibet kávét (egy őröltet és egy szemeset) bízva abban, hogy itthon tasakokba tudjuk tenni őket és elajándékozzuk a barátainknak. Sajnos akárhogyan is keressük nem találtunk olyat tasakot, ami aromazárós lenne. Otthon ennyi tuti nem fogyna el, ezért ha továbbra sem találunk tasakot megválnánk tőle, mert kár lenne, ha egy ilyen kávékülönlgesség tönkremenne.
Tudtok esetleg olyan helyet, ahol aromazárás tasakot árulnak, illetve ha megválnánk tőle mennyi a reális ára?
Köszönöm a segítséget.
-
peti925
újonc
Sziasztok, eladnám PID-elt Rancilio Silvia kávéfőzőmet:
https://www.jofogas.hu/vas/Rancilio_Silvia_Auber_PID_eloaztatassal_IMS_75920484.htm
175e
Illetve pár hónapos Eureka Mignon darálómat:https://www.jofogas.hu/vas/Eureka_Mignon_Instantaneo_MCI_fekete_uj_allapotu_kavedaralo_75643964.htm
75e
Mindkettő gyakorlatilag új, folyamatosan karbantartott, tisztított, a kávégépben csak lágy vízet használtam
[ Szerkesztve ]
-
-
Koczó93
őstag
válasz Csápájev #67829 üzenetére
Még nem jött meg a tizedgramm pontos mérlegem, így csak a konyhaira támaszkodok ami elvileg gramm pontos de így elég nagy a szórás. 18g körül rakok bele 17nél állt a víz a tetején de ugye akkor tudok pontosat ha megjön a mérleg.
A zaccot kivételesen elfelejtettem lesöpörni -
senior tag
válasz Peti...(16v) #67838 üzenetére
Én is ezzel szívtam hetekig, mire rájöttem ugyanerre
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
adp
őstag
válasz Peti...(16v) #67838 üzenetére
Igazabol mindketto, ha tultoltod barmit csinalsz nem lesz jo, alultoltve esetleg kevesbe lesz testes, de ettol lehet finom. Igy inkabb a kevesebb a javasolt
-
Wolfy999
tag
Ugy tudom tobbeknek is az volt a tapasztalata, hogy a rez vizterito PID nelkul egettebb kavet eredmenyez, mert jobban tartja a hot. Ha sorba kene rakni, en igy priorizalnam a beszerzeseket (ha mar a GC adott):
0. Tisztitoszerek
1. Daralo
2. Rendes tamper
3. PID
4. Minosegi szuro (ims, LM, vst, reneka, ilyesmi)
5. Rez vizterito
6. Nyitott kar
7. Barmi egyeb extra vagy tuning, mint rezcso, nyomas szabalyozas, egyengeto, stb. -
HÁZIGAZDA
válasz Wolfy999 #67843 üzenetére
emlékszem erre a gondolatra még évekkel ezelőttről a kávéológia fórumról. nem vagyok meggyőződve róla, hogy kiállná az idő próbáját (hőstabil állapotban inkább előny, ha aztán jobban tartja a hőt, nem? a fej is ezért réz és nagyobb tömegű), de az is igaz, hogy úgy sem akarnám pid nélkül használni (de igazából ezt sem értem: pid-del miért nem égeti akkor?). ugyanakkor a vízterítőnél én már aluparáznék, szóval mindenképp cserélném
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
csabulaxi
senior tag
ugye ezt innen írta valaki?!
Kotyogós vagy kapszulás?
Mit mond egy igazi kávé ínyenc?ilyen mondatok.
hogy én miért használok patronos kávét. Az egész teljesen egyszerűen kezdődött, ugyanis szeretem a kávétugyanis áruk elérheti a 100.000HUF-ot is. Ahhoz már nagyon kell szeretni a kávét, hogy otthonra ennyit költsünk rá....
és ez a kedvencvem:
- környezettudatosság szempontjából a kapszulákat pl. a Nespresso visszaveszi, és egy csomó DIY terméket készíthetünk belőle házilag[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
fragola.6035
aktív tag
Mert pid nélkül felmegy a hőmérséklet 110 fok fölé és egy fejöblítéssel nem biztos, hogy visszahűl a vízterítő. legalábbis ez volt kb. 6-7 éve a vélemény erről, amikor még robusztát ittunk. Az akkori igazságok mára már nem biztos, hogy megállják a helyüket.
De én biztos, hogy legelőször pidre költenék.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Lefty
addikt
válasz Koczó93 #67841 üzenetére
Ez porkoles fuggo is. Peldaul egy yirgabol belemegy a 18 is ims-be meg gond nelkul, mig egy olaszbol 16,5 mondjuk. Minnel sotetebb annal nagyobb lesz a terfogata daralas utan. Tapasztald ki, alapvetoen jo ha a felszoszuro csavarja nem hagy nyomot a pogacsan. Addig toltsd/illetve jatsz a finomsaggal, amig igy van.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest