Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz #98690560 #124512 üzenetére

    Chami Chago etiópot vettem, presszó és filter verziót. Mindkettő kellemes, a filter nem meglepően érdekesebb, bár én filternek világosabbat képzelnék, de nem annak csináltam, hanem GC előáztatós presszós buli.
    Kellemes, elég tipik etióp. Rendben van a pöri és az alapanyag is (szépen folyik, nincs furcsa mellékíze, jó minőségűnek tűnik). Nincsenek szenzor skilljeim, a déli lankákon lenyugvó nap fényében tükröződő harmatos rebarbaraszárak nem mosódnak bele az érett sárgabarackok hamvasan kicsorgó levének illatába, sajnálom.
    Még mindig nem értem miből élnek meg, mert jelenleg ebből egy kiló 10k Ft és ezért a minőségért ez NAGYON, sőt, hihetetlenül kedvező ár manapság. A rém puccos, dán, szelepes zacsival és drága papírra nyomott is mellécetlivel, infókkal.

    Azt hittem a karácsonyi a beetető ár és majd januárban jól feltolják. De nem. Szerintem kolumbiai (inkább bengál, a kiszállítót elnézve) kokainmaffia pénzmosodája, ez teljesen egyértelmű. Egyszer veszel, többé nem szabadulsz tőlük élve.

    ui.: a weblap Brave böngészőből elég fosul üzemel. Amúgy is össze-vissza hol angol, hol magyar. Ezen van mit csiszolni.

  • icm

    tag

    válasz #98690560 #124512 üzenetére

    Pont ma fogyott el a karácsonyi rendelésem (250g). Vártam kb 2 hetet, bontottam, kíváncsi voltam. Nem volt valami izgalmas, átlagos de jó minőség. Tovább pihentetve jobb lett, vagyis másabb, számomra kellemesebb. Etióp Gure Dako-t rendeltem, filter pörit.
    Ha rendelsz én azt mondom most, hogy ne 2 hét után pattintsd, pihentesd inkább egy hónapot. Aztán lehet az espresso (sötétebb) pörkölést nem kell eddig, ennek jót tett volna - jó lett volna ha tudom.

Új hozzászólás Aktív témák