Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz venember83 #196352 üzenetére

    Ennek a bringának egy fő baja van: a kora, ami miatt az egész mára elavult és valójában az avulást érdemes beárazni. Az tök mindegy újonnan mennyibe került 6 év után minden a töredékébe kerül. Egy új autó 3 év alatt elvesziti új árának a 60-70%-át, ahhoz képest a bringák egész jól tartják az értéküket.
    6 éves technika, ami azt jelenti, hogy a hajtáslánca már elavult (nem 1x12), a stumpi egy trail bike, amiből ma már nem is létezik 27,5-ös kerékkel, mind 29 és bizony jobbak. A váz geometria és tudása is 6 éves, nem mai. Erre a bringára is igaz, hogy itt a 27,5-es kerék miatt a bringa tetején rajta vagy, míg egy modern 29-es esetében benne vagy a bringában, ami óriási különbség érzet (kanyar, súlypont, egyensúly), magabiztosság tekintetében.

    A kérdés talán az lehet, hogy ha már van ennyi pénzed egy bringára, akkor mit szeretnél jobban egy a mai MTB iparág aktuális legjobb tudását, vagy beéred a 6 évvel ezelőtti megoldásokkal? Utóbbi eset nyilván ha anyagilag olcsóbb, jó az ár, ezekért cserébe le lehet mondani néhány dologról tudatosan.

Új hozzászólás Aktív témák