Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz dany27 #3427 üzenetére

    igen, a 2 változat között ennyi a különbség.

    ha van net, akkor talán a wlan-karit is egyszerűbb életre kelteni, vagy legalábbis kisebb a ''probléma'', ha nem jön össze.

    Vladi: feltörni egy gépet nem csak azért lehet, hogy kárt okozzunk. lehet, hogy csak el lett felejtve a root jelszó, mert régóta jól ment a gép.

    amúgy az egyik megoldás, hogy egy live cd-ről bebootolsz, akkor root konzolt kapsz (vagy abba tudsz menni), felmountolod a linuxos /-t valahova, chroot-olsz rá, majd passwd, és kész. ha jól emlékszem, ekkor nem kéri a régi jelszót.

    másik, kissé fapadosabb módszer az init /bin/bash beszúrása a boot sorba, ekkor az init dolgok helyett a kernel felállása után egyből egy bash parancssort kapsz, és itt is el tudod érni a passwd-t.

    a /etc/passwd-be valahogy be lehet állítani, hogy egy adott usernek nincs jelszava, vagy hogy a belépéséhez nincs szükség jelszóra (? ebben nem vagyok biztos, erről csak olvastam). hogy pontosan milyen karakter és hova kell, annak pillanatnyilag ne mtudok utánanézni, talán majd holnap, hacsak más nem vágja fejből.

Új hozzászólás Aktív témák