Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    Egy kis tapasztalati hsz. csak.

    A cél: feltelepíteni egy, a netről letöltött betűtípust (.ttf). A windowson nevelkedett embereknek ez csuklóból megy (jobb gomb, betűtípus telepítése), de Linuxnál persze nem így működik. A baj az, hogy fogalmam se volt, hogyan. Google skill elő, ám a találatok "meglepő" módon szinte kizárólag konzolparancsokban gondolkodnak. Én a Linuxnál eredetileg szerettem volna pusztán GUI-ra támaszkodni, persze nem tudok, úgy tűnik, hogy aki Linuxot akar használni, annak kell a konzolparancsokkal foglalkozni, vagy a folyamatos falbaütközések miatt hamar kiábrándul az OS-ből.

    A probléma ugyebár az, hogy az \usr\local\share\fonts könyvtárba kellene csak kitömöríteni, és kész. Csakhogy az a könyvtár egyorrú felhasználóknak nem írható.
    Itt jön az általános javaslat, hogy jah, sudo parancs konzolban, oszt az segít. Köszi... :W

    Miközben kerestem egy számomra is elegánsnak tűnő megoldást, hirtelen belefutottam a font-manager nevű alkalmazásba. Pont azt csinálja, amire szükségem lenne. Discover beizzít, megkeres (jé, benne van! ;] ), telepít. Működik. Csak a pluszra kattintok, és utána telepítem a könyvtárból a .ttf-et. WoW. Van remény. :)

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák