Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    Köszönöm mindenkinek a segítséget, de szerintem én ezt feladom :(((

    Az etchert még kipróbáltam utoljára, és ennyit kaptam eredménynek: [kép] Meg hogy fel se kínálja a bootot meg semmi.

    A manjaro helpekben kicsit optimistán kezelik a legacy boot meg egyéb dolgokat. A mai laptopok már uefi onlyval jönnek, és még a secure boot-ot is csak akkor lehet kiszürkült enabled-ről átkapcsolni disabled-re, ha bios jelszót állít be az ember. Aminek szintén nem kellene követelménynek lennie 2020-ban, mert a win10 már bemutatta azt a secure boot dögvészt hosszú évek alatt. Talán egyszer majd lesz rá megoldás, de ma még nincs.

    A laptopomban a jelek szerint valami új vezérlő elektronika van, mert a distribek fel sem ismerik - és nem csak az ubuntu verziói nem. Centos meg a többiek is fail, be se töltenek. Vagy 50x koptattam meg ezt a szerencsétlen pendrive-ot, és nulla eredménnyel. Az acer topic-on fél éve ott van a probléma a driver miatt, talán egyszer majd lesz rá érdemben válasz, eddig még nem volt.

    Erre a laptopra a jelek szerint a sors nem akar linuxot, és egy os felhúzására nem kellene ennyi idő és energia elmenjen. A magam részéről eleresztettem a problémát és perkálok a microsoftnak. Az üzletvédelmük most is jól teljesített :(((

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák