Új hozzászólás Aktív témák

  • #26097408

    törölt tag

    Nem semmi hozzaszolast es egyetnemertest generalt egy artatlan kerdes tolem. Gondolkoztam sokat reagaljak-e vagy hagyjam a levesbe menni az egeszet, mert ugy erzem mindegy mit mondok itt ugyis lesz annak az illetonek valasza es megmagyarazza mint eddig is tette tobb mint 20 hozzaszolason keresztul. Nem is szanom ezt a hozzaszolast senkinek ugyis magara fog ismerni az illeto kinek szol.
    Stacer tema...ez egy Linux app ami azon kivul, hogy cleaner mas hasznos funkciokkal is bir es total nem ertem miert windows-os berogzodes, ha erdeklodtem a cleaner funkciojaval kapcsolatban.Igen tudom lehet ezt command-al is csinalni de nekem egyszerubb lenne es gyorsabb ha egy appban egy gombnyomasra egy pillanat alatt elintezne ami hosszasabb lenne terminalban.
    Ha wine-rol kerdeznek, hogy tudnek vele windows appot telepiteni (hozzateszem meg nem probaltam) akkor gondolom ismet elojonne a windows-os berogzodes.
    Meg csodalkozok, hogy amikor a VPN-rol kerdeztem, hogy letezik-e olyan aminek van grafikus felulete akkor nem jott elo a windows-os berogzodes.
    Vannak olyan appok amikre van itt alternativa es egesz jok is, vannak olyanok amik nincsenek fent a Software Managerben azoknal kulon hozzaadtam a repot es megoldottam es vannak olyan appok amikre szuksegem van (es ez nem windows-os berogzodes) es azt valoszinuleg virtualbox vagy Wine-on keresztul kell, tudom csak megoldanom. Attol meg ez nem windows-os berogzodes!
    Igen ez egy olyan rendszer ahol mindent lehet a terminalon keresztul intezni es itt ti sokan azt preferaljatok. De egy normal hetkoznapi ember mint pl. en orul annak, hogy ideig eljutott. Sajat magamtol kiirtam egy windows telepitot ha ez nem jonne be, megkerestem a product key-em, kiirtam a Linux Mint-et es telepitettem is. Ugy kerdeznem toletek, hogy egy Joska Pista akik leszolitotok az utcan meg tudna ezt csinalni? Azt sem tudna valoszinuleg mi a Linux.
    A regi VPN-em hasznalom terminalon keresztul mert appot a ceg nem csinalt (vajon miert). Nehez igy hasznalni? Nem de sokkal tovabb tart, korulmenyesebb mintha lenne egy grafikus felulet ahol egy klikk lenne. Igy be kell irnom a parancsot, jelszot (mert az ujjlenyomat olvaso nem tamogatott) majd 4szer enter, beirni egy szamot es enter. Ez minden csak nem felhasznalo barat magoldas, de nem panaszkodok hanem alkalmazkodok, kerdezek.
    Amugy kerek egy evig hasznaltam Lineage OS-t GMS nelkul, na azt nevezem kompromisszumnak es atallasnak, alkalmazkodasnak, szoval senki ne mondja nekem, hogy nem tudom elfogadni az ujat.
    Vagy ha bemegyek az update manager-be, refresh es update az valahogy gyorsabb mintha supo apt update utan sudo apt upgrade and yes.
    Vannak olyan helyzetek amikor elkerulhetetlen a terminal de ahol lehet inkabb grafikus feluletet, appot valasztom. Egyszerubb, felhasznalobaratabb. Ez is windows-os berogzodes lenne?
    A Linux kb. olyan mint a Huawei mostani helyzete GMS nelkul. Mindenre van alternativa, megoldas de korulmenyes. Es pontosan ezert nem is lesz soha sok Linux felhasznalo, mert a masik rendszer out of the box egyszerubb jobban user friendly. Ezzel nincs is baj reszemrol mert legelabb ez egy egyedi rendszer masreszt tok mindegy mit valaszt az ember mindenhol kisebb-nagyobb kompromisszumot kell kotni. De az hogy mindig elojon az az attitud, amiben burkoltan elrejti az illeto, hogy te most tulajdonkeppen miert is vagy itt, miert nem olvastad el az osszefoglalot, miert nem gugliztad meg, miert nem mesz vissza ahonnan jottel itt ez nem vezet sehova.
    En nem megtanulni akarom a Linuxot, hanem megerteni.
    Persze le lehet irni, hogy hova milyen parancsot kell beirni ami megoldast nyujt de en meg is akarom erteni pontosan mi tortenik ha lenyomom az entert ugy fogom megtanulni. Ami meg egy-ket embernek a kisujjaban van az nekem meg nincs.
    Lehet meg teszek fel kerdest a jovoben bar ha ez a hozzaszolasom elemeire bontva ki lesz elemezve es minden egyes szavam meg lesz magyarazva akkor tudni fogom merre hany meter es I am not welcome here anymore. De ha nem igy lesz akkor tovabbra is maradok es orulok, hogy a topik tagja lehetek es fejlodhetek a segitsegetekkel.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák