Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Mustármag #79981 üzenetére

    Nincs ezzel az auto particionálással semmi gond, főleg ha csak ez az egy OS lesz az SSD-n, max nekem kicsit meglepő volt, ahogy megoldotta a telepítő.

    Kérdés, 4gb-al is ajánlott a fizikai RAM szoftveres tömörítése a zram-config?

    Az super, ha sikerül bővítened 4GB-ra a RAM készletet, igen, mindenképpen hagyd fenn így is a zram-ot. Egyrészt a kevés memória ma már a 4GB-ra is érvényes, másrészt minimál CPU használattal a tömörített megoldás akár gyorsabb is lehet a normál swap-nál. Elméletileg a fizikai RAM felét csinálja meg a rendszer zram-nak, így tudod megnézni:

    Terminalba inxi -p parancs kimenete. (Ctrl+Alt+T nyit terminalt) a kimenetet be is rakhatod ide! (teljes szöveg kijelölés és Programkód gomb, ahogy ebben is láthatod. (épp a zram a téma ebben a hsz-ben)

    Továbbá, be lehet valahogy kapcsolni azt a funkciót hogy a görgő kattra előjön a 4 irányú navigációs "gomb" és a weblapokon elég valamelyik irányba eltolni a görgetéshez a kurzort, nem kell görgetgetni?

    Nincs egerem, de tapipadon működik a két egérgomb egyszerre lenyomására a 4irányú tologatás, sajna nem emlékszem egérrel hogyan volt, de működött anno.

Új hozzászólás Aktív témák