Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz Tibord #2722 üzenetére

    Sehol nincs pontosan leírva, hogy pontosan mit kapsz a befizetett adóid után. Mehetsz az SZJA-d, az ÁFA-d és a többi után is, ott se találod ezt a rejtélyes jogosultságot. Általában véve kapsz mindenfélét, és mivel közteherviselésnek, sőt, némelyiket biztosításnak hívják, ezek a rendszerek – igen kevéssé meglepően – szolidaritási ill. biztosítási alapon működnek.
    Ahogy mondtam, jogosultsági időt gyűjtesz (jelenleg a 10 % megfizetésével, de nem az összegével!), és nyugdíjba vonuláskor számítják ki az éppen érvényes szabályok alapján az ellátás összegét.

    A te 8 % befizetésedből fizették a 200 milliót, ezen egy pillanatig se érdemes vitatkozni. Nyilván nem a vezérigazgató prémiumát költötték erre, de az is a 8 %-odból repül, úgyhogy végülis mindegy.

    (#2723) Mercutio_
    "De kapott, jogosultságot a nyugdíjra, csak éppen ügyes trükkök százait bevetve segítségével járulékról adóra nevezték át ezt a pénzt"
    Nos akkor gyorsan vezesd le nekem, hogy miként számolták a 24 %-ból a nyudíjjogosultságot, vagy a nyugdíj összegét, mert számomra nem világos.

    (#2724) Monyesz
    "Viszont azzal hogy befizetett (hozzájárult mások eltartásához), jogot generált arra, hogy majd róla is gondoskodjanak anno (szolidaritási alapon), mikor ő kerül sorra. Ergo abszolut nem lehetséges az, hogy akinek nincs meg a 20 éve, annak nem jár semmilyen ellátás vagy max csökkentett"
    Semmiben nem változik az, hogy a befizetéssel jogot generálsz a jövőbeni nyugellátásra. Ahogy már leírtam párszor, annyi változik, hogy ezentúl a 10 % megfizetése generálja a szolgálati időt, mégpedig ott, ahová fizeted. A szabály megváltoztatásáig a 9,5 % is kétfelé ment 8-1,5 arányban, így akár egyedül azzal mindkét helyen szereztél jogosultságot, nem feltétlenül kell a munkáltatói 24 %-ot idekeverni.
    Azt is érdemes látni, hogy a MNYP-ba az eddigi 8 % helyett decembertől 10 %-ot fizetnek a maradók, ami 25 %-os növelés.

    (#2725) fokukac
    "az elmúlt négy-nyolc évben nem készültek fel a kormányzásra"
    Mekkora okosság. Az elmúlt 2,5 év teljesen átírta a szabályokat, a körülmpnyek pedig folyamatosan, hatalmas amplitúdóval változtak. A kiszámíthatatlanságra mégis hogyan lehet felkészülni? Valamire biztosan készültek, csak éppen pár hónap után rájöttek, hogy a nagy büdös helyzet máris egészen más.

    [ Szerkesztve ]

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák