Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz Mercutio_ #2953 üzenetére

    Ha ismered a felsőoktatási viszonyokat, akkor a tiéd a bla-bla. Ha nem, akkor nézelődj. Jelenleg a felsőoktatás a 80-as évek második és a 90-es évek első feléhez képest egy rakás piacképtelen embert képez, és hemzsegnek a bújtatott munkanélküliek. Amikor engem ~20 éve felvettek az eredeti szakomra, 15 főt hirdettek meg, és végül 21 került be. El voltunk hűlve, hogy mennyi ember, mit fognak páran kezdeni magukkal, és hogy a színvonal sínyli majd meg. A végzésem utáni évben ugyanott ugyanerre 60 főt hirdettek meg, miközben talán még kisebb lett a piaci igény...
    Ebben a formában további támogatást alanyi jogon nem nyújtanék. Aki top, az jó ösztöndíjat kap, a férgese meg hulljon csak, a papír úgyse ér sokat, pont miattuk.

    "ha ugyanez a szülő elküldi pl. a gyerekét egy középfokú OKJ-s papírt adó képzésre, akkor még 2 évig kapja a családipótlékot és a családi adókedvezmény is jár neki"
    Talán nem értetted meg az előbbi példáimat, az adókedvezmény nem jár neki. A családi pótlék jár, de az összege addig nem fog nőni, amíg a mostaniak vannak kormányon, ahogy 2002-ig se változott.

    [ Szerkesztve ]

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák