Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    válasz Mercutio_ #10022 üzenetére

    Ez jó kérdés. Elméletileg a szlovák OTP a Szlovák Nemzeti Bank alá tartozik, tehát az felügyeli a működését. Ebből én azt mondanáőm, hogy ha Magyarországon zárolják is a betéteket, akkor a kis OTP-ben még hozzáférhető lenne.

    Ugyanakkor tényleg eléggé rá van szorulva a nagy OTP segítségére, tehát ha nálatok gond van, akkor a szlovák OTP-nél is gond lehet. Annyiban esetleg jobb a helyzet, hogy a szlovák "OBA" fizetné ki a betéteket, bár nem tudom, hogy mennyire lennének barátságosak, pláne akkor ha esetleg a többi szlovákiai bank is bajba kerülne ( pl. az Erste papírjai a prágai értéktőzsdén is eléggé bezuhantak, szerintem többek közt a nagy magyarországi kitettségük miatt is és Szlovákiában ők a legnagyobb bank ).

    Igazából én már azon gondolkoztam, hogy keresek valami jó kis amerikai osztalékrészvényt, ami azt jelentené, hogy dollárban tartanám a pénzem és elég likvid is lenne. Pl. ha azt vesszük Szlovákia is egy kis gazdaság, iszonyú exportkitettséggel és a nagy EU-s államokat kicsit felhergelte az utóbbi időben ( szerintem :) ).

    Egyébként furcsa, hogy az utóbbi időben némely szlovákiai bank 4 százalékos eurókamatot is ad. Akkor voltak utoljára ilyen magasak a betéti kamatok, amikor készültünk az euró bevezetsésére és a bankok nagy betétgyűjtésbe kezdtek. Viszont most valószínűleg nehezen jutnak pénzhez más forrásból . ( Még nem tudom, hogy ez baljós előjel, vagy csak ennyire kell nekik a pénz a megnövekedett hitelezésükhöz :) )

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák