Új hozzászólás Aktív témák

  • Mercutio_

    félisten

    válasz attiati #10028 üzenetére

    Az "államtól" esetén nem mindegy, mivel kevesebbe kerül ugyanaz az állami/önkormányzati alkalmazott - aki egy hatékonyabb folyamatban szükségtelen, és sok esetben manapság se túl hatékony - ha munkanélküli/szociális segélyt kap, mintha teljes fizetést.
    Ezt akár azzal is kombinálhatod, hogy választhat fele pénzt kap és fele munkaidőt van bent - ez alatt is el tudja végezni a munkáját - vagy leépítés.

    Amennyire belelátok rengeteg olyan állami/önkormi intézmény van ami duplikált tevékenységet folytat, vagy a gazdasági folyamataik centralizálhatóak lennének, ezzel a költségek (nagyobb mennyiség miatt jobb tárgyalási pozíció, jobb átláthatóság, stb.) is csökkenthetőek, vagy - mivel állandóan az a szöveg, hogy kevés a forrás - ugyanannyi forrásból több minden megvalósítható lenne.

    A megspórolt pénzből csökkentheted az ál(l)am :Dadósságot, és/vagy fordíthatod gazdaságélénkítésre, az állami megrendeléseket sem feltétlenül kell csökkentened, csak ésszerűbb/lényegesebb dolgokra fordítanod, amivel a szolgáltatások színvonalát javítod, a bürokráciát csökkented, a folyamatokat automatizálod, a használt rendszereket és eszközöket egységesíted, stb.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Új hozzászólás Aktív témák