Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz _BM_ #10494 üzenetére

    Anno volt már magas inflációs időszak Magyarországon, például a legutóbb a kilencvenes években és természetesen követte a jegybanki alapkamat az inflációt, hiszen azért van hogy ezt csinálja, nem mellesleg törvény írja elő. Mi oka lenne hogy ne csinálja?

    A betéteket egyrészről nem lehet csakúgy átutalni, mert azok nem úgy léteznek hogy ott "vannak" egy számlán, eleve ki vannak hitelezve/forgatva vannak. De még ha ott lennének is és át is lehetne utalni (egyébként ekkor sem lehetne), attól még a követelés ugyanúgy meglenne, mit érnének vele azonkívül hogy tönkremennének azonnal? Sem az Uniós sem az itthoni jogot nem tudják felülírni a bankok. Szóval amit mondasz annak a realitása szerintem pont hogy a nullával egyenlő.

    "ugyanis rohadtul szüksége van pénzre az erős nyugati államoknak."

    Mi köze van a nyugati államoknak a nyugati multinacionális bankokhoz?

    Drasztikus leértékelődés pl mesterséges leértékelődéssel történhetne, bár nem fog ilyen lépés születni mivel attól most azonnal meghalna a pénzügyi stabilitás. Semmi logikus érvet nem látok amiért ilyet akarhatna csinálni most a kormány. Pont ellenkezőleg, erősíteni akarják ezt a vézna forintot.
    Lebegő árfolyam lévén persze tovább leértékelődhet a forint természetes úton. Ez viszont igen, egy erősen valóságos veszély. De egyébként ez már másik téma, a betétek biztonságához nincsen köze, már ha most nem úgy értjük a dolgot hogy a forintban tartott megtakarítások nem tűnnek jó ötletlenek manapság.

    Üdv,
    SR

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák