Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz Speeedfire #91225 üzenetére

    "Sony vonal. Tök rá voltam kattanva az a7 mkii-re. De munkatársam vett egyet, megnézegettem. És hát brutál visszalépés lenne nekem az m5 mkii-höz képest. Egyedül tényleg a képminőség, és a FF miatt lenne jobb. Az a7 mkiii meg brutál drága. Tükröst meg nem akarok, szóval még sokáig marad az m43."

    2 évente tartok egy nagy túrát és végig fogdosok mindent, meg ilyenkor jó 1-2 hétig olvasgatok a témában, ki merre tart, stb. Ez most eljött, épp a Fuji nyílt napról jövők. Az új MILC rendszerek kiesnek natív objektív hiányában, így a Fuji és a Sony FF jöhetett nálam szóba.

    A Sony nagyon megtudna győzni a jó szenzorával, hihetetlen mit tud iso6400-on is és most pénzvisszatérítés is van, ~300.000 Ft-ért be lehet szerezni az A7II-t, hát megnéztem, de óriásit csalódtam.

    Ez innentől kezdve teljesen szubjektív lesz, tehát kezeljétek úgy, de ők kiknek gyártják a fényképezőket, azt nem tudom. Nincsenek vaskos ujjaim, de egyszerűen nincsen hely a markolat és az objektívek között, ráadásul a kisujjamnak nem maradt hely, csak úgy lógott. Lóg az E-M5 II-nél is, de azt teljesen másképpen fogom meg, az A7 II megkívánja hogy rendesen rámarkolj, esetleg egy portré markolattal kényelmesebb lehetne, de úgy már szép méretes darab. Nincsen érintő képernyő, ezt nem is gondoltam volna, annyira alap, de nem baj, ha lenne joystick, viszont az sincsen. Az EVF pedig szaggatott bolti fényviszonyok mellett, a JPG-ket elnézve pedig, sokat kéne a monitor előtt üljek.

    Rátettem egy 35/1.4-t, (korábban már néztem a 16-35-el is), borzasztó orrnehéz, nagyon nagyok azok az objektívek, a kisebbeknek neten utána néztem, pl. Samyang 24/2.8, azzal már cuki lenne, csak tesztek alapján f/5.6-ig kéne rekeszelni, hogy a képszélek és sarkok rendben legyenek. Tehát valahogy nem az én világom, a nagy objektíveik tesztek alapján nagyon jók, de nagyok és jóó drágák is, a kicsik pedig átlagosak, sok esetben rendesen rekeszelni kell őket, így összességében letettem róluk.

    Fuji: Na ők tökre más kávéház. A kisebb gépeiken nincsen (elenyésző) markolat, hasonlóképen meglehet őket fogni mint az E-M5 II-t, kisebb objektívekkel tökjó az X-T30, az X-H1 pedig pont csak annyival nagyobb az A7 II-nél, hogy ráfér a kisujjam is, jól meglehet fogni a gépet, a kisebb objektívek miatt van hely a markolat és az objektív között is. Arra akármit pakolhattam, f/1.4 - f/1.2-es objektívekkel sem volt orrnehéz a szett. Az EVF nem szaggatott, a kezelése logikusnak tűnt, kicsit olyan érzés fogott el, hogy az ő mérnökeik még lehet, hogy használják is az általuk kreált termékeket. Az objektív felhozatal példás, de PL 12-60 megfelelőjük nincsen, elvileg idén karácsonyra érkezik, 1-1 objektívük viszont már számomra nagy, de teljesítmény/méret szempontjából szerintem egy jó kis rendszer. Kissé drága, de érdemes kézbe venni, az anyagot nem spórolják ki semmiből.

    Ha valaha váltok, szinte biztos, hogy őket választom majd.

Új hozzászólás Aktív témák