Új hozzászólás Aktív témák

  • bicajoskema

    tag

    Sziasztok!
    Van egy LHGR6+r11e modemmel szerelt eszközöm, ami egy TP link AX1500-ba megy be cat5e kábellel és POE-n kapja a tápot. A ház tetejére fel van téve az eszköz, jó ping-el és elfogadható sebességgel adja a korlátlan Yettel netet. Sajnos időnként ledobja a netet, és kapom az értesítést, az androidos telón vagy laptopon, hogy nincs internet a WIFI-n, tehát az AX1500-ról nem dob le, és az LHGR-AX1500 kapcsolat sem szakad meg, mert a mikrotik-es IP címen mindig elérem az LHGR6-ot, amit rebootolva már meg is javul a kapcsolat.
    Sajnos ez nagyon zavar, mit lehetne tenni, beállítási probléma lehet? Illetve akárhányszor felmegyek a Mikrotik webes felületére, mindig másik IP címet látok (amit a Yetteltől kapok). RouterOS-t most frissítettem 7.3-ra.

    Mi a célom: Adja az LHGR a netet, mintha csak egy szolgáltató volna, ne korlátozzon semmit, frissítse magát és rebootolja időközönként, ne is vegye észre hogy ott van. Majd az AX1500-ban kiosztom az IP-ket meg megoldom a port forwardingokat stb. (lesz egy jópár eszközöm Home Assistant miatt, klímák, okoseszközök, shelly-k, termosztátok stb.)

    Ha valaki egy jelképes összegért be configolná a hálózatot atom stabilra teamvieweren keresztül, az is nagyon jó lenne nekem :)

    Köszi!
    Bálint


Új hozzászólás Aktív témák