Új hozzászólás Aktív témák

  • Claude Leon

    senior tag

    válasz Itachi82 #16985 üzenetére

    Ja. hogy nem olvastál vissza? Pedig érdemes mazsolázni, a megértés miatt :)
    Pl. hogy a liteN wifi 150Mbitjét nem kell komolyan venni :)
    Az csak a kapcsolat fizikai része, de ebből jóval több, mint a fele megy a protokollba (illetve nem igazán a megabitek, hanem inkább az adásidő), a vége 40-50Mbit "hasznos" adat, ami még mindig nem garantált, mert a levegőben nem annyira zavartalam az ügy, mint madzagon, ahol csak önteni kell az adatot a vezetékbe.
    A szomszéd rádiója pedig csak akkor zavar, ha a csatornák egybeesnek, de a lehetséges 13-ből jó eséllyel találsz majd szabadot
    (3-4 csatorna távolsáhot illik tartani, illetve N esetében valamivel többet, mert az eleve 2-őt foglal)

    LAN oldalon pedig switch van az összes ilyen cuccban, ami azt jelenti, hogy ha pl. 1 és 2 port között megy forgalom, akkor a 3-4 között teljesen szabad a vonal.

    A torrent pedig egyfelől nem csak feltöltéskor ápol sok kapcsolatot, hanem addig is, amíg lefele jön az áldás, másfelől pedig az otthoni szervered is ugyanebben a hálózatban lesz, az pedig ugyanúgy beleszól az egyidejű kapcsolatokba.
    (LAN-WAN között, mert ott van a meló java, amíg mindent átpakolgat a router, oda-vissza, el sem képzelnéd, hogy 1 bájt kiközvetítése mekkora járulékos forgalommal jár torrentnél, azt pedig főleg nem gondolnád, hogy ha egy csomagban összejön 1 kilobájt, akkor az alig valamivel több munka)

Új hozzászólás Aktív témák